730d или 728i - Качества, Предимства и Недостатъци
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 730d
Re: 730d или 728i - Качества, Предимства и Недостатъци
Да и аз така мисля!
Благодаря на всички че се отзовавате! Доста е сплутено тук! Значи за сега от вашите мнения се клони към 4.4 бензин. И вие ме понаплашихте за дизела... 

- el_toro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
и решихме взимай Е38 с механични прозорци без скорости и тн. Ако искаш после взимаш секънд хенд и си в джаза - насаждаш ,пресаждаш, преправяш. Единствено като екстра може серво на волана.
Някак си е неуместно и сравнения от сорта на автомат и ръчка , това е 5 лв друго е 500лв.....Пиши тогава колко струва съединител комплект на ръчка или той не се сменя, а може и секънд хенд да се вземе. След '99 М62 е само автомат. Така че ,може да си вземеш примерно '94, защото са по здрави и може с М10Д да караш. На 728 комплект свещ, лула и бобина от оф. вносител комплект 185лв. на цилиндър( при 740 нещата са същите) , може да кача и факура да видите. Другото нещо е да не изхождаме от ТДС, въпреки че и там веригата(оригиналната) изкарва поне 300хил.. Разтегната верига на 3.0Д е едно на 1000. За пазпръсквачите не споря - консуматив са дават ги на около 300к да се сменят не са ефтини.
Другото е въпрос на късмет и лично решение. Аз карам такъв дизел и съм доста доволен, но това не значи че не уважавам бензинките. Напротив много ме радват ,единственото нещо ,което ме спря от бензинка е разхода на гориво. Да сигурно сега ще дойдем до това ,че на газ е много изгодно ,но всеки си има собствени виждания.
Въпрос на избор и възможности, но все пак това е седма серия.

Някак си е неуместно и сравнения от сорта на автомат и ръчка , това е 5 лв друго е 500лв.....Пиши тогава колко струва съединител комплект на ръчка или той не се сменя, а може и секънд хенд да се вземе. След '99 М62 е само автомат. Така че ,може да си вземеш примерно '94, защото са по здрави и може с М10Д да караш. На 728 комплект свещ, лула и бобина от оф. вносител комплект 185лв. на цилиндър( при 740 нещата са същите) , може да кача и факура да видите. Другото нещо е да не изхождаме от ТДС, въпреки че и там веригата(оригиналната) изкарва поне 300хил.. Разтегната верига на 3.0Д е едно на 1000. За пазпръсквачите не споря - консуматив са дават ги на около 300к да се сменят не са ефтини.
Другото е въпрос на късмет и лично решение. Аз карам такъв дизел и съм доста доволен, но това не значи че не уважавам бензинките. Напротив много ме радват ,единственото нещо ,което ме спря от бензинка е разхода на гориво. Да сигурно сега ще дойдем до това ,че на газ е много изгодно ,но всеки си има собствени виждания.
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
el_toro написа:и решихме взимай Е38 с механични прозорци без скорости и тн. Ако искаш после взимаш секънд хенд и си в джаза - насаждаш ,пресаждаш, преправяш. Единствено като екстра може серво на волана.![]()
Не мисля, че правния избор е кола с ръчни скорости. Това да си купиш седмица която не е автомат е все едно да си вземеш жена без гърди

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
И смятам, че реално погледнато по високия разход на бензините е оправдан от по евтините части и по-малкото пари за ремонти.
Реално погледнато колко 740-ки сте виждали които са карани като на писта и тн.
Сещате ли се колко ресурс има този мотор дори на 3-400к км
Реално погледнато колко 740-ки сте виждали които са карани като на писта и тн.
Сещате ли се колко ресурс има този мотор дори на 3-400к км

- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
Като си представя че като тръгна на море с 740i трябва да дам около 350лв. за гориво в двете посоки и малко започва да ми става лошо. Знаете всеки като има под десния си крак повечко коне го сърби и си ги впряга. Или пък ако се кара за "евридейка" в София едно 50-таче на ден сигорно ще отлита. За газова уредба няма да коментирам... Абе не знам... Толкова ли е лош дизела...? 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
аз не казвам че е лош, просто всяко нещо си има цена

badly_boy написа:Като си представя че като тръгна на море с 740i трябва да дам около 350лв. за гориво в двете посоки и малко започва да ми става лошо. Знаете всеки като има под десния си крак повечко коне го сърби и си ги впряга. Или пък ако се кара за "евридейка" в София едно 50-таче на ден сигорно ще отлита. За газова уредба няма да коментирам... Абе не знам... Толкова ли е лош дизела...?
За разхода си много прав колега трябва ПОНЕ 50лв. на ден за 740 ,но който го бърка разхода не кара тази кола.Иначе до морето и обратно тези 350лв, дето си дал за пример ми се струват твърде много.
- el_toro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
Не мисля, че правния избор е кола с ръчни скорости. Това да си купиш седмица която не е автомат е все едно да си вземеш жена без гърди
. А това за бубината лулите и свеща е точно така, но я ми кажи колко често се сменя бубина при този мотор. Отговора е ясен - много рядко или доста по-рядко отколкото може да си имаш проблеми с дюзите на 30-ката или 40-ката от нашите шибани горива. Виж ако се кара само с качествена нафта със сигурност проблемите на дизела ще са много по-редки, но това се отнася за почти всички дизели след 2000-та година. Ако трябваше да избиреш за нов автомобил, то избора е ясен на 100% - това е дизела, но за втора употреба кола с реален пробек около 300 000 км аз лично бих играл на сигурното и бих заложил на бензинов автомобил с по-големия двигател. Имай в предвид че бубината при M62 мотор , както свещите и лулите са най-масовите на БМВ, монтирани в повечето бензинови двигатели. Маслата са ясни, но не мисля че трябва да се кара с масло 10w40, какво като е на 300 000 км - налива се 5w30, 5w40 или при желание 10w60. При 730d маслата също не са нищо различно. За газово и дума да не става при тази кола, поне аз никога не бих го направил.
Разбрахме се колега ... остана да пием по едно

Разбрахме се колега ... остана да пием по едно

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
честно казано с мойто М30Б35 ходене до морето с обикаляне там пак стъпва на 200-230лв (само пътя) и още колкото ми се обикаля там. Само дето както и преди съм казвал - аз на път тръгвам само с датчик на Хол и бензинова помпа в резерва, просто това са единствените неща които могат да го спрат този мотор при наличие на масло и вода. Ремъците са ала жигула и ги има навсякъде за без пари.
Така че има една единствена константа през годините - 17.5:1 (знаещите ще се сетят).
Така че има една единствена константа през годините - 17.5:1 (знаещите ще се сетят).

- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
Колеги честно казано се спрях на дизела, колкото и да ме плашихте
Причината е основно в това че ще пътувам доста. Бих се радвал сега и ако ми препоръчате някой екземпляр... 

@el_toro
Хайде ударихме го малко на грандомания ... "как ще карам седмица с ръчни скорости"
Нека да бъдем реалисти, ако си достатъчно богат, та да не ти пука за тези нещица, които изброих би трябвало да караш F01
Познавам доста хора, които имат е38 и са им навъртяли по 15к километра за 2 години главно по кафета и барове. На такъв тип потребители явно не им пука мн мн за консумативите и т.н. , обаче като спрат пред някое заведение им е много важно да имат я джанта, я някоя друга екстра. След като минеш 150к километра на е38 (100к дизел и 50к бензин) ти правят впечатление и други неща ...
ПС: Никой не е споменал за газ на бензина
Хайде ударихме го малко на грандомания ... "как ще карам седмица с ръчни скорости"

ПС: Никой не е споменал за газ на бензина
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2