Е36 не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sergei9292
- Потребител
-
Е36 не пали
Проблем с Е36.След ремонт на стартер от време на време стартера върти, а колата не пали.След бутане пали. ПОМОГНЕТЕ!!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Е36 не пали
Акумулатора май ти е доста слаб щом си правил ремонт на стартера и едвам завърта па камо ли да запали...ааа забравих Добре дошъл в Форума,сподели повече за колата-бензин,дизел 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колега същото ми се случи и на мене.Смених четките на стартера и пак нещеше да пали ,замерихме акумулатора и се оказа че при стартиране напрежението пада на под 6 V .Днес смених акумулатора и е чакмак .пали от четвърт.Моят съвет е да ти замерят акумулатора някъде ,преди да правиш каквото и да било друго.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Акумулатор ще да е 

- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Колегата каза че стартера върти, щом върти значи нее от акомулатора. То зависи и как върти де 

fast or stupid написа:Колегата каза че стартера върти, щом върти значи нее от акомулатора. То зависи и как върти де
Щом пали с бутане, значи стартера не върти както трябва или няма ток.
Колегата е написал, че е ремонтирал стартера => акумулатора не е наред.
Много интересно се получава при мойта дизеларка.
Като падне акумулатора аз пробвам да запаля и в момента на "стартер" таблото ми изгасва и стартера върти яко, но колата не пали. Според мен стартера дърпа тока на електрониката и затова колата не пали. Защото нашите коли без ток не могат да работят.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Щом върти стартера а неще да запали мотора, да се провери шалтера на стартера дали изхвърля бендикса към маховика. Акумулатора ако е читав това ще му е проблема на колегата.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
bmw325tds написа:...Като падне акумулатора аз пробвам да запаля и в момента на "стартер" таблото ми изгасва и стартера върти яко, но колата не пали. Според мен стартера дърпа тока на електрониката и затова колата не пали. Защото нашите коли без ток не могат да работят.
Според мен имаш някакъв проблем,палил съм ТДСа с изтощен акумулатор,понякога пали на косъм,но никога не гасне таблото...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
~Мишо~ написа:bmw325tds написа:...Като падне акумулатора аз пробвам да запаля и в момента на "стартер" таблото ми изгасва и стартера върти яко, но колата не пали. Според мен стартера дърпа тока на електрониката и затова колата не пали. Защото нашите коли без ток не могат да работят.
Според мен имаш някакъв проблем,палил съм ТДСа с изтощен акумулатор,понякога пали на косъм,но никога не гасне таблото...
Не знам колега, каквъв може да е проблема за да не стига ток то електрониката?
Иначе стартера завърта така с изгасено табло няколко пъти и спира да върти. След което ток в акумулатора няма изобщо.
Може някое реле да се е**** и да отваря веригата, като падне тока под 10V примерно.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Кой знае дали изобщо стартера върти нормално, защото той може да върти(но бавно) при слаб акумулатор, но да не запали
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Kолеги пиша в темата защото миналата сутрин колата не запали,въртя,няма никои,след което заредих акумулатора слагам го тази сутрин и пак не върти изобщо,видях че клемата за +-са е много слаба и болта не се затяха изобщо-много хлабаво седи,дали е от това че няма маса и какво да направя да го оправя този проблем
.Колата е 318Ис м42 93г.Благодаря!
пп.Да кажа само че не е от стартер,защото му правих ремонт(смяна на бендикс,чекти,втулки и т.н. и не е от него със сигурност)

пп.Да кажа само че не е от стартер,защото му правих ремонт(смяна на бендикс,чекти,втулки и т.н. и не е от него със сигурност)
- patkana1
- младши ентусиаст
-
Колеги никой ли не може да даде съвет,кажете че сутринта се мъчих да уплътня клемата със ламаринка тънка но пак не върти изобщо,няма никой днеска пак зареждам акумулатора и утре пак ще пробвам,но нз вече ако не стане какво да правя.....акумулатора e 75 ампера и го зареждам 21 часа зарядното зарежда-3.5ампера на час ......

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
акумулатора ти ако си е изпял финалната песен няма го заредиш и 2 дена да го зареждаш, що не го замериш с един мултицет и да видиш какво показва или пробвай с на някой приятелче акумулатора щом имаш такива съмнения
- patkana1
- младши ентусиаст
-
PaCk0o написа:акумулатора ти ако си е изпял финалната песен няма го заредиш и 2 дена да го зареждаш, що не го замериш с един мултицет и да видиш какво показва или пробвай с на някой приятелче акумулатора щом имаш такива съмнения
Еми мисля че не я е изпял щото,си палеше и при -10 температури,видях че клемата за +-са е много разхлабена и като завъртя болтчето превърта и не се затяха изобщо и седи много хлабаво,ще пробвам като сменя болтчето на клемата и ще видя какво ще стане.....

- NikShtain
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M57TU2D30 235hp
- Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe
patkana1 написа:Kолеги пиша в темата защото миналата сутрин колата не запали,въртя,няма никои,след което заредих акумулатора слагам го тази сутрин и пак не върти изобщо,видях че клемата за +-са е много слаба и болта не се затяха изобщо-много хлабаво седи,дали е от това че няма маса и какво да направя да го оправя този проблем.Колата е 318Ис м42 93г.Благодаря!
Всичко е в клемите.Ако не можеш добре да ги стегнеш ги сменяй.Имал съм такъв проблем.Сложих нов мотор обаче докато сме го слагали сме спукали клемата на "-" вартя и никой все едно няма акомулатор.Сложих направо зарядното в колата да зарежда директно.И по случайност видях,че е пукнато и се мести не прави контакт постоянно.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2