Е36 не пали

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е36 не пали

Мнение от sergei9292 » 10 Юли 2010, 11:04

Проблем с Е36.След ремонт на стартер от време на време стартера върти, а колата не пали.След бутане пали. ПОМОГНЕТЕ!!!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Е36 не пали

Мнение от vladi_a_i » 10 Юли 2010, 12:53

Акумулатора май ти е доста слаб щом си правил ремонт на стартера и едвам завърта па камо ли да запали...ааа забравих Добре дошъл в Форума,сподели повече за колата-бензин,дизел :)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от yani5265 » 10 Юли 2010, 15:12

Колега същото ми се случи и на мене.Смених четките на стартера и пак нещеше да пали ,замерихме акумулатора и се оказа че при стартиране напрежението пада на под 6 V .Днес смених акумулатора и е чакмак .пали от четвърт.Моят съвет е да ти замерят акумулатора някъде ,преди да правиш каквото и да било друго.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 14 Юли 2010, 0:52

Акумулатор ще да е :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 14 Юли 2010, 9:39

Колегата каза че стартера върти, щом върти значи нее от акомулатора. То зависи и как върти де :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Юли 2010, 9:57

fast or stupid написа:Колегата каза че стартера върти, щом върти значи нее от акомулатора. То зависи и как върти де :mhihi:

Щом пали с бутане, значи стартера не върти както трябва или няма ток.
Колегата е написал, че е ремонтирал стартера => акумулатора не е наред.
Много интересно се получава при мойта дизеларка.
Като падне акумулатора аз пробвам да запаля и в момента на "стартер" таблото ми изгасва и стартера върти яко, но колата не пали. Според мен стартера дърпа тока на електрониката и затова колата не пали. Защото нашите коли без ток не могат да работят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 14 Юли 2010, 12:13

Щом върти стартера а неще да запали мотора, да се провери шалтера на стартера дали изхвърля бендикса към маховика. Акумулатора ако е читав това ще му е проблема на колегата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Юли 2010, 12:31

bmw325tds написа:...Като падне акумулатора аз пробвам да запаля и в момента на "стартер" таблото ми изгасва и стартера върти яко, но колата не пали. Според мен стартера дърпа тока на електрониката и затова колата не пали. Защото нашите коли без ток не могат да работят.

Според мен имаш някакъв проблем,палил съм ТДСа с изтощен акумулатор,понякога пали на косъм,но никога не гасне таблото...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Юли 2010, 13:44

~Мишо~ написа:
bmw325tds написа:...Като падне акумулатора аз пробвам да запаля и в момента на "стартер" таблото ми изгасва и стартера върти яко, но колата не пали. Според мен стартера дърпа тока на електрониката и затова колата не пали. Защото нашите коли без ток не могат да работят.

Според мен имаш някакъв проблем,палил съм ТДСа с изтощен акумулатор,понякога пали на косъм,но никога не гасне таблото...

Не знам колега, каквъв може да е проблема за да не стига ток то електрониката?
Иначе стартера завърта така с изгасено табло няколко пъти и спира да върти. След което ток в акумулатора няма изобщо.
Може някое реле да се е**** и да отваря веригата, като падне тока под 10V примерно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 14 Юли 2010, 17:20

Кой знае дали изобщо стартера върти нормално, защото той може да върти(но бавно) при слаб акумулатор, но да не запали

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 16 Мар 2012, 12:25

Kолеги пиша в темата защото миналата сутрин колата не запали,въртя,няма никои,след което заредих акумулатора слагам го тази сутрин и пак не върти изобщо,видях че клемата за +-са е много слаба и болта не се затяха изобщо-много хлабаво седи,дали е от това че няма маса и какво да направя да го оправя този проблем :dunno: .Колата е 318Ис м42 93г.Благодаря!
пп.Да кажа само че не е от стартер,защото му правих ремонт(смяна на бендикс,чекти,втулки и т.н. и не е от него със сигурност)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 17 Мар 2012, 15:52

Колеги никой ли не може да даде съвет,кажете че сутринта се мъчих да уплътня клемата със ламаринка тънка но пак не върти изобщо,няма никой днеска пак зареждам акумулатора и утре пак ще пробвам,но нз вече ако не стане какво да правя.....акумулатора e 75 ампера и го зареждам 21 часа зарядното зарежда-3.5ампера на час ...... :dunno: :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 17 Мар 2012, 18:11

акумулатора ти ако си е изпял финалната песен няма го заредиш и 2 дена да го зареждаш, що не го замериш с един мултицет и да видиш какво показва или пробвай с на някой приятелче акумулатора щом имаш такива съмнения
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 17 Мар 2012, 19:33

PaCk0o написа:акумулатора ти ако си е изпял финалната песен няма го заредиш и 2 дена да го зареждаш, що не го замериш с един мултицет и да видиш какво показва или пробвай с на някой приятелче акумулатора щом имаш такива съмнения

Еми мисля че не я е изпял щото,си палеше и при -10 температури,видях че клемата за +-са е много разхлабена и като завъртя болтчето превърта и не се затяха изобщо и седи много хлабаво,ще пробвам като сменя болтчето на клемата и ще видя какво ще стане..... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 17 Мар 2012, 23:38

patkana1 написа:Kолеги пиша в темата защото миналата сутрин колата не запали,въртя,няма никои,след което заредих акумулатора слагам го тази сутрин и пак не върти изобщо,видях че клемата за +-са е много слаба и болта не се затяха изобщо-много хлабаво седи,дали е от това че няма маса и какво да направя да го оправя този проблем :dunno: .Колата е 318Ис м42 93г.Благодаря!
пп.Да кажа само че не е от стартер,защото му правих ремонт(смяна на бендикс,чекти,втулки и т.н. и не е от него със сигурност)

Всичко е в клемите.Ако не можеш добре да ги стегнеш ги сменяй.Имал съм такъв проблем.Сложих нов мотор обаче докато сме го слагали сме спукали клемата на "-" вартя и никой все едно няма акомулатор.Сложих направо зарядното в колата да зарежда директно.И по случайност видях,че е пукнато и се мести не прави контакт постоянно.
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E36