как да си направя колата малко по ниска

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: колело

Re: как да си направя колата малко по ниска

Мнение от golf gtd » 29 Юни 2010, 17:01

здравеи колега и аз карам е46 320д 2000г и си къпих ново спортно окачване FK 60/40 от колега от форума на много добра цена и сам много доволен колата падна много доволно и си вози много добре

ето някоя снимка на колата без окачване

Изображение

Изображение

ето и снимки с окачването

тука е с 18ски 8.5ж с ет35 с гуми 215 40 18
Изображение
Изображение
Изображение

тук е с 17ски 8ж ет35 с гуми 225 45 17
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 29 Юни 2010, 17:07

еее друга кола е, каквото и да си говорим спортното окачване много променя колата естествено положително , но не е и без минуси
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Юни 2010, 17:32

За ежедневието мисля че е най-добре или мтех2 пружини или спортни,които не са агресивни(в смисъл да свалят много колата) нещо от рода 15-20мм и задължително да са на хубава марка че да не ни ругаеш после :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stanby » 29 Юни 2010, 18:35

колега колата тие съанала страхотна ама аз не искам чак толко искам нещо средмо щее :yes: ето малко снимки и на моита
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Станислав Стоянов
гр. Кюстендил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 29 Юни 2010, 19:00

Спортно окачване на комби...... :wtf: освен че ми изглежда като натоварена катафалка със цяло мъртво семейство за да клекне така ами и някакси немога да възприема факта да си купя комби и да взема да го точа като спортна кола :roll: То затва си е "комби" да върши работа и да има повече обем.Нищо лично към колегата ама не ми харесва.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Юни 2010, 19:53

Rundev написа:Спортно окачване на комби...... :wtf: освен че ми изглежда като натоварена катафалка със цяло мъртво семейство за да клекне така ами и някакси немога да възприема факта да си купя комби и да взема да го точа като спортна кола :roll: То затва си е "комби" да върши работа и да има повече обем.Нищо лично към колегата ама не ми харесва.

Има нещо вярно в думите ти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Юни 2010, 21:11

Rundev написа:Спортно окачване на комби...... :wtf: освен че ми изглежда като натоварена катафалка...

Ох къв е кеф като видиш погледа на такива като тебе да ги изпревари "катафалка" :twisted: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 29 Юни 2010, 22:04

Bavarcho написа:
Rundev написа:Спортно окачване на комби...... :wtf: освен че ми изглежда като натоварена катафалка...

Ох къв е кеф като видиш погледа на такива като тебе да ги изпревари "катафалка" :twisted: :mhihi:

Колега усещам че ти си първия от комбитата който започва да се засяга а аз невизирам никой.Плюс ти от къде знаеш какъв съм "аз" ??!?
Ами ако моето "аз" е М пауър ? или 330 бензиновозка е другото ми "аз" кво прайм ??? ....... "Ох къв кеф е като видиш погледа на такива като тебе с катафалки като ги изпревари "нормален спортен автомобил" Така че има си спортни разновидности на е46,то седан,то купе....има си и семейни коли или коли за товарене (комби) Като искаш да караш спортен автомобил си купуваш седан или купе,а не да купуваш най-евтините разновидности на модела из първите обяви на мобилето и да си мислиш че си голям спортист с катафалката като я загрозиш да я сваляш и още куп неща.Пак казвам нищо лично и не се заяждам с никой :)

Към колегата пуснал темата !
Колега виж ква ти е хубава колицата защо ти е да я сваляш :)
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 29 Юни 2010, 22:46

Е стига де купетата на е46 станаха като тези на е36 , ако неса с М-пакет и ниски , за грозни , но като имат тези екстри
са най-добрите от цялата серия. Честно да викажа е36 и е46 комби с М-Пакет и хубави джанти ме радва в пъти повече от купе (комерсялния модел)
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 29 Юни 2010, 23:04

И аз не съм фен на комбитата , но това окачване :shock: :shock: :shock:
Много бих искал и мойта да я смъкна толкова, но става доста непрактичен автомобила за нашите пътища.

ПП: изказването на колегата Рундев за м-тех 2 отива директно в бисерите :clap: надявам се да не се сърди
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 29 Юни 2010, 23:07

martin_g60 написа:
Rundev написа:Спортно окачване на комби...... :wtf: освен че ми изглежда като натоварена катафалка със цяло мъртво семейство за да клекне така ами и някакси немога да възприема факта да си купя комби и да взема да го точа като спортна кола :roll: То затва си е "комби" да върши работа и да има повече обем.Нищо лично към колегата ама не ми харесва.

Има нещо вярно в думите ти :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 29 Юни 2010, 23:30

kriso85 написа:И аз не съм фен на комбитата , но това окачване :shock: :shock: :shock:
Много бих искал и мойта да я смъкна толкова, но става доста непрактичен автомобила за нашите пътища.

ПП: изказването на колегата Рундев за м-тех 2 отива директно в бисерите :clap: надявам се да не се сърди

ооо изобщо даже :mhihi: :mhihi: само ми покажи къде са тия бисери.........вече усещам изкачването на почитната стълбица,лекия вятър около ушите ми и хилядите аплодисменти......ликът ми и зад мен трибагреника се развява...... холд он,холд он....(скръцване на грамофонна плоча) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 30 Юни 2010, 0:16

stanby написа:ми да ви кажа и аз неискам даги режа искам даги сменя с някои по къси за да ми се свали малко колата щото съм на 17" джанти и ми седи доста висока. гледам че тия файслифт комбитата са по ниски при тях по друго лие окачването или ако сложа пружини от такава дали ще стане по ниска

Не е по-различно окачването, вероятно си виждал повече фейслифт комбита със спортно окачване. Разликата с обикновеното окачване не е голяма, но се забелязва и определено изглежда по-добре. Имай предвид, че спортното окачване е не само с различни пружини и амортисьори, но и с различни елементи по окачването. Сещам се за стабилизиращата щанга (и тампоните й). Разликата в сечението е с около 3мм . Не е въпрос само да снижиш клиренса. Необходимо е коригираш и щангите, защото скъсения ход на окачването няма да може да обира и редуцира в достатъчна степен напрежението, предавано чрез тях към купето. Така освен по-твърдо возене е възможно да получиш и известна нестабилност.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от stanby » 30 Юни 2010, 1:22

колега Rundev аз нещо не схващам какво против имаш към комбитата та се водят тия спорове аз просто поисках съвет как мога даго направя а не акъл коя кола за какво е, всеки си има мнение и си преценява каква кола да кара и какво дая прави. Аз мисля че тоя форум е да се обменя опит и да си помагаме един друг кои с каквото може а не да се хулиме взаимно нас и колите си
Станислав Стоянов
гр. Кюстендил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 30 Юни 2010, 10:58

stanby написа:колега Rundev аз нещо не схващам какво против имаш към комбитата та се водят тия спорове аз просто поисках съвет как мога даго направя а не акъл коя кола за какво е, всеки си има мнение и си преценява каква кола да кара и какво дая прави. Аз мисля че тоя форум е да се обменя опит и да си помагаме един друг кои с каквото може а не да се хулиме взаимно нас и колите си

Нищо лошо колега към комбитата :D Даже мисля че най хубаво изглеждащите комбита в света са на Мерцедес,Бмв и Ауди.А и скоро като ми се пръкне едно,смятам именно и аз да се насоча към такова.:) Съжелявам че се посмяхме в твоята тема колега :) ама така се случи :) Относно свалянето,продължавам да твърдя че най лесния начин и най евтиния който можеш да си направиш дори и в домашни условия е като клъцнеш пружините с 10-тина сантиметра.Колата ще слезе със надолу със сантиметър,два (можеш да вземеш ролетката и да мериш от гумата към калника) ,возията ще си остане приятната,също и ще имаш по добра визия.Относно колегите със пълни спортни окачвания на комбита,продължавам да съм против.Най добрия вариант пък е да си купиш регулируемо окачване (които вече не са толкова скъпи) сменяш бушта всички амортисьори и пружини и си 6 точки.Кеф ти по кафетата свалена,кеф ти черни пътища из балканите,натоварена с компания и багажите ви,вирната... и така :)

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46