на реални километри ли ви е колата?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- niksan_KH7030AT
- Потребител
-
- Кара: BMW E 46
- Мечтае да кара: BMW 530d
на реални километри ли ви е колата?
здравейте колеги!ползвах търсачката но не намерих отговора който търсих!става въпрос за реалните километри на колата.възможна ли е тази опция при е46 да се провери от самия бордови компютър(или по точно със копчето за зануляване на километрите) с някакво натискане или де да знам и аз каква точно процедура!един приятел има е36 и при него излизат някакви километри и той казва че това били реалните километри на колата независимо дали са връщани или не!той се опита и на мойта и показва някакви стойности ама дали става за въпрос че това са километрите или не незнам,само че колкото и да е карана колата неможе според мен да е на тези километри дето той казва че са,тъй като аз лично съм си я докарал от германия и то от човек със всякакви сервизни книжки и тем подобни!та ако някой знае не6то по вапроса може да го сподели!!!благодаря предварително!
Re: на реални километри ли ви е колата?
не знам дали ще има какво да се дискутира, не може да разбереш дали е на реални километри със сигурност
може да гадаеш по разни външни признаци
особено пък за Е36
най-вероятно вижда някакво сервизно меню за което 100 пъти е писано, че не са реални километри
може да гадаеш по разни външни признаци
особено пък за Е36

най-вероятно вижда някакво сервизно меню за което 100 пъти е писано, че не са реални километри
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Май имаше някаква "игра" с ключа,
но до колко ще е така не е много
ясно
Пък и ако е сменян
не знам дали по някакъв начин от
компа придобива инфо за км/те
но до колко ще е така не е много
ясно

не знам дали по някакъв начин от
компа придобива инфо за км/те

от свинята лебед не става...
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Аз я карах мойта в Скопйе в официялния сервиз за БМВ. Пича сложи ключа в един ридър за колата да вземе инфото. Тамо излезнаха километрите, ВИН-а, абе всички данни за колата. Питам го, тези ли са километрите? Той ми казва, да тези са, имал си късмет, не са връщани. Надявам се да е така.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Тва с километрите е супер гадаеене, има връщане и връщане
от опит го знам. Дискутирано е къде се помнят данните за реалните км. ..... така че могат да се върнат на всякадъ е при подходщ човек. Аз лично мога да ги сменям на 2 места
. Но това дали колата е на 200000 или на 400000 кво значение има ако е поддържана?! Те всички коли са по на 140000-160000 по мобиле...... даже не са карани

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
milennyc написа:Тва с километрите е супер гадаеене, има връщане и връщанеот опит го знам. Дискутирано е къде се помнят данните за реалните км. ..... така че могат да се върнат на всякадъ е при подходщ човек. Аз лично мога да ги сменям на 2 места
![]()
![]()
. Но това дали колата е на 200000 или на 400000 кво значение има ако е поддържана?! Те всички коли са по на 140000-160000 по мобиле...... даже не са карани
![]()
![]()

Това за километрите е говорено говорено....
На ключа е най-лесно да се видят километрите, но и най-лесно се пипа там
Вариантите са да се гледат няколко блока в които също се пазят километрите, но ако са връщани "професионално", не може да се видят реалните. Единствено остава една грешка в един блок, което означава, че са пипани, но не се знае колко са.
Тия по автокъщите дето всички са на по 150 хил., нали ви е ясно на колко са.....
На ключа е най-лесно да се видят километрите, но и най-лесно се пипа там

Вариантите са да се гледат няколко блока в които също се пазят километрите, но ако са връщани "професионално", не може да се видят реалните. Единствено остава една грешка в един блок, което означава, че са пипани, но не се знае колко са.
Тия по автокъщите дето всички са на по 150 хил., нали ви е ясно на колко са.....

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
И аз съм на мнение че ако една кола е карана и поддържана добре километрите не са от значение.Виждал съм как кола на само 50хил. в ръцете на мурдар се превръща в развалина.Аз лично когато купувах БМВ-то го закарах на диагностика в официален сервиз и там направиха справка между чипа на колата(според специалистите памет която не може да се манипулира) и паметта на всеки един от резервнте ключове.Освен че ми изкараха реалните според тях километри излязоха и всички аварии които е имало със дата и пробег в момента дори и да са вече отстранени,и всички аварии които регистрира в реално време.Има и мнения че най достоверното е заверена сервизна книжка,но от както преди няколко месеца ми предложиха празна само подпечатена срещу 50евро вече и на това не вярввам.
Имаше навремето един лаф,който казваше че всяко действие си има противодействие,така че............
Поздрави
Имаше навремето един лаф,който казваше че всяко действие си има противодействие,така че............
Поздрави
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Абе поддържана, поддържана, колко да е поддържана ?! Обикновенно хората си сменят частите, които са им дали дефект или въобще не функционират. Никой няма да седне да сменя захабени части. Мойта кола е на 240 000км вече и освен стандартните си ремонти
Се налага от време на време през някой друг месец да правя някой нова тъпотия, понякога струват и по 10лв ама пак се появяват нови неща.
Разбирасе, че има осезаема разлика, ако една кола е на 500к км и на 100к (реални) Само дето от Е46 не останаха от доста време такива на по 100к

Разбирасе, че има осезаема разлика, ако една кола е на 500к км и на 100к (реални) Само дето от Е46 не останаха от доста време такива на по 100к

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
в този форум сигурно има поне 20 човека, които могат да ви върнат километрите и никой официален или неофициален сервиз няма да разбере това ... не се заблуждавайте
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
© написа:в този форум сигурно има поне 20 човека, които могат да ви върнат километрите и никой официален или неофициален сервиз няма да разбере това ... не се заблуждавайте
Именно.
И такова понятие като "чип" на колата не съществува. Има ЕКУ, има различни модули, които пазят информация за километрите(по спомен точният брой места, на които километрите се съхраняват е 5).
Това какво се чете на ключа и че го слагат в IR Reader-а(който повечето хора очевидно приемат като някакъв вид митичен магически артефакт) не прави прочетената информация валидна.
Най-прост начин, при закупуването на автомобил, да се разбере че има нещо пипано(и това не са километри, а по принцип цял сменен модул, без да е програмиран) е точката на БКто(след километрите се появяваше май).
Оттук натам всяка възможна манипулация не на всички места, където се съхранява информацията за навъртените от автомобила километри ще направи различна бъркотия(а може и да няма никакъв ефект). Моите например са пипани, некадърно разбира се. Информацията на ключа е замръзнала на 158 603, което е момента, в който са ги върнали. Всичко останало изглежда нормално. И за да се сравни за какво става дума - когато си взех колата по километраж беше на 114 000. Което в момента сигурно я докарва докъм 250 000 реални, а няма нищо да тракне и да хлопне(да, аз си сменям и за профилактика части, и части които не ми харесва видът им

Всички тестове, които излизат на таблото( 0-21 ) са известни отдавна като точни функции. Както за Е36, така и за Е46. Нито една от тези функции не е "реални километри". Повечето май гледат показанията за горивото в двата резервоара и си мислят, че това са им километрите

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Ресурсът на работа на този тип двигатели (не става дума само за БМВ, а и за повечето коли от този клас) е над 1 милион километра. За съжаление това не важи и за абсолютно всички спомагателни агрегати по двигателя.
Във форума на Е39 имаше тема за едно немско 530д на над 900 000 км (за около 5 години експлоатация) заедно с пълната му сервизна история. Извън косумативите имаше само турбина (след 400-те хкм), генератор (или стартер, не помня точно) и още няколко по-несъществени неща. Някой ако не го мързи може да я потърси.
Та мисълта ми е да не се прихласвате много по показанието на километража. Важното е своевременното обслужване на колата. Както ти се грижиш за нея, така и тя за тебе. Е, вярно че лъскавите любовници смучат повече финанси, ама и затова пък са лъскави!
И "... кат' по релси вървеше..."
Има и още нещо. Времето не прощава на никого и на нищо. Така че не можеш да очакваш от една кола на 7 - 10 години само да и сипваш гориво и масло и да и помпиш гумите, пък да я юркаш до безконечност. Това е просто несериозно!
Та така.
Във форума на Е39 имаше тема за едно немско 530д на над 900 000 км (за около 5 години експлоатация) заедно с пълната му сервизна история. Извън косумативите имаше само турбина (след 400-те хкм), генератор (или стартер, не помня точно) и още няколко по-несъществени неща. Някой ако не го мързи може да я потърси.
Та мисълта ми е да не се прихласвате много по показанието на километража. Важното е своевременното обслужване на колата. Както ти се грижиш за нея, така и тя за тебе. Е, вярно че лъскавите любовници смучат повече финанси, ама и затова пък са лъскави!

Има и още нещо. Времето не прощава на никого и на нищо. Така че не можеш да очакваш от една кола на 7 - 10 години само да и сипваш гориво и масло и да и помпиш гумите, пък да я юркаш до безконечност. Това е просто несериозно!
Та така.
Последна промяна pazokolarov на 11 Юни 2010, 22:45, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не гледайте километрите - Пацо Коларов горе много правилно го е казал: при правилна поддръжка 500К или 600К км. не са проблем за тези двигатели. Гледайте как е салона - по това най-добре се познава колата на "колко" км. е - ако е много захабен значи яко е търкаляна. Ако е запазен е много вероятно да е на сравнително малко километри.
Si non confectus, non reficiat.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Zagy написа:Не гледайте километрите - Пацо Коларов горе много правилно го е казал: при правилна поддръжка 500К или 600К км. не са проблем за тези двигатели. Гледайте как е салона - по това най-добре се познава колата на "колко" км. е - ако е много захабен значи яко е търкаляна. Ако е запазен е много вероятно да е на сравнително малко километри.
И салона не е критерии - за 800 лв ебати салона ще избарам или пак ако се усвежи ... Предното стъкло на колата е мн показателно

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има коли на 200 000км ,а вътре са като нови.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2