на реални километри ли ви е колата?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 46
Мечтае да кара: BMW 530d

на реални километри ли ви е колата?

Мнение от niksan_KH7030AT » 10 Юни 2010, 23:46

здравейте колеги!ползвах търсачката но не намерих отговора който търсих!става въпрос за реалните километри на колата.възможна ли е тази опция при е46 да се провери от самия бордови компютър(или по точно със копчето за зануляване на километрите) с някакво натискане или де да знам и аз каква точно процедура!един приятел има е36 и при него излизат някакви километри и той казва че това били реалните километри на колата независимо дали са връщани или не!той се опита и на мойта и показва някакви стойности ама дали става за въпрос че това са километрите или не незнам,само че колкото и да е карана колата неможе според мен да е на тези километри дето той казва че са,тъй като аз лично съм си я докарал от германия и то от човек със всякакви сервизни книжки и тем подобни!та ако някой знае не6то по вапроса може да го сподели!!!благодаря предварително!

Слави
Аватар

Re: на реални километри ли ви е колата?

Мнение от © » 11 Юни 2010, 0:06

не знам дали ще има какво да се дискутира, не може да разбереш дали е на реални километри със сигурност
може да гадаеш по разни външни признаци
особено пък за Е36 :mhihi:
най-вероятно вижда някакво сервизно меню за което 100 пъти е писано, че не са реални километри

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 11 Юни 2010, 0:12

Май имаше някаква "игра" с ключа,
но до колко ще е така не е много
ясно :dunno: Пък и ако е сменян
не знам дали по някакъв начин от
компа придобива инфо за км/те :confused:
от свинята лебед не става...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 11 Юни 2010, 0:36

Аз я карах мойта в Скопйе в официялния сервиз за БМВ. Пича сложи ключа в един ридър за колата да вземе инфото. Тамо излезнаха километрите, ВИН-а, абе всички данни за колата. Питам го, тези ли са километрите? Той ми казва, да тези са, имал си късмет, не са връщани. Надявам се да е така.
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 11 Юни 2010, 8:59

Тва с километрите е супер гадаеене, има връщане и връщане :) от опит го знам. Дискутирано е къде се помнят данните за реалните км. ..... така че могат да се върнат на всякадъ е при подходщ човек. Аз лично мога да ги сменям на 2 места :) :smoke: :mrgreen: . Но това дали колата е на 200000 или на 400000 кво значение има ако е поддържана?! Те всички коли са по на 140000-160000 по мобиле...... даже не са карани :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 11 Юни 2010, 10:05

milennyc написа:Тва с километрите е супер гадаеене, има връщане и връщане :) от опит го знам. Дискутирано е къде се помнят данните за реалните км. ..... така че могат да се върнат на всякадъ е при подходщ човек. Аз лично мога да ги сменям на 2 места :) :smoke: :mrgreen: . Но това дали колата е на 200000 или на 400000 кво значение има ако е поддържана?! Те всички коли са по на 140000-160000 по мобиле...... даже не са карани :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes: Никога не съм гледал километрите, то си личи една кола изглежда и как работи... вярно че винаги може да има нещо скрито но това си риска при кола втора употрба (може и 3-4-5 употреба :mhihi: ) А за километрите хубаво че има хора които могат да ги изровят защото на мен от Бова Кар ми казаха че са пипани километрите но не могат да ми кажат колко са били (това като ми правиха диагностика). Ама като ми казаха и че ходовата част и машината са пушка интереса ми се прекрати към това колко са.
Изображение
Rear Wheel Driven

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 11 Юни 2010, 16:12

Това за километрите е говорено говорено....
На ключа е най-лесно да се видят километрите, но и най-лесно се пипа там :lol:
Вариантите са да се гледат няколко блока в които също се пазят километрите, но ако са връщани "професионално", не може да се видят реалните. Единствено остава една грешка в един блок, което означава, че са пипани, но не се знае колко са.
Тия по автокъщите дето всички са на по 150 хил., нали ви е ясно на колко са.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 11 Юни 2010, 16:22

И аз съм на мнение че ако една кола е карана и поддържана добре километрите не са от значение.Виждал съм как кола на само 50хил. в ръцете на мурдар се превръща в развалина.Аз лично когато купувах БМВ-то го закарах на диагностика в официален сервиз и там направиха справка между чипа на колата(според специалистите памет която не може да се манипулира) и паметта на всеки един от резервнте ключове.Освен че ми изкараха реалните според тях километри излязоха и всички аварии които е имало със дата и пробег в момента дори и да са вече отстранени,и всички аварии които регистрира в реално време.Има и мнения че най достоверното е заверена сервизна книжка,но от както преди няколко месеца ми предложиха празна само подпечатена срещу 50евро вече и на това не вярввам.
Имаше навремето един лаф,който казваше че всяко действие си има противодействие,така че............
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 11 Юни 2010, 17:34

Абе поддържана, поддържана, колко да е поддържана ?! Обикновенно хората си сменят частите, които са им дали дефект или въобще не функционират. Никой няма да седне да сменя захабени части. Мойта кола е на 240 000км вече и освен стандартните си ремонти :mhihi: Се налага от време на време през някой друг месец да правя някой нова тъпотия, понякога струват и по 10лв ама пак се появяват нови неща.

Разбирасе, че има осезаема разлика, ако една кола е на 500к км и на 100к (реални) Само дето от Е46 не останаха от доста време такива на по 100к :mhihi:
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Юни 2010, 17:37

в този форум сигурно има поне 20 човека, които могат да ви върнат километрите и никой официален или неофициален сервиз няма да разбере това ... не се заблуждавайте

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 11 Юни 2010, 20:52

© написа:в този форум сигурно има поне 20 човека, които могат да ви върнат километрите и никой официален или неофициален сервиз няма да разбере това ... не се заблуждавайте

Именно.
И такова понятие като "чип" на колата не съществува. Има ЕКУ, има различни модули, които пазят информация за километрите(по спомен точният брой места, на които километрите се съхраняват е 5).

Това какво се чете на ключа и че го слагат в IR Reader-а(който повечето хора очевидно приемат като някакъв вид митичен магически артефакт) не прави прочетената информация валидна.
Най-прост начин, при закупуването на автомобил, да се разбере че има нещо пипано(и това не са километри, а по принцип цял сменен модул, без да е програмиран) е точката на БКто(след километрите се появяваше май).
Оттук натам всяка възможна манипулация не на всички места, където се съхранява информацията за навъртените от автомобила километри ще направи различна бъркотия(а може и да няма никакъв ефект). Моите например са пипани, некадърно разбира се. Информацията на ключа е замръзнала на 158 603, което е момента, в който са ги върнали. Всичко останало изглежда нормално. И за да се сравни за какво става дума - когато си взех колата по километраж беше на 114 000. Което в момента сигурно я докарва докъм 250 000 реални, а няма нищо да тракне и да хлопне(да, аз си сменям и за профилактика части, и части които не ми харесва видът им :mhihi: ).

Всички тестове, които излизат на таблото( 0-21 ) са известни отдавна като точни функции. Както за Е36, така и за Е46. Нито една от тези функции не е "реални километри". Повечето май гледат показанията за горивото в двата резервоара и си мислят, че това са им километрите :mhihi: :kuku: И заблуждават разни други с уж супер уменията си да си разчетат на колата "истинското" инфо.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 11 Юни 2010, 22:38

Ресурсът на работа на този тип двигатели (не става дума само за БМВ, а и за повечето коли от този клас) е над 1 милион километра. За съжаление това не важи и за абсолютно всички спомагателни агрегати по двигателя.
Във форума на Е39 имаше тема за едно немско 530д на над 900 000 км (за около 5 години експлоатация) заедно с пълната му сервизна история. Извън косумативите имаше само турбина (след 400-те хкм), генератор (или стартер, не помня точно) и още няколко по-несъществени неща. Някой ако не го мързи може да я потърси.
Та мисълта ми е да не се прихласвате много по показанието на километража. Важното е своевременното обслужване на колата. Както ти се грижиш за нея, така и тя за тебе. Е, вярно че лъскавите любовници смучат повече финанси, ама и затова пък са лъскави! :mhihi: И "... кат' по релси вървеше..." :mhihi:
Има и още нещо. Времето не прощава на никого и на нищо. Така че не можеш да очакваш от една кола на 7 - 10 години само да и сипваш гориво и масло и да и помпиш гумите, пък да я юркаш до безконечност. Това е просто несериозно!
Та така.
Последна промяна pazokolarov на 11 Юни 2010, 22:45, променена общо 1 път
Изображение
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Юни 2010, 22:43

Не гледайте километрите - Пацо Коларов горе много правилно го е казал: при правилна поддръжка 500К или 600К км. не са проблем за тези двигатели. Гледайте как е салона - по това най-добре се познава колата на "колко" км. е - ако е много захабен значи яко е търкаляна. Ако е запазен е много вероятно да е на сравнително малко километри.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 11 Юни 2010, 23:07

Zagy написа:Не гледайте километрите - Пацо Коларов горе много правилно го е казал: при правилна поддръжка 500К или 600К км. не са проблем за тези двигатели. Гледайте как е салона - по това най-добре се познава колата на "колко" км. е - ако е много захабен значи яко е търкаляна. Ако е запазен е много вероятно да е на сравнително малко километри.

И салона не е критерии - за 800 лв ебати салона ще избарам или пак ако се усвежи ... Предното стъкло на колата е мн показателно ;) но както и мн мн неща които са писани мн пъти..
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 11 Юни 2010, 23:19

Има коли на 200 000км ,а вътре са като нови.

Следваща

Назад към E46