от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ 50 %!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ?

Мнение от jakson » 23 Май 2010, 21:57

mitko_dd написа:добре колко е трудно да си вземете + от буксата на радито тя държи и на малка консумация
от това място по лесно няма

Колега , по инсталацията на радиото ми са правили някакви доработки и винаги има ток . Жалтия кабел който тряба да включи захранването на радиото при контакт е вързан директно .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 23 Май 2010, 22:32

намери ме в скаип
peiran_dd и ще ти обясня откаде да го вземеш
или утре ще сляза до колата и ще ти снимам каде има ток през ключ и ще кача снимката
но ако неможете толкова лесно нещо да си немрите подобре не се захващаите да правите нещо по тозите на колата
да не стане така че като си спестил 5-10 лв после да си буташ главата с много повече пари , време и нерви

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 24 Май 2010, 22:01

Аз като си слагах допълнителни уреди за налягането на маслото и налягнето на турбината взех ток от лампата в жапката. Така като дам още на първи контакт и уредите светват.

Не ги вързах към стандартоното осветление, защото са с тъмно стъкло и трябва постоянно да са включени, а не само когато са включени фаровете.

За ток от радиото не се сетих :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Май 2010, 23:03

bmw325tds написа:Аз като си слагах допълнителни уреди за налягането на маслото и налягнето на турбината взех ток от лампата в жапката. Така като дам още на първи контакт и уредите светват.

Не ги вързах към стандартоното осветление, защото са с тъмно стъкло и трябва постоянно да са включени, а не само когато са включени фаровете.

За ток от радиото не се сетих :dummy:

Като трябва да са постоянно включени, трябвало да ги свържеш към осветлението на ключа за фаровете. То свети постоянно.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Май 2010, 23:57

аз радара съм го закачил на тавана, ама имам шибидах и съм взел ток от копчето на шибедаха и съм си закрепил на капачето радара, ни са вижда грам, това като идея за закрепванего давам

ентусиаст
Аватар

Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ !

Мнение от jakson » 06 Юни 2010, 21:48

Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 06 Юни 2010, 21:56

beco109 написа:И при мен се наложи да потърся от къде да си взема +12V при клюя контакт. При мен причината беше, че исках да си закача там радара и като дам на контакт той да си се включи като изключва контакта той да се изклучи, а и мястото му там е по удобно и ми освобойдава запалката и всеки път да во включвам и изключвам.
Аз си взех такав ток от ключа за светлините. Отворих и извадих въздоховода и извадих ключа за светлините и с една пробна лампа къде на касмет къде по зветове или налучкване най вече намерих на кои два кабела има +12V като дам на контакт. Не се сещам по цветове кои бяха кабеите но идеята си е идея :ok: При мен вече радарчето си работи вече година и нещо по този начин. Успех :yes:

И аз смятам радарчето да го вържа към светлините но не само да взимам ток от там ами като включа светлините :driving: :bchug:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 07 Юни 2010, 1:02

DJJonny написа:
beco109 написа:И при мен се наложи да потърся от къде да си взема +12V при клюя контакт. При мен причината беше, че исках да си закача там радара и като дам на контакт той да си се включи като изключва контакта той да се изклучи, а и мястото му там е по удобно и ми освобойдава запалката и всеки път да во включвам и изключвам.
Аз си взех такав ток от ключа за светлините. Отворих и извадих въздоховода и извадих ключа за светлините и с една пробна лампа къде на касмет къде по зветове или налучкване най вече намерих на кои два кабела има +12V като дам на контакт. Не се сещам по цветове кои бяха кабеите но идеята си е идея :ok: При мен вече радарчето си работи вече година и нещо по този начин. Успех :yes:

И аз смятам радарчето да го вържа към светлините но не само да взимам ток от там ами като включа светлините :driving: :bchug:

Така винаги трябва да караш на фарове . Иначе по начина по който направих аз още при първи контакт протича ток .

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 07 Юни 2010, 1:46

jakson написа:Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !

Това е кабела за клаксона.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 08 Юни 2010, 0:31

stony1 написа:
jakson написа:Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !

Значи има капацитет :lol: клаксона има голяма консумация от което следва , че предпазителя е подсилен както и проводника .... Аз сложих последователно на +са предпазител 1.2 А. За всеки случай .

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 10 Юни 2010, 23:05

към колегата който искаше да си вързва хладилната чанта . Колега не е много отдачно да я вързваш на този кабел . Като дадеш клаксон и ще спира хладилника ......

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 04 Апр 2011, 1:48

stony1 написа:

Колега ти се оказа прав . Не е удачно мястото от където взех 12 В. Като дам клаксон , веригата прекъсва :( Знаеш ли откъде мога да тегля 12 В на контакт ?

старши ентусиаст
Аватар

Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ 50 %!

Мнение от stony1 » 04 Апр 2011, 10:03

Много ме радвате :mhihi: , защо не четете бре хора. Първо питате, получавате необходимата информация и после си правите каквото искате. Е по-добре не пишете във форума. В моя първи пост посочих точното място и точния цвят на проводника. Единственото, което се иска да се прекара новия кабел. Няма друго място от където да се вземе +12V на контакт.

stony1 написа:Колега свали кората по волана, в ляво над мястото за почиващия катак има една черна пластмаса, в коато се намират всички (почти всички) разпределителни платки за всякакви сигнали и напрежение по колата. За това говоря:
Изображение
Намираш платкарта, в която влизат проводници с цветове лилав/бял и от там си вземаш каквото ти трябва. Най-добре е да свържеш проводника на свободно място, а не към друг проводник.

П.П. Малко допълнителна информация. Проводниците с цвят лилав/жълт също са под напрежение само на контакт. Въпроса е каква е консумацията на това, което ще свързваш, за да се прецени към кой предпазител да се свърже, а от там и съответния цвят на проводниците, за които писах.
Българския вариант:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Апр 2011, 10:23

Колега jakson , колегата stony1 , много правилно е казал , че най -подходящия кабел от който можеш да изтеглиш захранване при контакт е - лилав с тънка бяла ивица (той има голямо сечение и е предвиден именно за захранване при контакт). Същия кабел би трябвало да ти ходи и до ЦД-то , за да подава напрежение само при контакт .....
Тъй като така или иначе не се обърна внимание на това, което той даже повтори в последния си пост , се чудех дали да коментирам и аз ... , но понеже ти каза , че си теглил захранване от голямата бяла букса , реших да добавя един коментар ..... Щом ти е по -удобно да теглиш захранване от там .... , погледни на голямата черна букса (тя е непосредствено до голямата бяла...) , там има един дебел зелен проводник , на него има захранване само при контакт и е с голямо сечение , демек ще държи на сериозен ток. Ето в тая тема съм показал кой е проводника : viewtopic.php?f=8&t=243155&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 04 Апр 2011, 12:01

stony1 написа:Много ме радвате :mhihi: , защо не четете бре хора. Първо питате, получавате необходимата информация и после си правите каквото искате. Е по-добре не пишете във форума. В моя първи пост посочих точното място и точния цвят на проводника. Единственото, което се иска да се прекара новия кабел. Няма друго място от където да се вземе +12V на контакт.

stony1 написа:Колега свали кората по волана, в ляво над мястото за почиващия катак има една черна пластмаса, в коато се намират всички (почти всички) разпределителни платки за всякакви сигнали и напрежение по колата. За това говоря:
Изображение
Намираш платкарта, в която влизат проводници с цветове лилав/бял и от там си вземаш каквото ти трябва. Най-добре е да свържеш проводника на свободно място, а не към друг проводник.

П.П. Малко допълнителна информация. Проводниците с цвят лилав/жълт също са под напрежение само на контакт. Въпроса е каква е консумацията на това, което ще свързваш, за да се прецени към кой предпазител да се свърже, а от там и съответния цвят на проводниците, за които писах.

Колега аз вече го бях направил белята когато си пуснал поста :mhihi: Не че не ги чета :bchug:
Сега ще преправям нещата , че много ме дразни , а и клаксона свири когато си поиска след като включих консуматора тъй като в него има кондензатор ....

Предишна

Назад към E36