от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ 50 %!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ?
mitko_dd написа:добре колко е трудно да си вземете + от буксата на радито тя държи и на малка консумация
от това място по лесно няма
Колега , по инсталацията на радиото ми са правили някакви доработки и винаги има ток . Жалтия кабел който тряба да включи захранването на радиото при контакт е вързан директно .
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
намери ме в скаип
peiran_dd и ще ти обясня откаде да го вземеш
или утре ще сляза до колата и ще ти снимам каде има ток през ключ и ще кача снимката
но ако неможете толкова лесно нещо да си немрите подобре не се захващаите да правите нещо по тозите на колата
да не стане така че като си спестил 5-10 лв после да си буташ главата с много повече пари , време и нерви
peiran_dd и ще ти обясня откаде да го вземеш
или утре ще сляза до колата и ще ти снимам каде има ток през ключ и ще кача снимката
но ако неможете толкова лесно нещо да си немрите подобре не се захващаите да правите нещо по тозите на колата
да не стане така че като си спестил 5-10 лв после да си буташ главата с много повече пари , време и нерви
Аз като си слагах допълнителни уреди за налягането на маслото и налягнето на турбината взех ток от лампата в жапката. Така като дам още на първи контакт и уредите светват.
Не ги вързах към стандартоното осветление, защото са с тъмно стъкло и трябва постоянно да са включени, а не само когато са включени фаровете.
За ток от радиото не се сетих
Не ги вързах към стандартоното осветление, защото са с тъмно стъкло и трябва постоянно да са включени, а не само когато са включени фаровете.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
bmw325tds написа:Аз като си слагах допълнителни уреди за налягането на маслото и налягнето на турбината взех ток от лампата в жапката. Така като дам още на първи контакт и уредите светват.
Като трябва да са постоянно включени, трябвало да ги свържеш към осветлението на ключа за фаровете. То свети постоянно.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
аз радара съм го закачил на тавана, ама имам шибидах и съм взел ток от копчето на шибедаха и съм си закрепил на капачето радара, ни са вижда грам, това като идея за закрепванего давам
- jakson
- ентусиаст
-
Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ !
Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !
beco109 написа:И при мен се наложи да потърся от къде да си взема +12V при клюя контакт. При мен причината беше, че исках да си закача там радара и като дам на контакт той да си се включи като изключва контакта той да се изклучи, а и мястото му там е по удобно и ми освобойдава запалката и всеки път да во включвам и изключвам.
Аз си взех такав ток от ключа за светлините. Отворих и извадих въздоховода и извадих ключа за светлините и с една пробна лампа къде на касмет къде по зветове или налучкване най вече намерих на кои два кабела има +12V като дам на контакт. Не се сещам по цветове кои бяха кабеите но идеята си е идеяПри мен вече радарчето си работи вече година и нещо по този начин. Успех
И аз смятам радарчето да го вържа към светлините но не само да взимам ток от там ами като включа светлините

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- jakson
- ентусиаст
-
DJJonny написа:beco109 написа:И при мен се наложи да потърся от къде да си взема +12V при клюя контакт. При мен причината беше, че исках да си закача там радара и като дам на контакт той да си се включи като изключва контакта той да се изклучи, а и мястото му там е по удобно и ми освобойдава запалката и всеки път да во включвам и изключвам.
Аз си взех такав ток от ключа за светлините. Отворих и извадих въздоховода и извадих ключа за светлините и с една пробна лампа къде на касмет къде по зветове или налучкване най вече намерих на кои два кабела има +12V като дам на контакт. Не се сещам по цветове кои бяха кабеите но идеята си е идеяПри мен вече радарчето си работи вече година и нещо по този начин. Успех
И аз смятам радарчето да го вържа към светлините но не само да взимам ток от там ами като включа светлините![]()
Така винаги трябва да караш на фарове . Иначе по начина по който направих аз още при първи контакт протича ток .
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
jakson написа:Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !
Това е кабела за клаксона.
Българския вариант:
- jakson
- ентусиаст
-
stony1 написа:jakson написа:Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !
Значи има капацитет

- jakson
- ентусиаст
-
към колегата който искаше да си вързва хладилната чанта . Колега не е много отдачно да я вързваш на този кабел . Като дадеш клаксон и ще спира хладилника ......
- jakson
- ентусиаст
-
stony1 написа:jakson написа:Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !
Колега ти се оказа прав . Не е удачно мястото от където взех 12 В. Като дам клаксон , веригата прекъсва

- stony1
- старши ентусиаст
-
Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ 50 %!
Много ме радвате
, защо не четете бре хора. Първо питате, получавате необходимата информация и после си правите каквото искате. Е по-добре не пишете във форума. В моя първи пост посочих точното място и точния цвят на проводника. Единственото, което се иска да се прекара новия кабел. Няма друго място от където да се вземе +12V на контакт.
П.П. Малко допълнителна информация. Проводниците с цвят лилав/жълт също са под напрежение само на контакт. Въпроса е каква е консумацията на това, което ще свързваш, за да се прецени към кой предпазител да се свърже, а от там и съответния цвят на проводниците, за които писах.

stony1 написа:Колега свали кората по волана, в ляво над мястото за почиващия катак има една черна пластмаса, в коато се намират всички (почти всички) разпределителни платки за всякакви сигнали и напрежение по колата. За това говоря:
Намираш платкарта, в която влизат проводници с цветове лилав/бял и от там си вземаш каквото ти трябва. Най-добре е да свържеш проводника на свободно място, а не към друг проводник.
П.П. Малко допълнителна информация. Проводниците с цвят лилав/жълт също са под напрежение само на контакт. Въпроса е каква е консумацията на това, което ще свързваш, за да се прецени към кой предпазител да се свърже, а от там и съответния цвят на проводниците, за които писах.
Българския вариант:
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега jakson , колегата stony1 , много правилно е казал , че най -подходящия кабел от който можеш да изтеглиш захранване при контакт е - лилав с тънка бяла ивица (той има голямо сечение и е предвиден именно за захранване при контакт). Същия кабел би трябвало да ти ходи и до ЦД-то , за да подава напрежение само при контакт .....
Тъй като така или иначе не се обърна внимание на това, което той даже повтори в последния си пост , се чудех дали да коментирам и аз ... , но понеже ти каза , че си теглил захранване от голямата бяла букса , реших да добавя един коментар ..... Щом ти е по -удобно да теглиш захранване от там .... , погледни на голямата черна букса (тя е непосредствено до голямата бяла...) , там има един дебел зелен проводник , на него има захранване само при контакт и е с голямо сечение , демек ще държи на сериозен ток. Ето в тая тема съм показал кой е проводника : viewtopic.php?f=8&t=243155&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0
Тъй като така или иначе не се обърна внимание на това, което той даже повтори в последния си пост , се чудех дали да коментирам и аз ... , но понеже ти каза , че си теглил захранване от голямата бяла букса , реших да добавя един коментар ..... Щом ти е по -удобно да теглиш захранване от там .... , погледни на голямата черна букса (тя е непосредствено до голямата бяла...) , там има един дебел зелен проводник , на него има захранване само при контакт и е с голямо сечение , демек ще държи на сериозен ток. Ето в тая тема съм показал кой е проводника : viewtopic.php?f=8&t=243155&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0
- jakson
- ентусиаст
-
stony1 написа:Много ме радвате, защо не четете бре хора. Първо питате, получавате необходимата информация и после си правите каквото искате. Е по-добре не пишете във форума. В моя първи пост посочих точното място и точния цвят на проводника. Единственото, което се иска да се прекара новия кабел. Няма друго място от където да се вземе +12V на контакт.
stony1 написа:Колега свали кората по волана, в ляво над мястото за почиващия катак има една черна пластмаса, в коато се намират всички (почти всички) разпределителни платки за всякакви сигнали и напрежение по колата. За това говоря:
Намираш платкарта, в която влизат проводници с цветове лилав/бял и от там си вземаш каквото ти трябва. Най-добре е да свържеш проводника на свободно място, а не към друг проводник.
Колега аз вече го бях направил белята когато си пуснал поста

Сега ще преправям нещата , че много ме дразни , а и клаксона свири когато си поиска след като включих консуматора тъй като в него има кондензатор ....
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2