Помощ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Помощ!

Мнение от bezrukov » 04 Юни 2010, 23:26

Колеги, едно момче от групата ми в университета се нуждае от помощ. Казва се Христо Боев. Болно е от рак на трахеята. Първия семестър претърпя операция в България, която за жалост не беше успешна. Вмомента състоянието му е много лошо. Преди седмица е заминал за Германия, където трябва да започне лечение. Изведнъж състоянието му се е влошило и вмомента трябва да се започне с лечението незабавно. Необходими са 47 000 Евро, които трябва да се съберат в максимално кратък срок, той едва ли ще издържи до четвъртък. Бащата на Христо се опитва да издейства да се започне с терапията в понеделник. За съжаление всичко се случва страшно бързо, утре ще бъде пусната обява във вестник Труд. Всяка сума ще е от помощ за Христо. Ако смятате, че може да помогнете с нещо или познавате такъв човек, ще ви бъдем много благодарни.

Това е документа от клиниката:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1.0.6&thid=129047e00a116e8d&mt=application%2Fpdf&url=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3D2%26ik%3Dd5b434f9b8%26view%3Datt%26th%3D129047e00a116e8d%26attid%3D0.1.0.6%26disp%3Dattd%26zw&sig=AHIEtbTbloR4H_K3d8CF0n-yKst8tLq6kQ&pli=1

Открита е сметка на името на майка му.

Банка: ОББ
Валентина Василева Боева
BG77UBBS80021015765218

Ако някой се нуждае от повече информация да звъни на следните телефони:
0885602018 - Велина Караиванова

0883358917 - Кремена Мускурова

В тях са експертизите.
Благодаря ви много!
ПС: Ако може някой да ми помогне да кача експертизите ще съм му много благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Re: Помощ!

Мнение от KEVIN-30 » 05 Юни 2010, 1:00

КОЛЕГА,
1-во: твоя състудент е пълнолетен интересно защо БАНКОВАТА сметка нее на негово име, а на МАЙКА му.
2-ро: Скенирай и ми дай ДИАГНОЗИТЕ от БЪЛГАРИЯ заедно с изследваниата.В коя болница е лекуван в БГ и в коя клиника в ГЕРМАНИЯ се намира.Аз от моя страна с една ДИРЕКТОРКА на ЗДРАВНА КАСА и една която е в КОНТРОЛНАТА КОМИСИЯ към ЛЕКАРСКИЯ САЮЗ ,ей така на добра воля ще проверим нещо по тази документация.
Гледай да свършиш по-бързо и ми изпратиш горе-посочените неща.
P/S Ако беще пуснал обявата по КАНАЛ-1 и БТВ ще я гледат 6.000.000 БЪЛГАРИ,а тук само тези които са се регистрирали.;p
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 05 Юни 2010, 1:25

няма ли кои да качи нищата :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KEVIN-30 » 05 Юни 2010, 1:29

За 4 дена несе прави медицина и чудеса ,в системата съм цели 23-години.Темата е измама,мое мнение.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bezrukov » 05 Юни 2010, 1:37

Не съм казал, че ще се оправи за четири дни, така че ако си решил да си правиш вятър на устата престани. Можеш да провериш за какво наистина става въпрос. Диагнозата е издадена от болница "Царица Йоана". Преди да се изсереш на някоя тема провери дали имаш тоалетна хартия...

Извинявам се на всички останали за казаното.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 05 Юни 2010, 8:49

KEVIN-30 написа:КОЛЕГА,
1-во: твоя състудент е пълнолетен интересно защо БАНКОВАТА сметка нее на негово име, а на МАЙКА му.
2-ро: Скенирай и ми дай ДИАГНОЗИТЕ от БЪЛГАРИЯ заедно с изследваниата.В коя болница е лекуван в БГ и в коя клиника в ГЕРМАНИЯ се намира.Аз от моя страна с една ДИРЕКТОРКА на ЗДРАВНА КАСА и една която е в КОНТРОЛНАТА КОМИСИЯ към ЛЕКАРСКИЯ САЮЗ ,ей така на добра воля ще проверим нещо по тази документация.
Гледай да свършиш по-бързо и ми изпратиш горе-посочените неща.
P/S Ако беще пуснал обявата по КАНАЛ-1 и БТВ ще я гледат 6.000.000 БЪЛГАРИ,а тук само тези които са се регистрирали.;p

Много правилно го е написал колегата.Даже имам идея да има някъкви правила за пускане на такива теми,с тези измами в БГ.Да се качва и допълнителна информация за доказване на достоверността.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KEVIN-30 » 05 Юни 2010, 12:39

bezrukov написа:Не съм казал, че ще се оправи за четири дни, така че ако си решил да си правиш вятър на устата престани. Можеш да провериш за какво наистина става въпрос. Диагнозата е издадена от болница "Царица Йоана". Преди да се изсереш на някоя тема провери дали имаш тоалетна хартия...

Извинявам се на всички останали за казаното.

АЗ като сера немирише,но ето е-майла и чакам за диагнозата: karuzo39@abv.bg
смятам с мойте връзки и познати доста неща могат да се проверят за достоверноста която си описал.Няма дае лошо и легализиран договор за прием в ГЕРМАНСКА клиника дае прикрепен.
Никога несъм срещал събота и неделя след новините темата `ЗОВ ЗА ПОМОЩ` с посочени банкови сметки, тък като си ми писал на приват че и там стесе обърнали за съдействие и все още нее излъчено.Следя новините.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bezrukov » 05 Юни 2010, 19:47

http://www.facebook.com/group.php?gid=119190164789094

Това е страницата която направихме във Фейсбук и в която мисля е отговорено да доста въпроси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KEVIN-30 » 05 Юни 2010, 21:58

Отново дасе изсера както се изказа подателя на темата по мой адрес:
Получих на е-мейл си 4 документа.
Проведен беше от моя страна разговор със секретар на РЦЗ в една област и друг който е член на комисята по ЕТИКА в БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИЯ САЮЗ.
=======
1) от датата на изписване и издаване на епикризата са изминали повече от 5 месеца и 26 дена.След изписването на лицето до 30 дни се правят контролни изследвания които несе виждаха никъде описани.Също така пациента има 3 контролни прегледа след изписването които също небяха описани в какво състояние е пациента при всяко посещение на контроления преглед. (липсват 3-броя)
2) На епикризата N-2 липсва подписа на ДИРЕКТОРА на клиниката,незнайно защо.????
======
3)В МЗ има специален фонд,ако пациента е вписан в този фонд му се отпуска сумата,като се преценява колко процедури-химиотерапия да се направят (в случая).
4)По 3-тиа документ:Вие сами сте се свързали с клиниката в ГЕРМАНИЯ,а не че от БЪЛГАРИЯ ви изпращат и набирате сумата самостоятелно.От тяхна страна е написана сумата 47.000 ЕВРО ,като тази сума при самото лечение може и да бъде увеличена, при евентуално ново-възникнали процедури.Тъй като споменах по-горе че от изписването са изминали повече от 5-месеца и 26-дена,налагат се нови изследваниа които явно липсват-неса напрвени и неми бяха показани такива издадени от НАЦИОНАЛНИЯ ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР.(ЯВНО 4е след 6-дена стават то4но 6-месеца от изписването и се налагат нови изследвания които са доста скъп в ГЕРМАНИЯ и искате да спестите тези иследвания.Но на ЗАПАД клиниките практикуват като те си правят сами изследванията и ще погледнат под друг ъгъл на БГ изследвания.
5) Всеки пълнолетен гражданин на Р.БЪЛГАРИЯ борави с индивидуална поименна БАНКОВА СМЕТКА ,включително и за лечение.Само когато пациента е малолетен или непълнлетен с тази сметка боравят неговите РОДИТЕЛИ-ПОПЕЧИТЕЛИ-НАСТОЙНИЦИ
===========================
Спирам да пиша по темата,извода е на лице:Непълности в документацията.
Подателю УМЕН,ако виждаш в написаното по-горе че бащати е по-умен от мен ,вземи неговия съвет.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bezrukov » 06 Юни 2010, 0:38

И какво става когато трябва да се открие сметка на лице което няма такава и не е в състояние сам да я открие? Нищо нали. Защото всички "уважаеми" лекари като Вас се мислят за много гениални и заради това сега туморното му образувание е 8 см. Можете ли да ми кажете нещо по този въпрос. Можете ли д-р Неизвестни да споделите колко пациенти са изпуснали българските лекари и се налага все някъде другаде да им бършат ла*ната. Можете ли да ми споделите какво е направено за Христо за да е в това състояние сега? Можете ли да ми кажете колко пъти са опускани от държавата пари за адекватно лечение на онкоболни? Бил съм невзрачен студент? Да така е... Всеки един студент е невзрачен, но това не е лошото. Лошото е когато един лекар е невзрачен. Не претендирам, че имам пълната докоментация. Имам това което са ми дали.

Нека хората сами си преценят дали да дарят средства или не. Вече ще бъде отворен официално и сайт, в който ще може да се следи актуална информация. Тази вечер ще бъде готов най-вероятно, ще остане само закупуването на домейн.

Потребител
Аватар

Мнение от bezrukov » 06 Юни 2010, 18:13

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/ca661166f089c71ea19881cb2d21e07d/za_ico/

Имаме вече няколко събития в помощ. Моля всички, които имат възможност да дойдат. Изложбата е с подкрепата на Съюза на Архитектите в България.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KEVIN-30 » 06 Юни 2010, 19:11

Когато едно лице нее в състояние само да се предвижва от точка-А до точка-Б и се налага да бъде посписан от него ОФИЦИАЛЕН документ,това се извършва на място в пресъствието на адвокат и НОТАРИУС което прави документа ВАЛИДЕН.
Никъде в епикризата нее описано за леченеито:` С препоръки и други методи на лечение`
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bezrukov » 06 Юни 2010, 20:19

Tова, че никъде не е написано не значи, че Христо е в състояние да открие каквото и да било. Вчера говорихме с него, дори на стол не може да стои. Моля те, ако не можеш или не искаш да помогнеш, не пречи поне...

Потребител
Аватар

Мнение от bezrukov » 07 Юни 2010, 21:52

Колеги, днес за дарения беше отворена сметката на Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия.
Получател: УАСГ
Банка: БНБ – ЦУ
IBAN: BG 84 BNBG 9661 3100 1745 01
BIC (код на БНБ): BNBG BGSD

Под основание за превода се пише: За лечението на Христо Цветанов Боев.

Kойто до момента се е колебаел дали да преведе пари, под предлог, че сметката не е на негово име, вече няма такива основания.

Следваща

Назад към Извън Темата