Колко събира резервоара
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- fozio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колъо
- Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
- Детайли за колата: lowrider
Re: Колко събира резервоара
окей благодаря на всички за информацията и отново се извинявам на автора че му отклоних темата
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Next написа:martin_g60 написа:+1 63 литра-за да го напълниш до горе на равни интервали сипвай с пистолета и изчакай да спре да се пени нафтата!
Пълнил съм го до ръба 63 литра точно
Марто как си я изцадил до край
Аз си го пълня догоре но веднъж исках до "ръба" че на море щях да ходя и мерак да я засеча точно и чак момчето на бензиностанцията като ми вика"какво пълниш до горе е,искаш да прелее ли да се увериш че е пълна"

- Ivan40
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320д и Москвич 412 - 1972г.
- Мечтае да кара: Москвич 408 - кабрио - 1964г.
- Детайли за колата: 17'' лети джанти БМВ със 7 спици, Нови Гуми, Кожен Салон, Махагон, Всички ексти които има за модела без ел.регулиране на седалките и парктроник...
По мои наблюдения 4 пръста до ръба горе на гърловина е 65 литра. Лампата ми светва точно на 8 литра. Това са моите наблюдения. Осланям се на по точни методи от това да наливаш от колонка на бензиностанцията. Колата е 320Д седан от 2000г.
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
И аз мисля , че е към 8 л.
Понеже на светната лампа съм минавал 85-90 км, а по борд ми оставаха още към 25-30 км някъде ама не ми се щеше да закъсам някъде заради експерименти, въпреки че винаги в багажника имам резервна бутилка с 2 л нафта за всеки случай
Някой ден ще пробвам до дупка да изхарча дизел-а , въпреки че не е хубаво ама ми е интересно на лампа колко ще мина
Понеже на светната лампа съм минавал 85-90 км, а по борд ми оставаха още към 25-30 км някъде ама не ми се щеше да закъсам някъде заради експерименти, въпреки че винаги в багажника имам резервна бутилка с 2 л нафта за всеки случай

Някой ден ще пробвам до дупка да изхарча дизел-а , въпреки че не е хубаво ама ми е интересно на лампа колко ще мина

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Spawn написа:И аз мисля , че е към 8 л.
Понеже на светната лампа съм минавал 85-90 км, а по борд ми оставаха още към 25-30 км някъде ама не ми се щеше да закъсам някъде заради експерименти, въпреки че винаги в багажника имам резервна бутилка с 2 л нафта за всеки случай![]()
Най-големият проблем при дизела е обезвъздушаването, което последва "пълното" изгаряне на всичкото гориво.
Моят съвет към тебе е да не правиш това, което си си наумил. Едно време като карах Кадет 1.7Д съм карал докато колата не почваше да гасне .. след това я форсирах и я вкарвах в най-близката бензиностанция. При градско движение свършването на нафтата се познава по специфичен шум, който идва от двигателя - нещо като форсиране .. Чуеш ли го - влизай в бензиностанция ВЕДНАГА. Другото, което е, че при минимално количество нафта в резервоара - горивния ти филтър се пълни с най-големите помии, които има в българската нафта.
Аз на връщане от събора по БК имах 150 км като тръгнах от Пловдив.. и изведнъж на Ихтиман ми светеше 8 км .. Направо изтръпнах .. Ама съм с бенз и в най-лошият случай спирам, доливам и продължавам.
Ivan40 написа:По мои наблюдения 4 пръста до ръба горе на гърловина е 65 литра. Лампата ми светва точно на 8 литра. Това са моите наблюдения. Осланям се на по точни методи от това да наливаш от колонка на бензиностанцията. Колата е 320Д седан от 2000г.
Сподели какви са твоите "по точни" методи. Ела да ти променя литража на резервата на друга стойност да видим дали ще я познаеш

П.С. Пише се по-точни!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
tsb_bg написа:А не е ли по-лесно да се погледне User manual-a вместо да се гадае ???

martin_g60 написа:...Българинът е много недоверчив и трябва "око да види ръка да пипне"
Ако провери и със запалена свещ колко побира резервоара е най-добре ....
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Днес нарочно я оставих да свети по дълго лампата за горивото.И вече като отиде стрелката към нулата отидох да зареда.По борд ми показваше, че имам още 38км.Заредих 62,8 литра.Не ми се вярва, че с 200 грама съм могал да мина толкова.
adovet написа:....Не ми се вярва, че с 200 грама съм могал да мина толкова.
Колега 200 грама нафта не могат да намокрят дуното на резервоара, камо ли да стигнат до помпата.
Не се заблуждавай.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
adovet написа:Днес нарочно я оставих да свети по дълго лампата за горивото.И вече като отиде стрелката към нулата отидох да зареда.По борд ми показваше, че имам още 38км.Заредих 62,8 литра.Не ми се вярва, че с 200 грама съм могал да мина толкова.
Ти това показание на борд-а не го гледай

На моя показваше - - - - и минах още 5 км. докато намеря бензиностанция.
А точно преди да ми покаже тези чертички пишеше 19 км.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
резервоара на 320д 136кс е 65литра,като светне лампата е на 8л резерваIvan40 написа:По мои наблюдения 4 пръста до ръба горе на гърловина е 65 литра. Лампата ми светва точно на 8 литра. Това са моите наблюдения. Осланям се на по точни методи от това да наливаш от колонка на бензиностанцията. Колата е 320Д седан от 2000г.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Runnaway написа:Spawn написа:И аз мисля , че е към 8 л.
Понеже на светната лампа съм минавал 85-90 км, а по борд ми оставаха още към 25-30 км някъде ама не ми се щеше да закъсам някъде заради експерименти, въпреки че винаги в багажника имам резервна бутилка с 2 л нафта за всеки случай![]()
Най-големият проблем при дизела е обезвъздушаването, което последва "пълното" изгаряне на всичкото гориво.
Моят съвет към тебе е да не правиш това, което си си наумил. Едно време като карах Кадет 1.7Д съм карал докато колата не почваше да гасне .. след това я форсирах и я вкарвах в най-близката бензиностанция. При градско движение свършването на нафтата се познава по специфичен шум, който идва от двигателя - нещо като форсиране .. Чуеш ли го - влизай в бензиностанция ВЕДНАГА. Другото, което е, че при минимално количество нафта в резервоара - горивния ти филтър се пълни с най-големите помии, които има в българската нафта.
Аз на връщане от събора по БК имах 150 км като тръгнах от Пловдив.. и изведнъж на Ихтиман ми светеше 8 км .. Направо изтръпнах .. Ама съм с бенз и в най-лошият случай спирам, доливам и продължавам.
спокойно това не ти е Опел кадет
аз съм гаснал за нафта няколко пъти после сипах 5 литра от една тубичка и след кратко въртене си запали без проблем. иначе съм карал много пъти ''на изпарения'' на БК показваше само чертички.показанията са относителни защото се смятат от средният разход на последният пробег и сегашният моментен. ако изпъвате едана планина и имате 10 литра например , ще ви покаже че имате за 5 км нафта а при пускане на същата планина може да ви покаже че имате за 50 км.
а това за ''нй големите помий'' са пълни заблуди.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2