Колко събира резервоара

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Re: Колко събира резервоара

Мнение от fozio » 31 Май 2010, 2:03

окей благодаря на всички за информацията и отново се извинявам на автора че му отклоних темата
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 31 Май 2010, 11:18

Next написа:
martin_g60 написа:+1 63 литра-за да го напълниш до горе на равни интервали сипвай с пистолета и изчакай да спре да се пени нафтата!
Пълнил съм го до ръба 63 литра точно ;)

Марто как си я изцадил до край :mhihi:

Аз си го пълня догоре но веднъж исках до "ръба" че на море щях да ходя и мерак да я засеча точно и чак момчето на бензиностанцията като ми вика"какво пълниш до горе е,искаш да прелее ли да се увериш че е пълна" :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е46 320д и Москвич 412 - 1972г.
Мечтае да кара: Москвич 408 - кабрио - 1964г.
Детайли за колата: 17'' лети джанти БМВ със 7 спици, Нови Гуми, Кожен Салон, Махагон, Всички ексти които има за модела без ел.регулиране на седалките и парктроник...

Мнение от Ivan40 » 01 Юни 2010, 19:25

По мои наблюдения 4 пръста до ръба горе на гърловина е 65 литра. Лампата ми светва точно на 8 литра. Това са моите наблюдения. Осланям се на по точни методи от това да наливаш от колонка на бензиностанцията. Колата е 320Д седан от 2000г.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Мнение от Spawn » 03 Юни 2010, 15:43

И аз мисля , че е към 8 л.
Понеже на светната лампа съм минавал 85-90 км, а по борд ми оставаха още към 25-30 км някъде ама не ми се щеше да закъсам някъде заради експерименти, въпреки че винаги в багажника имам резервна бутилка с 2 л нафта за всеки случай :mhihi:
Някой ден ще пробвам до дупка да изхарча дизел-а , въпреки че не е хубаво ама ми е интересно на лампа колко ще мина :lol:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 03 Юни 2010, 16:25

Spawn написа:И аз мисля , че е към 8 л.
Понеже на светната лампа съм минавал 85-90 км, а по борд ми оставаха още към 25-30 км някъде ама не ми се щеше да закъсам някъде заради експерименти, въпреки че винаги в багажника имам резервна бутилка с 2 л нафта за всеки случай :mhihi:
Някой ден ще пробвам до дупка да изхарча дизел-а , въпреки че не е хубаво ама ми е интересно на лампа колко ще мина :lol:

Най-големият проблем при дизела е обезвъздушаването, което последва "пълното" изгаряне на всичкото гориво.

Моят съвет към тебе е да не правиш това, което си си наумил. Едно време като карах Кадет 1.7Д съм карал докато колата не почваше да гасне .. след това я форсирах и я вкарвах в най-близката бензиностанция. При градско движение свършването на нафтата се познава по специфичен шум, който идва от двигателя - нещо като форсиране .. Чуеш ли го - влизай в бензиностанция ВЕДНАГА. Другото, което е, че при минимално количество нафта в резервоара - горивния ти филтър се пълни с най-големите помии, които има в българската нафта.

Аз на връщане от събора по БК имах 150 км като тръгнах от Пловдив.. и изведнъж на Ихтиман ми светеше 8 км .. Направо изтръпнах .. Ама съм с бенз и в най-лошият случай спирам, доливам и продължавам.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 03 Юни 2010, 17:53

Ivan40 написа:По мои наблюдения 4 пръста до ръба горе на гърловина е 65 литра. Лампата ми светва точно на 8 литра. Това са моите наблюдения. Осланям се на по точни методи от това да наливаш от колонка на бензиностанцията. Колата е 320Д седан от 2000г.

Сподели какви са твоите "по точни" методи. Ела да ти променя литража на резервата на друга стойност да видим дали ще я познаеш :mhihi:

П.С. Пише се по-точни!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Юни 2010, 18:33

А не е ли по-лесно да се погледне User manual-a вместо да се гадае ???

Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 04 Юни 2010, 16:59

tsb_bg написа:А не е ли по-лесно да се погледне User manual-a вместо да се гадае ???

Изображение

:yes: Българинът е много недоверчив и трябва "око да види ръка да пипне" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Юни 2010, 17:01

martin_g60 написа:... :yes: Българинът е много недоверчив и трябва "око да види ръка да пипне" :mhihi:

Ако провери и със запалена свещ колко побира резервоара е най-добре ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Юни 2010, 17:19

Днес нарочно я оставих да свети по дълго лампата за горивото.И вече като отиде стрелката към нулата отидох да зареда.По борд ми показваше, че имам още 38км.Заредих 62,8 литра.Не ми се вярва, че с 200 грама съм могал да мина толкова.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Юни 2010, 17:49

adovet написа:....Не ми се вярва, че с 200 грама съм могал да мина толкова.

Колега 200 грама нафта не могат да намокрят дуното на резервоара, камо ли да стигнат до помпата.
Не се заблуждавай.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 04 Юни 2010, 17:52

adovet написа:Днес нарочно я оставих да свети по дълго лампата за горивото.И вече като отиде стрелката към нулата отидох да зареда.По борд ми показваше, че имам още 38км.Заредих 62,8 литра.Не ми се вярва, че с 200 грама съм могал да мина толкова.

Ти това показание на борд-а не го гледай :)

На моя показваше - - - - и минах още 5 км. докато намеря бензиностанция.
А точно преди да ми покаже тези чертички пишеше 19 км.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 05 Юни 2010, 21:38

Ivan40 написа:По мои наблюдения 4 пръста до ръба горе на гърловина е 65 литра. Лампата ми светва точно на 8 литра. Това са моите наблюдения. Осланям се на по точни методи от това да наливаш от колонка на бензиностанцията. Колата е 320Д седан от 2000г.
резервоара на 320д 136кс е 65литра,като светне лампата е на 8л резерва

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 06 Юни 2010, 6:41

Runnaway написа:
Spawn написа:И аз мисля , че е към 8 л.

Най-големият проблем при дизела е обезвъздушаването, което последва "пълното" изгаряне на всичкото гориво.

Моят съвет към тебе е да не правиш това, което си си наумил. Едно време като карах Кадет 1.7Д съм карал докато колата не почваше да гасне .. след това я форсирах и я вкарвах в най-близката бензиностанция. При градско движение свършването на нафтата се познава по специфичен шум, който идва от двигателя - нещо като форсиране .. Чуеш ли го - влизай в бензиностанция ВЕДНАГА. Другото, което е, че при минимално количество нафта в резервоара - горивния ти филтър се пълни с най-големите помии, които има в българската нафта.

Аз на връщане от събора по БК имах 150 км като тръгнах от Пловдив.. и изведнъж на Ихтиман ми светеше 8 км .. Направо изтръпнах .. Ама съм с бенз и в най-лошият случай спирам, доливам и продължавам.

спокойно това не ти е Опел кадет
аз съм гаснал за нафта няколко пъти после сипах 5 литра от една тубичка и след кратко въртене си запали без проблем. иначе съм карал много пъти ''на изпарения'' на БК показваше само чертички.показанията са относителни защото се смятат от средният разход на последният пробег и сегашният моментен. ако изпъвате едана планина и имате 10 литра например , ще ви покаже че имате за 5 км нафта а при пускане на същата планина може да ви покаже че имате за 50 км.
а това за ''нй големите помий'' са пълни заблуди.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Предишна

Назад към E46