Турбината ми проговори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Турбината ми проговори
gocho_ написа:4.Един колега на 1-вата страница попита дали виенето наподобява "Blow Off" -Да подобно е !
6. Чух ,че може да няма никакъв проблем със самото Турбо -просто да има скъсани маркучи на вакума и оттам да стават неуредиците в работата му или проблем с "електромагнитен клапън" (моля за пояснение за 2-рото)или пък звука да си го е имало ,а нали меката в-ка да е отишла и просто сега да може да се чува
![]()
4. най-вероятно следствие от 6.
Турбинатата ти разтоварва за това се чува така.
Прегледай или направо подмени вакумните маркучета.(съмнява ме да е от тях

Виж хода на лостчето на геометрията,провери си акуатора и електормагнитния клапън.
- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
Ел. магрнитния клапан стои до дурбото , и регулира геометрията му , тогава каква роля играе вакуума б/у турбото???
Това което седи на турбината и движи геометрията посредством лостче се нарича актуатор.Има го на снимка на миналата страница.
Той работи с вакум който взима от електорамагнитняи клапан.
Той работи с вакум който взима от електорамагнитняи клапан.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
skp написа:Това е проблема колега, не се притеснявай повече. Турбото си ти е наред. Иначе, да това е клапана, който управлява геометрията на турбината.
Забравих да напиша .че съм решил проблема

Прибрахме всичко затегнахме го и сега не се чува фученето - даже има и повече мощност
/Имам чуството че турбото се разтоварваше и като кача предавка искаше да дам повече газ за да се разварти като хората ,а сега си стои натегнато и върви с лекота колата/

Някой компетентен колега може ли да обясни, защо като са разкачени тръбите ,конете стават магарета

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Няма правилно нагнетяване, няма правелно съотношение м/у гориво и въздух.....
п.п Кво стана с колегата с Голф 5, каде ми званя да го правим онази вечер

п.п Кво стана с колегата с Голф 5, каде ми званя да го правим онази вечер
- gocho_
- младши ентусиаст
-
ХА влязъл в Петрол ,казал 10л. дизел ... отишъл да плаща ... и си тръгнал зареден с бензин
в Фолксвавен го опрайха за 580лв
Тия дни ще се разбере кво ще е решението на бензиностанцията ,дали ще покрият ф-рите

в Фолксвавен го опрайха за 580лв

Тия дни ще се разбере кво ще е решението на бензиностанцията ,дали ще покрият ф-рите

- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Заслушах се в моето и то прави виуууу заедно с нормалното свистене, но само докато колата е студена, излезне ли от синия сектор си се чува само свистенето
Турбото ми е на около 18 000 км. , сменен филтър на картерните газове, редовна смяна на масло 5w 40 Castrol на всеки 10 000 км. Би трябвало това виууу да не е от турбината. маркучи ? тръби? катализатор, мека връзка знам ли

- gocho_
- младши ентусиаст
-
Начи колега ,за мене извода е 1
1-во се проверяват тръбите ,фланеца и меката връзка и после нататък
1-во се проверяват тръбите ,фланеца и меката връзка и после нататък

- chetkamotoretka
- Потребител
-
v_V_v написа:gocho_ написа:4.Един колега на 1-вата страница попита дали виенето наподобява "Blow Off" -Да подобно е !
6. Чух ,че може да няма никакъв проблем със самото Турбо -просто да има скъсани маркучи на вакума и оттам да стават неуредиците в работата му или проблем с "електромагнитен клапън" (моля за пояснение за 2-рото)или пък звука да си го е имало ,а нали меката в-ка да е отишла и просто сега да може да се чува
![]()
4. най-вероятно следствие от 6.
Турбинатата ти разтоварва за това се чува така.
Прегледай или направо подмени вакумните маркучета.(съмнява ме да е от тях).
Виж хода на лостчето на геометрията,провери си акуатора и електормагнитния клапън.
колега, и при мен има звук наподобяващ BOV звук, появи се преди 1 месец, придружен с намаление в мощността и неприятна миризма в купето при сменени всички филтри и масло преди 2месеца. Казаха ми, че катализаторите били запушени и се скъсала меката връзка, махнах катализаторите и меката връзка, миризма няма, мощността се върна, звукът остана, но ми казаха, че бил нормален при de-cat система. Звукът е "виу" при настъпване на педала на газта и при освобождаването му.
Посъветвал си @gocho_ да провери маркучи, лостче, акутатор и клапан, може ли да ми препоръчаш място в София където качествено да проверят изброените? Мерси предварително

- gocho_
- младши ентусиаст
-
При натискане може да има леко "СССссссссс" ,НО "Виуу" нетрабва да има при отпускане на газта (има ли "вууу" значи не държи налягане)

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Мека връзка, това е
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
katronski_br написа:Мека връзка, това е
Ако се чува съскане като от блоъ клапан много вероятно е да е меката връзка.Миналата година на Е46 срещата в София бях скъсал меката връзка и като се отпуснеше гаста правеше въпросното свистене.Много хора ме питаха дали съм сложил блоъ клапан но уви скъсана мека връзка...
- chetkamotoretka
- Потребител
-
Ами аз съм сменил меката връзка, но звукът си остана. Препоръчайте сервиз, където ще намерят проблема, моля. 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
chetkamotoretka написа:Ами аз съм сменил меката връзка, но звукът си остана. Препоръчайте сервиз, където ще намерят проблема, моля.
Вариант да не са ти сложили правилна мека връзка(с по-малко оплетки)
- gocho_
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:chetkamotoretka написа:Ами аз съм сменил меката връзка, но звукът си остана. Препоръчайте сервиз, където ще намерят проблема, моля.
Вариант да не са ти сложили правилна мека връзка(с по-малко оплетки)
Аз 2-пъти сменях ..
1-вия път дадох кл'човете и казах да купиват и да слагат там ,да се оправят ... беше с тройна оплетка и малко след това изби в единия край !!!
2-ри път поразпитах ,посъветвах се и сложих такава с метално гофре и единична оплетка - тая още кара

не държи налягане в турбото
Лоши миризми в купето
Черно около двигателя
зацапва възд. филтър
спад в мощността
Кофти шуми и т.н.

74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5