Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Re: BCAA и изобщо фитнес...
5г съм тренирал плуване и вече 10г фитнес, е с малки пропуски като казарма
но ще дам един съвет - тъй като аз съм с доста травми, защото когато започнах, просто информацията беше оскъдна, но има мнг начини вече и просто нека хората да четат. Разберете, не че някой не иска да ви даде съвет просто няма как да се кажеж на някой 10г опит за 60мин. За това казвам, ако искате да се занимавате просто четете. Защото за един вид мускул има хиляди начини на тренировка, защото има хиляди различни тела. Някои започват с макс, други с голяма разгрявка, други с леки упражнения за изморяване, за да не може на силовите да вдигат тежко - примерно така тренирам за трицепс, защото има проблем с лактите. Обаче пък за гърди започвам директно тежко, само 2 серии загрявка на 60кг и директно 120кг след това. Ето ви начини, но начини има мнг. С времето ще намерите своя начин. Примерно преди имах проблем с растежа на ръцете - ами сега правя само 2 упр. по 2-3 серии и ръцете растат.

но ще дам един съвет - тъй като аз съм с доста травми, защото когато започнах, просто информацията беше оскъдна, но има мнг начини вече и просто нека хората да четат. Разберете, не че някой не иска да ви даде съвет просто няма как да се кажеж на някой 10г опит за 60мин. За това казвам, ако искате да се занимавате просто четете. Защото за един вид мускул има хиляди начини на тренировка, защото има хиляди различни тела. Някои започват с макс, други с голяма разгрявка, други с леки упражнения за изморяване, за да не може на силовите да вдигат тежко - примерно така тренирам за трицепс, защото има проблем с лактите. Обаче пък за гърди започвам директно тежко, само 2 серии загрявка на 60кг и директно 120кг след това. Ето ви начини, но начини има мнг. С времето ще намерите своя начин. Примерно преди имах проблем с растежа на ръцете - ами сега правя само 2 упр. по 2-3 серии и ръцете растат.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
някой може ли да обясни как различните поставки влизат във трицепса, дали ще е въже, прав лост или леко крив, става на въпрос за разгъване на скрипец от стоеж. Със кои ръкохватки кои части на трицепса се тренира, заради различният хват.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
ditko1 написа:някой може ли да обясни как различните поставки влизат във трицепса, дали ще е въже, прав лост или леко крив, става на въпрос за разгъване на скрипец от стоеж. Със кои ръкохватки кои части на трицепса се тренира, заради различният хват.
И трите ръкохватки удрят трицепса на едно и сщо място, но удрят под различен ъгъл. Натоварват самата част от трицепса под различен ъгъл и самите мускулни влакна- тяхнтото натоварване не е същото. Редувай ги.
http://www.criticalbench.com/exercises/tricep-cable-pushdown.htm
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Адидас тек фит имат подобни модели. Аз ги имам сичките блузки, дават ми стимул 

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
и аз имам 1 бял текфит на адидас, но не ми харесва материята... тази ми изглежда като термо белио за топло време, както на ъндър армор... аз съм си поръчал няколко тениски, 1 потник и 1 къси панталонки за горещо време 

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
...отклонявате се... 

- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
Колеги,здравейте!Преди време се оплаках от запек по време на диета.Решението дойде със увеличаване на мазнини в храната,по скоро мръсен ден на максимум,и всичко си дойде на мястото. Та въпроса ми е: как ще се отрази върху диетата по 1 пълнозърнесто хлебче тип "франзелка" на обяд? Дали ми бърка като цяло в хранителния режим?
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Не, изобщо даже.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кажи каква ти е диетата поне. По принцип фибрите и брашното не са добри за храносмилането.
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
Опитвам се да спазвам високопротеинова диета,мазнините до минимум с изключение мръсен ден.2литра вода на ден.Чистим ужким.Но нали много хора казват: без хляб не може изобщо,полезен е...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Въпрос на виждане, за мен не е нужен. Високо протеиновата диета също едва ли е най-добрия избор. Протеина едно, че е скъп източник на енергия при излишък се метаболизира до въглехидрати, което в известен смисъл пречи на чистенето на мазнини.
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
Ми добре,колега Бум Бум,аз съм 175/85кг,склонен към напълняване,трениращ в посока сваляне на кг+изчистване,съответно интензивни тренировки+кардио.На какво да наблягам?Спрял съм отдавна пържено/готвено/бира/хляб/картофи/...останаха само уиски/цигарки.Протеин Gold Standard/Animal Cuts е във диетата. Какво мислиш?