Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Re: Re:

Мнение от nikolae » 11 Май 2010, 12:13

Благодарско за поста преди всичко :-)

@pazokolarov:
След кратката експлоатация, до момента ми направи впечатление следното:
- При активен емулатор се дезактивира функцията за показване на часовника на дисплея на радиото. Часовника не може да остане, появява се само за две секунди докато се държи натиснат бутона и след това пак изчезва, дори бутона да е все още натиснат. Ако се премине в някой от другите режими функцията се възобновява. - не е болка за умиране

- Като изгася радиото когато съм бил в режим на емулатор (при другите режими радио и ЦД всичко си е нормално), на дисплея остава последно показаният текст и пак не може да се покаже часовника. И естествено всички бутони, освен този за включването, са не активни. За да си запази нормалната функционалност трябва да се излезе в стенд-бай от някой от другите режими.
- Т.е. ако слушаш гром, гасиш радиото и после като включиш не можеш да сменяш цд/радио ли ?

- И още една странна проява - на два пъти ми се случи да изключи режима режима на емулация на чейнджър и да превключи на радио или на ЦД. - това как, в движение или при старт на радиото ?

- Тъй като дислея е ограничен само до 12 знака всички текстове се отрязват до 12-тия символ, а скролиране на текста не се поддържа :( за съжаление. Надявам се за в бъдеще американците да добавят и такава екстра. Всъщност не знам дали това не зависи от самото радио, не от ГРОМ-а :dunno:
Във видеото на страницата на гром се вижда, че първо изкарва името на песента, после на изпълнителя, ама ако е само до 12 символа.... лошо

- Не трябва да се натискат много бързо бутоните, защото се шашка софтуера и превключва на команден режим емулатора - започва да ти обяснява дали си на УСБ или друго. Нужно е поне секунда интервал между натискането на бутоните. Така че по яваш :mhihi:
- това според мене е най-големия минус, т.е. ако напомпаш 6-7 пъти копчето за следваща песен ще забие ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 11 Май 2010, 15:22

nikolae написа:Благодарско за поста преди всичко :-)

- Като изгася радиото когато съм бил в режим на емулатор (при другите режими радио и ЦД всичко си е нормално), на дисплея остава последно показаният текст и пак не може да се покаже часовника. И естествено всички бутони, освен този за включването, са не активни. За да си запази нормалната функционалност трябва да се излезе в стенд-бай от някой от другите режими.
- Т.е. ако слушаш гром, гасиш радиото и после като включиш не можеш да сменяш цд/радио ли ?
Не съм се изразил вероятно правилно. Нормално, когато изключиш радиото ти показва часовника. Но ако си бил на гром - остава последния надпис вместо радиото. После като включиш радиото всичко функционира нормално, няма проблеми. То не че и това е някакъв проблем, просто ако искяш да тишина и часовник трябва да изключиш радиото във всеки друг режим освен гром.

- И още една странна проява - на два пъти ми се случи да изключи режима режима на емулация на чейнджър и да превключи на радио или на ЦД. - това как, в движение или при старт на радиото ?
В движение

- Тъй като дислея е ограничен само до 12 знака всички текстове се отрязват до 12-тия символ, а скролиране на текста не се поддържа :( за съжаление. Надявам се за в бъдеще американците да добавят и такава екстра. Всъщност не знам дали това не зависи от самото радио, не от ГРОМ-а :dunno:
Във видеото на страницата на гром се вижда, че първо изкарва името на песента, после на изпълнителя, ама ако е само до 12 символа.... лошо
Точно така е - показва всички атрибути на аудиофайла последователно един след друг, но ги орязва до 12-ия символ.

- Не трябва да се натискат много бързо бутоните, защото се шашка софтуера и превключва на команден режим емулатора - започва да ти обяснява дали си на УСБ или друго. Нужно е поне секунда интервал между натискането на бутоните. Така че по яваш :mhihi:
- това според мене е най-големия минус, т.е. ако напомпаш 6-7 пъти копчето за следваща песен ще забие ?
Има функция за превключване през 10 песни (когато е в режим на последователно прослушване. Натискаш първо бутона "surch" и после стрлека напред или назад и прехвърля +10 или -10. А гореописаното се получава при много бързо многократно натискане на бутоните.
Ама това си е резултат от чиста проба извращение с техниката :mhihi: При нормална експлоатация не се получава.

Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е46 OEM Sound System + MP3 = решения?

Мнение от nikolae » 18 Май 2010, 14:46

Дайте малко помощ.
Иска да си взема един кабел, който от едната страна да има вход за 3.5мм аудио жак,
а от другата да се връзва на aux-а на цд-то.
Някъде във форума имаше и схема как да стане
ама пусто не мога да го намеря.

Ще пробвам една китайска навигация
да работи през aux-а :-)

Може и линк към ибей, направо да го взема
или пък тук някъде ако се продава.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2010, 17:04

pazokolarov написа:...

със сигурност скролирането на текста се поддържа от дисплея на радиото, защото с DICE минава целият текст на заглавието на песента през дисплея

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Май 2010, 23:07

За мен най-елегантното решение - напълно съвнестимо с оборудването на колата e оригинален CD Changer!

viewtopic.php?f=35&t=204914

За съжаление като всичко хубаво и то не е ефтино ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 19 Май 2010, 15:29

Чейнджъри има по 100лв
ама като нямаш кабелаци до него ??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 15:53

Малко трудно ще намериш чейнджър с МР3 декодер за 100 лв.
Кабелите не са проблем - те са два и могат да се намерят и втора употреба
- дата кабел
- захранващ и управление

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 19 Май 2010, 16:43

мислих просто за чейнджър а не с мп3 декодер
кабелите едва ли са много скъпи, ама прокарването ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 16:51

nikolae написа:...кабелите едва ли са много скъпи, ама прокарването ...

Не е страшно прокарването на допълнителната инсталация
Взимаш си оригиналната стойка и ги пускаш от там до аудио системата по основния сноп кабели (под задната седалка, покрай левия праг и по централната конзола нагоре към буксата на радиото

PS виж и дали няма разлика в корите на багажника с и без Changer. При Е39 има ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 19 Май 2010, 18:17

tsb_bg написа:...
PS виж и дали няма разлика в корите на багажника с и без Changer. При Е39 има ....

Естествено че има разлика в корите.

А бе nikolae, защо се мъчиш зорлем да се вкарваш в гадни филми. Както писаха колегите по-горе това си е скъпо начинание - едно ще намериш втора ръка (най-често крадено :evil: ), друго сам ще измайсториш, но трето и пето ще трябва да купуваш оригинално ново. То е ясно, че си заделил накой и друг излишен лев, ама поразтърси се малко в реалоем.ком и сайта на Дару за цените да ти светне малко за какви цифри иде реч за всички допълнителни неща.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 19 Май 2010, 20:47

аз просто коментирах, че вървят по 100лв по мои наблюдения
иначе не бих си сложил чейнджър - гром или цд или aux

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 03 TOURING

Мнение от sasho_80 » 22 Май 2010, 23:29

Здравеите!
изскам да попитам това ли е кабела за цд чеинджара в багажника?
смятам да си порачам от бг GROM-USB MP3 кит, дали има нещо конкретно по инсталирането защтото не живея в бг. колата е 2003г радиото е с касета и малката навигация ако има някакво значение това.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!

Мнение от Kickdown » 15 Авг 2010, 18:32

Моля модераторите да направят темата важна, ако сметнат за добре, ще спестят доста излишни теми :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от pesho0o » 15 Авг 2010, 19:04

Прехвърлям се направо тук. Та, как е този гром, някой има ли по-сериозни оплаквания от него след вече по-дълга експлоатация. Интересно ми е pazokolarov какво мисли, след като е минало повечко време.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 16 Авг 2010, 1:56

Значи на преди Е46-ца та на брат ми преди фейслифта, със радио с касетка, стариа модел гром дето е с пластмасова кутия, работи вече година и половина.
На мойта кола Е46 фейслифтова с 16:9 навигация, от 5 месеца върви безпроблемно :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46