Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Re:
Благодарско за поста преди всичко :-)
@pazokolarov:
След кратката експлоатация, до момента ми направи впечатление следното:
- При активен емулатор се дезактивира функцията за показване на часовника на дисплея на радиото. Часовника не може да остане, появява се само за две секунди докато се държи натиснат бутона и след това пак изчезва, дори бутона да е все още натиснат. Ако се премине в някой от другите режими функцията се възобновява. - не е болка за умиране
- Като изгася радиото когато съм бил в режим на емулатор (при другите режими радио и ЦД всичко си е нормално), на дисплея остава последно показаният текст и пак не може да се покаже часовника. И естествено всички бутони, освен този за включването, са не активни. За да си запази нормалната функционалност трябва да се излезе в стенд-бай от някой от другите режими.
- Т.е. ако слушаш гром, гасиш радиото и после като включиш не можеш да сменяш цд/радио ли ?
- И още една странна проява - на два пъти ми се случи да изключи режима режима на емулация на чейнджър и да превключи на радио или на ЦД. - това как, в движение или при старт на радиото ?
- Тъй като дислея е ограничен само до 12 знака всички текстове се отрязват до 12-тия символ, а скролиране на текста не се поддържа
за съжаление. Надявам се за в бъдеще американците да добавят и такава екстра. Всъщност не знам дали това не зависи от самото радио, не от ГРОМ-а
Във видеото на страницата на гром се вижда, че първо изкарва името на песента, после на изпълнителя, ама ако е само до 12 символа.... лошо
- Не трябва да се натискат много бързо бутоните, защото се шашка софтуера и превключва на команден режим емулатора - започва да ти обяснява дали си на УСБ или друго. Нужно е поне секунда интервал между натискането на бутоните. Така че по яваш
- това според мене е най-големия минус, т.е. ако напомпаш 6-7 пъти копчето за следваща песен ще забие ?
@pazokolarov:
След кратката експлоатация, до момента ми направи впечатление следното:
- При активен емулатор се дезактивира функцията за показване на часовника на дисплея на радиото. Часовника не може да остане, появява се само за две секунди докато се държи натиснат бутона и след това пак изчезва, дори бутона да е все още натиснат. Ако се премине в някой от другите режими функцията се възобновява. - не е болка за умиране
- Като изгася радиото когато съм бил в режим на емулатор (при другите режими радио и ЦД всичко си е нормално), на дисплея остава последно показаният текст и пак не може да се покаже часовника. И естествено всички бутони, освен този за включването, са не активни. За да си запази нормалната функционалност трябва да се излезе в стенд-бай от някой от другите режими.
- Т.е. ако слушаш гром, гасиш радиото и после като включиш не можеш да сменяш цд/радио ли ?
- И още една странна проява - на два пъти ми се случи да изключи режима режима на емулация на чейнджър и да превключи на радио или на ЦД. - това как, в движение или при старт на радиото ?
- Тъй като дислея е ограничен само до 12 знака всички текстове се отрязват до 12-тия символ, а скролиране на текста не се поддържа

Във видеото на страницата на гром се вижда, че първо изкарва името на песента, после на изпълнителя, ама ако е само до 12 символа.... лошо
- Не трябва да се натискат много бързо бутоните, защото се шашка софтуера и превключва на команден режим емулатора - започва да ти обяснява дали си на УСБ или друго. Нужно е поне секунда интервал между натискането на бутоните. Така че по яваш

- това според мене е най-големия минус, т.е. ако напомпаш 6-7 пъти копчето за следваща песен ще забие ?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
nikolae написа:Благодарско за поста преди всичко :-)
Не съм се изразил вероятно правилно. Нормално, когато изключиш радиото ти показва часовника. Но ако си бил на гром - остава последния надпис вместо радиото. После като включиш радиото всичко функционира нормално, няма проблеми. То не че и това е някакъв проблем, просто ако искяш да тишина и часовник трябва да изключиш радиото във всеки друг режим освен гром.
В движение
- Тъй като дислея е ограничен само до 12 знака всички текстове се отрязват до 12-тия символ, а скролиране на текста не се поддържаза съжаление. Надявам се за в бъдеще американците да добавят и такава екстра. Всъщност не знам дали това не зависи от самото радио, не от ГРОМ-а
![]()
Точно така е - показва всички атрибути на аудиофайла последователно един след друг, но ги орязва до 12-ия символ.
- Не трябва да се натискат много бързо бутоните, защото се шашка софтуера и превключва на команден режим емулатора - започва да ти обяснява дали си на УСБ или друго. Нужно е поне секунда интервал между натискането на бутоните. Така че по яваш![]()
Има функция за превключване през 10 песни (когато е в режим на последователно прослушване. Натискаш първо бутона "surch" и после стрлека напред или назад и прехвърля +10 или -10. А гореописаното се получава при много бързо многократно натискане на бутоните.
Ама това си е резултат от чиста проба извращение с техникатаПри нормална експлоатация не се получава.
Re: Е46 OEM Sound System + MP3 = решения?
Дайте малко помощ.
Иска да си взема един кабел, който от едната страна да има вход за 3.5мм аудио жак,
а от другата да се връзва на aux-а на цд-то.
Някъде във форума имаше и схема как да стане
ама пусто не мога да го намеря.
Ще пробвам една китайска навигация
да работи през aux-а :-)
Може и линк към ибей, направо да го взема
или пък тук някъде ако се продава.
Иска да си взема един кабел, който от едната страна да има вход за 3.5мм аудио жак,
а от другата да се връзва на aux-а на цд-то.
Някъде във форума имаше и схема как да стане
ама пусто не мога да го намеря.
Ще пробвам една китайска навигация
да работи през aux-а :-)
Може и линк към ибей, направо да го взема
или пък тук някъде ако се продава.
pazokolarov написа:...
- Тъй като дислея е ограничен само до 12 знака всички текстове се отрязват до 12-тия символ, а скролиране на текста не се поддържаза съжаление. Надявам се за в бъдеще американците да добавят и такава екстра. Всъщност не знам дали това не зависи от самото радио, не от ГРОМ-а
![]()
със сигурност скролирането на текста се поддържа от дисплея на радиото, защото с DICE минава целият текст на заглавието на песента през дисплея
За мен най-елегантното решение - напълно съвнестимо с оборудването на колата e оригинален CD Changer!
viewtopic.php?f=35&t=204914
За съжаление като всичко хубаво и то не е ефтино ....
viewtopic.php?f=35&t=204914
За съжаление като всичко хубаво и то не е ефтино ....
Малко трудно ще намериш чейнджър с МР3 декодер за 100 лв.
Кабелите не са проблем - те са два и могат да се намерят и втора употреба
- дата кабел
- захранващ и управление
Кабелите не са проблем - те са два и могат да се намерят и втора употреба
- дата кабел
- захранващ и управление
мислих просто за чейнджър а не с мп3 декодер
кабелите едва ли са много скъпи, ама прокарването ...
кабелите едва ли са много скъпи, ама прокарването ...
nikolae написа:...кабелите едва ли са много скъпи, ама прокарването ...
Не е страшно прокарването на допълнителната инсталация
Взимаш си оригиналната стойка и ги пускаш от там до аудио системата по основния сноп кабели (под задната седалка, покрай левия праг и по централната конзола нагоре към буксата на радиото
PS виж и дали няма разлика в корите на багажника с и без Changer. При Е39 има ....
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
tsb_bg написа:...
PS виж и дали няма разлика в корите на багажника с и без Changer. При Е39 има ....
Естествено че има разлика в корите.
А бе nikolae, защо се мъчиш зорлем да се вкарваш в гадни филми. Както писаха колегите по-горе това си е скъпо начинание - едно ще намериш втора ръка (най-често крадено

аз просто коментирах, че вървят по 100лв по мои наблюдения
иначе не бих си сложил чейнджър - гром или цд или aux
иначе не бих си сложил чейнджър - гром или цд или aux
- sasho_80
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 03 TOURING
Здравеите!
изскам да попитам това ли е кабела за цд чеинджара в багажника?
смятам да си порачам от бг GROM-USB MP3 кит, дали има нещо конкретно по инсталирането защтото не живея в бг. колата е 2003г радиото е с касета и малката навигация ако има някакво значение това.
изскам да попитам това ли е кабела за цд чеинджара в багажника?
смятам да си порачам от бг GROM-USB MP3 кит, дали има нещо конкретно по инсталирането защтото не живея в бг. колата е 2003г радиото е с касета и малката навигация ако има някакво значение това.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!
Моля модераторите да направят темата важна, ако сметнат за добре, ще спестят доста излишни теми 

Прехвърлям се направо тук. Та, как е този гром, някой има ли по-сериозни оплаквания от него след вече по-дълга експлоатация. Интересно ми е pazokolarov какво мисли, след като е минало повечко време.
Значи на преди Е46-ца та на брат ми преди фейслифта, със радио с касетка, стариа модел гром дето е с пластмасова кутия, работи вече година и половина.
На мойта кола Е46 фейслифтова с 16:9 навигация, от 5 месеца върви безпроблемно
На мойта кола Е46 фейслифтова с 16:9 навигация, от 5 месеца върви безпроблемно