Въпрос за фолио
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Въпрос за фолио
Колеги, има ли някой от вас, който сам си е свалял фолиото от стъклата на колата?Мисля да сменям мойто, а там, където ще го правя, най-вероятно ще ми искат пари за демонтаж на сегашното, които мога да спестя.Фолиото не е някакъв китайски боклук, а освен това е кадърно слагано, затова предполагам, че ще има тънкости.Опитах на някои места да почна да го свалям с голи ръце, ама не помръдва и реших да се допитам до университета 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Въпрос за фолио
разредител и гъбичка за чинии с абразивната част,става лесно и бързо.
- raduslaf
- ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:разредител и гъбичка за чинии с абразивната част,става лесно и бързо.
Какъв да е тоя разредител точно?Има ли опасност да повредя нагревателите по задното стъкло така?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- raduslaf
- ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.
Сещам се за един начин да "запотя" стъклата отвътре, ама той е за вечер, а мисля да ги свалям през деня

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
raduslaf написа:vladi_a_i написа:Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.
Сещам се за един начин да "запотя" стъклата отвътре, ама той е за вечер, а мисля да ги свалям през деняТака че идеи за "запотяване"?Или сподели някой от другите варианти, които сте коментирали
разредител и гъбичка

- raduslaf
- ентусиаст
-
fedoracore написа:raduslaf написа:vladi_a_i написа:Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.
Сещам се за един начин да "запотя" стъклата отвътре, ама той е за вечер, а мисля да ги свалям през деняТака че идеи за "запотяване"?Или сподели някой от другите варианти, които сте коментирали
разредител и гъбичка
Пак да питам - какъв разредител?

raduslaf написа:fedoracore написа:raduslaf написа:vladi_a_i написа:Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.
разредител и гъбичка
Пак да питам - какъв разредител?
коресилин, според мен можеш да се договориш да не ти взимат пари за махане на старото и да не си правиш експеримент
www.bmwпрофесори-bg.net
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега преди време на старата ми кола го махнах със сешоара и пуснати нагреватели.Затоплих мястото и леко и бавно дърпане на фолиото...иска се търпение!!!
След това гъбичка и препарат за стъкла!

- raduslaf
- ентусиаст
-
jbankov написа:Колега преди време на старата ми кола го махнах със сешоара и пуснати нагреватели.Затоплих мястото и леко и бавно дърпане на фолиото...иска се търпение!!!
Благодаря ти, колега!Просто нагряваш със сешоара и дърпаш от най-удобното място?
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- tonkata82
- Потребител
-
- Кара: Зелена G-класа със син буркан
Колега от опит ти казвам става много лесно с пистолет за горещ въздух и малко търпение. 

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега и аз от опит ти казвам не със пистолет със горещ въздух а със сешоар защото пистолета така нагрява че пука стъклото
Но колега не съм сигурен дали няма да се прецакат реотаните на задното стъкло при свалянето.Ако не работи някой от тях имаше някакво като лак за нокти безцветно се маже с него реотана където е прекъснат и прави контакт

Но колега не съм сигурен дали няма да се прецакат реотаните на задното стъкло при свалянето.Ако не работи някой от тях имаше някакво като лак за нокти безцветно се маже с него реотана където е прекъснат и прави контакт

Бъди честен пък да става квото ще
- raduslaf
- ентусиаст
-
bmw55 написа:Колега и аз от опит ти казвам не със пистолет със горещ въздух а със сешоар защото пистолета така нагрява че пука стъклото![]()
Ами засега всичките май си работят.Като махна фолиото, ако нещо не работи, ще знам от какво е

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
колега взимаш препарат за стъкла и весник след като отлепиш фолиото останките от него се 4истят мн лесно с весник и препарат аз ли4но затамнявам стъкла и съм запознат даже ако ти се намира спирт ще ти бъде мн по лесно

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2