Въпрос за фолио

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Въпрос за фолио

Мнение от raduslaf » 02 Май 2010, 23:01

Колеги, има ли някой от вас, който сам си е свалял фолиото от стъклата на колата?Мисля да сменям мойто, а там, където ще го правя, най-вероятно ще ми искат пари за демонтаж на сегашното, които мога да спестя.Фолиото не е някакъв китайски боклук, а освен това е кадърно слагано, затова предполагам, че ще има тънкости.Опитах на някои места да почна да го свалям с голи ръце, ама не помръдва и реших да се допитам до университета :)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Въпрос за фолио

Мнение от LiTtLeRoCk » 02 Май 2010, 23:10

разредител и гъбичка за чинии с абразивната част,става лесно и бързо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Май 2010, 23:18

LiTtLeRoCk написа:разредител и гъбичка за чинии с абразивната част,става лесно и бързо.

Какъв да е тоя разредител точно?Има ли опасност да повредя нагревателите по задното стъкло така?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Май 2010, 23:29

Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Май 2010, 23:38

vladi_a_i написа:Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.

Сещам се за един начин да "запотя" стъклата отвътре, ама той е за вечер, а мисля да ги свалям през деня :) Така че идеи за "запотяване"?Или сподели някой от другите варианти, които сте коментирали :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 03 Май 2010, 0:20

raduslaf написа:
vladi_a_i написа:Днаеска точно това коментирах с едно приятелче което лепи фолио как се сваля съответно-та има варианти много,единия който ми издаде беше като се запоти колата отвътре и фолиото пада без проблем дори е използвано вече на няколко коли и е доказано.

Сещам се за един начин да "запотя" стъклата отвътре, ама той е за вечер, а мисля да ги свалям през деня :) Така че идеи за "запотяване"?Или сподели някой от другите варианти, които сте коментирали :)

разредител и гъбичка
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 03 Май 2010, 0:24

fedoracore написа:
raduslaf написа:

разредител и гъбичка

Пак да питам - какъв разредител? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 03 Май 2010, 2:00

raduslaf написа:
fedoracore написа:
raduslaf написа:

разредител и гъбичка

Пак да питам - какъв разредител? :)

коресилин, според мен можеш да се договориш да не ти взимат пари за махане на старото и да не си правиш експеримент
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Май 2010, 16:02

Колега преди време на старата ми кола го махнах със сешоара и пуснати нагреватели.Затоплих мястото и леко и бавно дърпане на фолиото...иска се търпение!!!
След това гъбичка и препарат за стъкла!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 03 Май 2010, 16:43

jbankov написа:Колега преди време на старата ми кола го махнах със сешоара и пуснати нагреватели.Затоплих мястото и леко и бавно дърпане на фолиото...иска се търпение!!!
След това гъбичка и препарат за стъкла!

Благодаря ти, колега!Просто нагряваш със сешоара и дърпаш от най-удобното място?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Май 2010, 16:59

Мда...аз така направих...по този начин си махам и винетката и гражданската :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Зелена G-класа със син буркан

Мнение от tonkata82 » 03 Май 2010, 17:20

Колега от опит ти казвам става много лесно с пистолет за горещ въздух и малко търпение. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 03 Май 2010, 18:23

Колега и аз от опит ти казвам не със пистолет със горещ въздух а със сешоар защото пистолета така нагрява че пука стъклото :mhihi:

Но колега не съм сигурен дали няма да се прецакат реотаните на задното стъкло при свалянето.Ако не работи някой от тях имаше някакво като лак за нокти безцветно се маже с него реотана където е прекъснат и прави контакт :)
Бъди честен пък да става квото ще

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 03 Май 2010, 18:36

bmw55 написа:Колега и аз от опит ти казвам не със пистолет със горещ въздух а със сешоар защото пистолета така нагрява че пука стъклото :mhihi:

Но колега не съм сигурен дали няма да се прецакат реотаните на задното стъкло при свалянето.Ако не работи някой от тях имаше някакво като лак за нокти безцветно се маже с него реотана където е прекъснат и прави контакт :)

Ами засега всичките май си работят.Като махна фолиото, ако нещо не работи, ще знам от какво е :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 04 Май 2010, 14:18

колега взимаш препарат за стъкла и весник след като отлепиш фолиото останките от него се 4истят мн лесно с весник и препарат аз ли4но затамнявам стъкла и съм запознат даже ако ти се намира спирт ще ти бъде мн по лесно
Изображение

Следваща

Назад към E36