гърми на ниски обороти на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
гърми на ниски обороти на газ
здравей те, аз сам нов в вашия форум ако може някои да ми помогне ще сам много благодарен.Моя проблем е с газта.Когато прехварля колата на газ мине ли под 1000 оборота ми гарми без значение студена,топла,в движение на място.Благодаря предварително за съветите.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: гърми на ниски обороти на газ
Добре дошъл в форума
Като за начало няма да е лошо да прочетеш правилата, за да не ти заключват темите,а и да отнясяш остри критики.След това е нужно да ползваш и търсачката,за да откриеш отговора на въпроса си и след това ако нямаш отговор пускаш тема
Относно питането ти...според мен е редно да напишеш какъв ти е мотора,с обикновена газова или с ГИ.Предполагам си с 4-цилиндров мотор с обикновена газова

Като за начало няма да е лошо да прочетеш правилата, за да не ти заключват темите,а и да отнясяш остри критики.След това е нужно да ползваш и търсачката,за да откриеш отговора на въпроса си и след това ако нямаш отговор пускаш тема

Относно питането ти...според мен е редно да напишеш какъв ти е мотора,с обикновена газова или с ГИ.Предполагам си с 4-цилиндров мотор с обикновена газова

- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Щом гърми би трябвало да си с обикновена газова, свещи кабели и филтър сменял ли си скоро. АГУ гърми при неизправности на запалителната система - свещи, кабели и т.н. или от обеднена смес на газта. Също така може да се получи от повредени маркучи на вакума на инжекциона (гофрирания маркуч например), от не-добре регулирана смес или количество подавано гориво и не на последно място от повредено моторче на ниските обороти или ламбда сонда.
съжаляжам за неточностите.Колата е 320и 6 цилиндъра обикновенна газова но е правена в Италия .Карах я на диагностика и "майстора"каза че трябва да ми изреже комп. на газовата и да я побългари,но аз му нямам доверие
- jbankov
- ентусиаст
-
Колега,при М50 с обикновенна газова последствията може да са пагубни за мотора,особени ако си с пластмасови колектори
По принцип може да се преправи и да спре да думка,ама не винаги.Моят съвет е да смениш газовото с газов инжекцион.Нека и други колега да се изкажат.

По принцип може да се преправи и да спре да думка,ама не винаги.Моят съвет е да смениш газовото с газов инжекцион.Нека и други колега да се изкажат.

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
последствията са пагубни за колектора, на самия мотор му няма нищо
ама съм чувал от газаджий, че колектора на тоя мотор деяни много на гърмене, никога не не се пръска, за разлика от на голф примерно.
а от какво гърми
Божа работа, може би бедна смес

ама съм чувал от газаджий, че колектора на тоя мотор деяни много на гърмене, никога не не се пръска, за разлика от на голф примерно.
а от какво гърми

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- jbankov
- ентусиаст
-
мда имах впредвид колекторите
Относно защо гърми,колега по-горе е написал-кофти тоци-свещи,кабели, асъщо така и кофти настройка на газовата,но по-скоро първото!

Относно защо гърми,колега по-горе е написал-кофти тоци-свещи,кабели, асъщо така и кофти настройка на газовата,но по-скоро първото!

Бъркам ли или газовата може да гърми и от богата смес, като паднат оборотите, да не е центрована добре, да бодава много газ и да гърми ?
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
според мене също може да гърми от могата смес...според мене ако не си минавал, мини една диагностика на бензин, това ще ти покаже свещи, кабели,датчици и др. ако на бенз е отлична, тогава прави газта...диагностиката ще ти хване и проблеми с гофрето и още др неща...от колко време я караш? от самото начало ли има проблеми, обслужвал ли си я скоро? сменял ли си въздушен филтър? имаш ли представа какво е състоянието на изпарителя? аз също препоръчвам ГИ - карал съм и с обикн и с ГИ...
здравеите отново,по принцип колата не е карана около 2 години ,когато я докараха беше с шибан изпарител ,купихме му BRC 140кв казаха че е най доброто за него сменихме свещи мина на диагностиката и там показа само дебитомера грешка но,газаджията каза че проблема е от компютрите на газта,но за мен по вазможно ми се струва да е от центровката на газта,но има ли и други варианти,защото утре и това ще пробваме и ако не стане и това вече незнам.Втора седмица гърми като.............
- mitkosulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i
по принцип газта гърми от неизправност в запалителната система,от завишено количество въздух(нацепени маркучи след дебитомера) и от много намалена газ
ако тези три неща са добре няма да е чуеш да гръмне дали студена дали топла
провериси лулите на бобините ако са напукани ги смени задалжително и си вземи свещи които са за автомобили с газ има на бош такива но не помня как им беше номера
ако тези три неща са добре няма да е чуеш да гръмне дали студена дали топла
провериси лулите на бобините ако са напукани ги смени задалжително и си вземи свещи които са за автомобили с газ има на бош такива но не помня как им беше номера
- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Нали е с обикновено газово, на какво вика компютрите на газта газаджията. Ако колата е с ламбда контрол и той не е в ред може да прави много мизерии. Защо не сложиш някоя снимка за да не гадаем.
Това е умно с бубините но,как най точно да проверим дали работят и дали са изправни.Днес ходих при по добар маистор тои като я чу разбра че има изпускане на въздух свалих ме колекторите за енти пат и сменихме о пръстените им.След зглобяването колата си промени звука заработи по добре не си мени тихите обороти.Премерих компресията 8,5-9 на 6-те цилиндъра с това изключвам клапани
- jbankov
- ентусиаст
-
nora123 написа:Това е умно с бубините но,как най точно да проверим дали работят и дали са изправни.Днес ходих при по добар маистор тои като я чу разбра че има изпускане на въздух свалих ме колекторите за енти пат и сменихме о пръстените им.След зглобяването колата си промени звука заработи по добре не си мени тихите обороти.Премерих компресията 8,5-9 на 6-те цилиндъра с това изключвам клапани
...и според теб това е нормално,така ли

При мен е 13

Я виж тук за какво става дума viewtopic.php?f=8&t=146466

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2