гърми на ниски обороти на газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

гърми на ниски обороти на газ

Мнение от nora123 » 27 Апр 2010, 9:31

здравей те, аз сам нов в вашия форум ако може някои да ми помогне ще сам много благодарен.Моя проблем е с газта.Когато прехварля колата на газ мине ли под 1000 оборота ми гарми без значение студена,топла,в движение на място.Благодаря предварително за съветите.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: гърми на ниски обороти на газ

Мнение от jbankov » 27 Апр 2010, 9:43

Добре дошъл в форума :wave:
Като за начало няма да е лошо да прочетеш правилата, за да не ти заключват темите,а и да отнясяш остри критики.След това е нужно да ползваш и търсачката,за да откриеш отговора на въпроса си и след това ако нямаш отговор пускаш тема :yes:
Относно питането ти...според мен е редно да напишеш какъв ти е мотора,с обикновена газова или с ГИ.Предполагам си с 4-цилиндров мотор с обикновена газова :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 27 Апр 2010, 9:57

Щом гърми би трябвало да си с обикновена газова, свещи кабели и филтър сменял ли си скоро. АГУ гърми при неизправности на запалителната система - свещи, кабели и т.н. или от обеднена смес на газта. Също така може да се получи от повредени маркучи на вакума на инжекциона (гофрирания маркуч например), от не-добре регулирана смес или количество подавано гориво и не на последно място от повредено моторче на ниските обороти или ламбда сонда.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nora123 » 27 Апр 2010, 10:19

съжаляжам за неточностите.Колата е 320и 6 цилиндъра обикновенна газова но е правена в Италия .Карах я на диагностика и "майстора"каза че трябва да ми изреже комп. на газовата и да я побългари,но аз му нямам доверие

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 27 Апр 2010, 10:56

Колега,при М50 с обикновенна газова последствията може да са пагубни за мотора,особени ако си с пластмасови колектори :mhihi:
По принцип може да се преправи и да спре да думка,ама не винаги.Моят съвет е да смениш газовото с газов инжекцион.Нека и други колега да се изкажат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 27 Апр 2010, 15:03

последствията са пагубни за колектора, на самия мотор му няма нищо :mhihi:
ама съм чувал от газаджий, че колектора на тоя мотор деяни много на гърмене, никога не не се пръска, за разлика от на голф примерно.
а от какво гърми :dunno: :dunno: Божа работа, може би бедна смес
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 27 Апр 2010, 16:45

мда имах впредвид колекторите :yes:
Относно защо гърми,колега по-горе е написал-кофти тоци-свещи,кабели, асъщо така и кофти настройка на газовата,но по-скоро първото!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 27 Апр 2010, 19:04

Бъркам ли или газовата може да гърми и от богата смес, като паднат оборотите, да не е центрована добре, да бодава много газ и да гърми ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 27 Апр 2010, 19:36

според мене също може да гърми от могата смес...според мене ако не си минавал, мини една диагностика на бензин, това ще ти покаже свещи, кабели,датчици и др. ако на бенз е отлична, тогава прави газта...диагностиката ще ти хване и проблеми с гофрето и още др неща...от колко време я караш? от самото начало ли има проблеми, обслужвал ли си я скоро? сменял ли си въздушен филтър? имаш ли представа какво е състоянието на изпарителя? аз също препоръчвам ГИ - карал съм и с обикн и с ГИ...

Потребител
Аватар

Мнение от nora123 » 27 Апр 2010, 23:14

здравеите отново,по принцип колата не е карана около 2 години ,когато я докараха беше с шибан изпарител ,купихме му BRC 140кв казаха че е най доброто за него сменихме свещи мина на диагностиката и там показа само дебитомера грешка но,газаджията каза че проблема е от компютрите на газта,но за мен по вазможно ми се струва да е от центровката на газта,но има ли и други варианти,защото утре и това ще пробваме и ако не стане и това вече незнам.Втора седмица гърми като.............

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i

Мнение от mitkosulev » 28 Апр 2010, 11:18

по принцип газта гърми от неизправност в запалителната система,от завишено количество въздух(нацепени маркучи след дебитомера) и от много намалена газ
ако тези три неща са добре няма да е чуеш да гръмне дали студена дали топла
провериси лулите на бобините ако са напукани ги смени задалжително и си вземи свещи които са за автомобили с газ има на бош такива но не помня как им беше номера

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 28 Апр 2010, 12:17

Извинявам се отпред или отзад гърми?
???!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 28 Апр 2010, 12:20

Нали е с обикновено газово, на какво вика компютрите на газта газаджията. Ако колата е с ламбда контрол и той не е в ред може да прави много мизерии. Защо не сложиш някоя снимка за да не гадаем.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nora123 » 28 Апр 2010, 21:05

Това е умно с бубините но,как най точно да проверим дали работят и дали са изправни.Днес ходих при по добар маистор тои като я чу разбра че има изпускане на въздух свалих ме колекторите за енти пат и сменихме о пръстените им.След зглобяването колата си промени звука заработи по добре не си мени тихите обороти.Премерих компресията 8,5-9 на 6-те цилиндъра с това изключвам клапани

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 29 Апр 2010, 9:06

nora123 написа:Това е умно с бубините но,как най точно да проверим дали работят и дали са изправни.Днес ходих при по добар маистор тои като я чу разбра че има изпускане на въздух свалих ме колекторите за енти пат и сменихме о пръстените им.След зглобяването колата си промени звука заработи по добре не си мени тихите обороти.Премерих компресията 8,5-9 на 6-те цилиндъра с това изключвам клапани

...и според теб това е нормално,така ли :shock:
При мен е 13 :ok:
Я виж тук за какво става дума viewtopic.php?f=8&t=146466
Изображение

Следваща

Назад към E36