Критичните 2500 обората на 320Д???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pa3BpaT-E46
- Потребител
-
Критичните 2500 обората на 320Д???
Колеги бях в сервиз на бош тази седмица. Колата ми стоя там 3 дни за да разберат закфо забива на тези пусти 2500. И в краи на сметка неможаха да я оправят. Но ми казаха че проблема бил че дебитомера ми небил програмиран защото сменях дебитомер. Иначе АГР-а и клапана на турбото си били наред и т.н. проблема бил в програмирането на дебитомера. Трябва да ида след 10 дни пак защото тогава ще имат нужня компиутър или кфото е там за да го програмират.
Обясних това защото какво ли непочетох в форома по тази тема!
Според вас възмож ли е да е само от него?
П.С. Знам че темата я има и ще ме наредите че не и е мястото тук!
Обясних това защото какво ли непочетох в форома по тази тема!
Според вас възмож ли е да е само от него?
П.С. Знам че темата я има и ще ме наредите че не и е мястото тук!

Re: Критичните 2500 обората на 320Д???
Не съм много сигурен за тия ''по- новите автомобили'' но мога да кажа за Е 34 с М50В25 че дебитомера е просто консуматив или работи или не. Няма нищо за настройване. А и при проблеми с дебитомера колата губи мощност и повишава разхода си, не съм чувал да не може да вдигне обороти
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Колега ползвай търсачката има доста изписано за дебитомерите..... и за твоя проблем също!
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
много ми прилича на клапан за управление на турбото
а от дебитомера мисля че няма да върви не да забива

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Колега моята 320д /2000г/ също забиваше често при 2500 оборота горе долу. По принцип може да е и дебитомер разбира се, но при мен се оказа лош чип тунинг на мотора. Ходих при един колега от форума /Льчо/, смени ми софтуера и прекъсването изчезна. Сега ми харчи около 0,5 литра повече сякаш от преди. Не съм сигурен. Около 8/100 градско, но върви като обезумяла и няма грам прекъсване. От 5 месеца я карам така. Засега съм много доволен. Платих 250 лева за чипосването, но си заслужаваше.
Та не казвам да я чипосаш, но все пак можеш да провериш дали не ти е от софтуера проблема, особено ако е пипан.
Иначе като смених дебитомера, нищо не се промени. Колата си беше с дебитомер на BOSH. Сложих абсолютно сьщия номер пак на BOSH. Пак си го имаше прекъсването.
Смених и ел. клапана на турбото /който моежду другото може просто да се почисти/ и се усети голяма разлика във вървежа, но прекъсването пак си остана.
Махнах катализаторите... още около 5 коня оживяха
... но само смяната на лошия софт реши проблема.
Разбира се можеш да си огледаш и маркучетата, които са за вакума, тези които отиват до ел. клапаните също да не са се напукали някаде.
Та не казвам да я чипосаш, но все пак можеш да провериш дали не ти е от софтуера проблема, особено ако е пипан.
Иначе като смених дебитомера, нищо не се промени. Колата си беше с дебитомер на BOSH. Сложих абсолютно сьщия номер пак на BOSH. Пак си го имаше прекъсването.
Смених и ел. клапана на турбото /който моежду другото може просто да се почисти/ и се усети голяма разлика във вървежа, но прекъсването пак си остана.
Махнах катализаторите... още около 5 коня оживяха

Разбира се можеш да си огледаш и маркучетата, които са за вакума, тези които отиват до ел. клапаните също да не са се напукали някаде.
колега, ако колата ти не е чипната (т.е. да има лош софтуер както на колегата), и има един спад в мощността при набиране - тогава проблемът ти е в дебитомера и вакумният регулатор (или клапан) на турбото. Дебитомера, който си свалил вече не се произвежда и следователно ти трябва нов софтуер за него. Това би трябвало да ти оправи проблема. Ако пак забива - просто си смени клапана, въпреки че са ти го гледали, не знам точно как са го гледали и дали може да се разчита.
- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
Мойта 320ка същата работа , я кажи като забие моцуна дали успоредно с това ти пада и стрелката на моментния разход?? ако е така значи 100% имаш проблем с вакуумите , и по точно не с клапана на Турбото а с вакуумната помпа
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Оригиналния дебитомер се програмира ако номера е различен от този който е качен.... но има и опция да е сменян само сензора пак с оригинален и тогава остава загатка койе номера програмиран за колата.... А ако забива колата на 2500 оборота си е дебитомер , може и да има проблем с клапана на турбото, турбо... и вакуми!
Аз карам с неоригинален и няма забиване няма програмиране....

Аз карам с неоригинален и няма забиване няма програмиране....

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Ако провериш по VIN-а,
няма ли да излезе номера
оговарящ на твоята кола,
или излиза някакъв стандарт?
няма ли да излезе номера
оговарящ на твоята кола,
от свинята лебед не става...
- milennyc
-
-
gugichamp написа:Ако провериш по VIN-а,
няма ли да излезе номера
оговарящ на твоята кола,
Дебитомерите са взимнозаменяеми няма стандарт по ВИН....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Щом си сменил дебитомер, трябва да се "каже" на компютъра да намери и работи с нов. Просто е необходим правилния софтуер - влез в обявите на форума или просто отиди при официален дилър и ще ти го оправят за 10 мин. По принцип смяната на дебитомери се препоръчва през 80к км и дори може да се съди колата на колко реални км е по това, защото компютъра помни колко пъти са му казвали да работи с нов дебитомер.
Never mistake motion for action...
- milennyc
-
-
Leon написа:Щом си сменил дебитомер, трябва да се "каже" на компютъра да намери и работи с нов. Просто е необходим правилния софтуер - влез в обявите на форума или просто отиди при официален дилър и ще ти го оправят за 10 мин. По принцип смяната на дебитомери се препоръчва през 80к км и дори може да се съди колата на колко реални км е по това, защото компютъра помни колко пъти са му казвали да работи с нов дебитомер.
Не си много прав колега.... ако сменяш дебитомер със същия номер не е нужно да се казва каквото и да е било на ЕКУ-то, и няма как да знаеш на колко км е колата. Може да го е сменял и 4-5 пъти и да е все същия номер. Тук истината се крие в диагностика.....
А тук софуера за смяната го знаем

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Знам, че това не е точното място, но да кажа за тези които се чудят дали проблема им е в дебитомера. Имам работещ на BOSCH. Не знам колко е карано с него, но изглежда като нов
. По горе бях писал, че го смених с нов. Ефект нямаше, но не мисля да го слагам пак. Ако някой се интересува да пише. Давам го изгодно. Пък ако се окаже, че и при вас това не е проблема, връщам парите 

- Pa3BpaT-E46
- Потребител
-
StratusMC написа:Мойта 320ка същата работа , я кажи като забие моцуна дали успоредно с това ти пада и стрелката на моментния разход?? ако е така значи 100% имаш проблем с вакуумите , и по точно не с клапана на Турбото а с вакуумната помпа
Да колега и разходомера пада успоредно със збиването на двигателя!
А кое е вакуумната помпа, може ли няква снимка?
И какво трябва да направя ако я намеря?

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2