Проблем с ел. стъклата на купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- carbon_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Проблем с ел. стъклата на купе
Здравейте,
имам следния проблем
като отворя вратата се чува машинката че сваля стъклото, но то не пада. Като го бутна с ръка пада до където трябва.
Иначе като цяло стъклото си работи, но е малко кофти като затварям вратата на вдигнато догоре стъкло.
Ако някой знае нещо по въпроса нека пише
Благодаря
имам следния проблем
като отворя вратата се чува машинката че сваля стъклото, но то не пада. Като го бутна с ръка пада до където трябва.
Иначе като цяло стъклото си работи, но е малко кофти като затварям вратата на вдигнато догоре стъкло.
Ако някой знае нещо по въпроса нека пише
Благодаря

- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
Re: Проблем с ел. стъклата на купе
Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфетки
там кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех. 

- carbon_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Благодаря колега,
но се оказа че копчето работи и няма никакво износване. Струва ми се че самото стъкло затяга някъде.
но се оказа че копчето работи и няма никакво износване. Струва ми се че самото стъкло затяга някъде.
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Колега,миналата седмица препатих. Спрях на една бензиностанция,свалих стъклото и после като реках да го вдигна,спря наполовина,а машинката продължи да работи. Стъклото го вдигнах донякъде на ръка и после се оправи.... за 2 дена и пак. Докато не спря и можеше само на ръка да се вдига. А иначе си се сваляше само по дупките
. Та отидох да ми го видят и трябваше да сменя целия маханизъм без моторчето. Като попитах що така се е разбил механизъма отговора беше че са се разбили първо пластмасовите водачи и като не съм отишъл на време да оправя проблема се разваля целия механизъм,та 100 евро целата работа(като го взех 2ра ръка). А пластмасовите водачи ги замерих без пари. Така че действай докато е време да не сменяш всичко после.

- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Вероятно е водача да епрецакан имах такъв проблем с него ..
- bojanski
- Потребител
-
- Кара: Гаджето си да готви...
- Мечтае да кара: ///М3
bijona написа:Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфеткитам кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех.
Колега можеше по малко по-интелигентен начин да го направиш

Speed?

bojanski написа:bijona написа:Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфеткитам кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех.
Колега можеше по малко по-интелигентен начин да го направишАз го залепих с изолирбанд
Пуснете една тема със заглавие ТИКСО ТУНИНГ и ще ви помогна с още предложения

По темата: Проблема много често се явява в това "палче", което е точно на бравата. Забелязал съм че има голямо значение дали колата е преди фейса или след: преди фейса това палче е на механизма на самата врата, докато на колите след фейса е на механизма на купето. В крайна сметка се оказва че на колите преди фейса този механизъм е по-добър и много по-рядко прави проблеми! Ако е изтъркано го замени и може да се оправи! Ако не разглобявай прозорците и сменяй водачи и т.н. Все едно от двете ще острани проблема!
- Milushkata
- Потребител
-
- Кара: E 36 Compakt
TiGoNiSh написа:bojanski написа:bijona написа:Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфеткитам кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех.
Колега можеше по малко по-интелигентен начин да го направишАз го залепих с изолирбанд
Пуснете една тема със заглавие ТИКСО ТУНИНГ и ще ви помогна с още предложения![]()
По темата: Проблема много често се явява в това "палче", което е точно на бравата. Забелязал съм че има голямо значение дали колата е преди фейса или след: преди фейса това палче е на механизма на самата врата, докато на колите след фейса е на механизма на купето. В крайна сметка се оказва че на колите преди фейса този механизъм е по-добър и много по-рядко прави проблеми! Ако е изтъркано го замени и може да се оправи! Ако не разглобявай прозорците и сменяй водачи и т.н. Все едно от двете ще острани проблема!
аз имам малко по странен проблем с моите ел. стъкла
лявото се пуска нормално , но дясното влачи сякаш не му достига ток. От какво може да е ?
Добър шофьор не този които кара бързо, а този които спира бързо 

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
bojanski написа:

Защото при мене на затворена врата не се вдигаше прозореца и незнам според мене проблема е в палчето ама как се сменя ако знае някои да каже

Също наскоро ми се извади пласмасовия водач (едно такова малко и бяло май на него му викате водач незнам) симптомиите бяха че докато свалям и вдигам прозореца някаде по средата се чуваше едно тряскане се едно някои ти ти хварля камачета по прозореца. Сега пак ми се извади там сложих го и незнам до кога ще ми изкара освем да го смена ама не ми се разглабя целия механизам чее после ....
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
аз моя прозорец 3-4 пъти съм го правил и сега като го гледам пак е за праване.като затворя вратата имам по-малко от мм до задния,а от другата страна е доста повече както трябра да е,което ще рече че го вдига леко накриво.стигнал съм до извода,че каквото и да го правите накрая пак се прецаква... 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
така и така темата е за ел.стъкла...като си миете колата на ОМВ или в двора с пароструйка,влиза ли ви вода отвътрешната страна на прозореците
че при мен винаги си влизат макар и не мн стичащи се капки,ама все си мисля че е нормално 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
азззз написа:така и така темата е за ел.стъкла...като си миете колата на ОМВ или в двора с пароструйка,влиза ли ви вода отвътрешната страна на прозорецитече при мен винаги си влизат макар и не мн стичащи се капки,ама все си мисля че е нормално
Ми не е нормално. При мен си беше ок , ама откак ми смениха стъклото тече като при тебе-не много(само на пароструйка де,иначе и в най-якия дъжд няма проблем),явно ги е мързяло да го напаснат както трябва. Ама ако са си нейните стъкла(оригиналните) и тече се си мисля,че трябва да е от уплътнение.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2