Проблем с ел. стъклата на купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Проблем с ел. стъклата на купе

Мнение от carbon_bg » 25 Апр 2010, 14:37

Здравейте,
имам следния проблем
като отворя вратата се чува машинката че сваля стъклото, но то не пада. Като го бутна с ръка пада до където трябва.
Иначе като цяло стъклото си работи, но е малко кофти като затварям вратата на вдигнато догоре стъкло.
Ако някой знае нещо по въпроса нека пише

Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Re: Проблем с ел. стъклата на купе

Мнение от bijona » 25 Апр 2010, 16:47

Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфетки :lol: там кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех. :yes:
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Мнение от carbon_bg » 26 Апр 2010, 13:38

Благодаря колега,
но се оказа че копчето работи и няма никакво износване. Струва ми се че самото стъкло затяга някъде.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 26 Апр 2010, 16:41

да водача заяжда :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MaBePuK » 26 Апр 2010, 16:49

Провери си плъзгачите дали са читави...едва ли е от копчето.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 26 Апр 2010, 17:51

Колега,миналата седмица препатих. Спрях на една бензиностанция,свалих стъклото и после като реках да го вдигна,спря наполовина,а машинката продължи да работи. Стъклото го вдигнах донякъде на ръка и после се оправи.... за 2 дена и пак. Докато не спря и можеше само на ръка да се вдига. А иначе си се сваляше само по дупките :mhihi: . Та отидох да ми го видят и трябваше да сменя целия маханизъм без моторчето. Като попитах що така се е разбил механизъма отговора беше че са се разбили първо пластмасовите водачи и като не съм отишъл на време да оправя проблема се разваля целия механизъм,та 100 евро целата работа(като го взех 2ра ръка). А пластмасовите водачи ги замерих без пари. Така че действай докато е време да не сменяш всичко после.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от ///M BOSS » 08 Май 2010, 8:27

Вероятно е водача да епрецакан имах такъв проблем с него ..

Потребител
Аватар
Кара: Гаджето си да готви...
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от bojanski » 11 Май 2010, 0:30

bijona написа:Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфетки :lol: там кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех. :yes:

Колега можеше по малко по-интелигентен начин да го направиш :lol: Аз го залепих с изолирбанд :yes:
Speed?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 11 Май 2010, 11:14

bojanski написа:
bijona написа:Здрасти колага аз имах същия проблем на е36 купе стъклата не се сваляха и се оказа,че това е болно място за купето аз го реших малко като по български с салфетки :lol: там кадето е на купето е заключващия механизъм дето се хваща заключването има една много малка пробка(издутинка по средата та тя не стигаша до вратата и не искаше да се отваря или затваря прозореча!и аз се сетих намотах салфетка и се оправиха нещата!това беше при мен пробваи дали ще стане и при теб!Успех. :yes:

Колега можеше по малко по-интелигентен начин да го направиш :lol: Аз го залепих с изолирбанд :yes:

Пуснете една тема със заглавие ТИКСО ТУНИНГ и ще ви помогна с още предложения :mhihi:

По темата: Проблема много често се явява в това "палче", което е точно на бравата. Забелязал съм че има голямо значение дали колата е преди фейса или след: преди фейса това палче е на механизма на самата врата, докато на колите след фейса е на механизма на купето. В крайна сметка се оказва че на колите преди фейса този механизъм е по-добър и много по-рядко прави проблеми! Ако е изтъркано го замени и може да се оправи! Ако не разглобявай прозорците и сменяй водачи и т.н. Все едно от двете ще острани проблема!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E 36 Compakt

Мнение от Milushkata » 11 Май 2010, 13:17

TiGoNiSh написа:
bojanski написа:

Пуснете една тема със заглавие ТИКСО ТУНИНГ и ще ви помогна с още предложения :mhihi:

По темата: Проблема много често се явява в това "палче", което е точно на бравата. Забелязал съм че има голямо значение дали колата е преди фейса или след: преди фейса това палче е на механизма на самата врата, докато на колите след фейса е на механизма на купето. В крайна сметка се оказва че на колите преди фейса този механизъм е по-добър и много по-рядко прави проблеми! Ако е изтъркано го замени и може да се оправи! Ако не разглобявай прозорците и сменяй водачи и т.н. Все едно от двете ще острани проблема!

аз имам малко по странен проблем с моите ел. стъкла
лявото се пуска нормално , но дясното влачи сякаш не му достига ток. От какво може да е ?
Добър шофьор не този които кара бързо, а този които спира бързо ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 11 Май 2010, 17:20

bojanski написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ти тва да не си го видял от мене ???
Защото при мене на затворена врата не се вдигаше прозореца и незнам според мене проблема е в палчето ама как се сменя ако знае някои да каже :dunno: .

Също наскоро ми се извади пласмасовия водач (едно такова малко и бяло май на него му викате водач незнам) симптомиите бяха че докато свалям и вдигам прозореца някаде по средата се чуваше едно тряскане се едно някои ти ти хварля камачета по прозореца. Сега пак ми се извади там сложих го и незнам до кога ще ми изкара освем да го смена ама не ми се разглабя целия механизам чее после ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 25 Май 2010, 18:33

:arrow:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 26 Май 2010, 2:57

аз моя прозорец 3-4 пъти съм го правил и сега като го гледам пак е за праване.като затворя вратата имам по-малко от мм до задния,а от другата страна е доста повече както трябра да е,което ще рече че го вдига леко накриво.стигнал съм до извода,че каквото и да го правите накрая пак се прецаква... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 28 Май 2010, 1:47

така и така темата е за ел.стъкла...като си миете колата на ОМВ или в двора с пароструйка,влиза ли ви вода отвътрешната страна на прозореците :?: че при мен винаги си влизат макар и не мн стичащи се капки,ама все си мисля че е нормално :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 28 Май 2010, 14:16

азззз написа:така и така темата е за ел.стъкла...като си миете колата на ОМВ или в двора с пароструйка,влиза ли ви вода отвътрешната страна на прозореците :?: че при мен винаги си влизат макар и не мн стичащи се капки,ама все си мисля че е нормално :dunno:

Ми не е нормално. При мен си беше ок , ама откак ми смениха стъклото тече като при тебе-не много(само на пароструйка де,иначе и в най-якия дъжд няма проблем),явно ги е мързяло да го напаснат както трябва. Ама ако са си нейните стъкла(оригиналните) и тече се си мисля,че трябва да е от уплътнение.

Следваща

Назад към E36