Тресене на волана при натискане на спирачката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Re: Тресене на волана при натискане на спирачката
Най вероятно е от криви дискове, ако изкривяването не е голямо и не ти се сменят може да отидеш при някой стругар да им пусне един вятър с който може и да се оправят.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
за мен също е дискове 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И за мен са дискове,ако е тампон още при натискането на спирачка се осеща едно тупкане.Само да несе окаже АБСа на колегата да тупка,че както е написал от "половината надоло".
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
jivko2828 написа:При криви дискове, при по-висока скорост над 140 усеща ли се неприятно тресене в предницата?
Нещо по моя въпрос кажете?
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ако го усещаш дори без да натискаш спирачка, проблемът е от крива джанта(гума) , или небалансирана!jivko2828 написа:jivko2828 написа:При криви дискове, при по-висока скорост над 140 усеща ли се неприятно тресене в предницата?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
titto написа:Ако го усещаш дори без да натискаш спирачка, проблемът е от крива джанта(гума) , или небалансирана!jivko2828 написа:jivko2828 написа:При криви дискове, при по-висока скорост над 140 усеща ли се неприятно тресене в предницата?
При натискане на спирачката се усещаше тресене, но след като смених накладките се оправи, а това е при висока скорост.

Мерси колега, ще проверя джантите, но ако някой има други идеи, или е имал подобен проблем да сподели.
10х!

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
jivko2828 , щом тресе при висока скорост джантите са. Дано минеш само с баланс 

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Yanko Petrov написа:jivko2828 , щом тресе при висока скорост джантите са. Дано минеш само с баланс
Май от това ще да е.

- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Здвейте колеги,
по повод темата за тресене на предница при спиране при мен се се случва същото. Смених си предни дискове с чисто нови на Brembo както и чисто нови накладки. След като се остърга горния слой на диска, трябваше спирачките да са бетон но уви не са - над 100 се тресе та се къса. Здрави са ми и тампоните, само 1 биалета е леко разбита но не вярвам да е от нея ? Не съм проверявал гумите защото не тресе при висока скорост с 150-160... Казаха ми че новите дискове са се изкривили, или имат някви ивици по тях, неправилно са се слегнали.. и сега какво да правя се чудя, пак ли нови ?
по повод темата за тресене на предница при спиране при мен се се случва същото. Смених си предни дискове с чисто нови на Brembo както и чисто нови накладки. След като се остърга горния слой на диска, трябваше спирачките да са бетон но уви не са - над 100 се тресе та се къса. Здрави са ми и тампоните, само 1 биалета е леко разбита но не вярвам да е от нея ? Не съм проверявал гумите защото не тресе при висока скорост с 150-160... Казаха ми че новите дискове са се изкривили, или имат някви ивици по тях, неправилно са се слегнали.. и сега какво да правя се чудя, пак ли нови ?

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Soultaker написа:Здвейте колеги,
ако наистина е така поне кажи на каква марка са дисковете, за да не се прецакват и др колеги... аз съм за смяна и ще си ги смена с дискове Брембо и накладки текстар

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Soultaker написа:Казаха ми че новите дискове са се изкривили, или имат някви ивици по тях, неправилно са се слегнали.. и сега какво да правя се чудя, пак ли нови ?
Аз бих проверил, за да съм 100% сигурен дали е от дисковете и ако е от тях - отивам в магазина за рекламация!
Не се оставяй току-така, бе човек

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
здр колеги.И според мене са дискове.Аз имах същия проблем от 130 км като натиска спирачката и тресе волана адски много.Купих си два дисказа 80 лв (ментета големи)викам си голяма работа щте издаржат.Качвам ги в гаража без да сменям накладки само диковетве и веднага я карам на краш тест.веднага 2 спирания от 100 до нула слизам барам диска и о изненада кожата ми остана на диска беха станали почти червени
.Но забелязах че нетресеше оставих е на др ден пала колата да хода накафе засилих я натискам спирачката и пак почна да тресе барам диска тоя пат наплунчен и съска тогава ми доиде идея, и без това са за исхвърляне да пробвам да ги разпробия за шоуто а и да видя дали ако се охлаждат подобре ште тресат пак, като си мислех че загрява и диска почва да се осуква на кадето си иска.Ще пробвам да сложа снимки.Та в крайна сметка да кажа изводите ми сложих дискове брембо с накладки текстар и другото най важно е да се раздвижат буталцата щтото стават едни...........
.непитаи старило а патило.сега нямам проблеми освен единия диск леко е позагрял от другия, като да оточня буталаото незадаржа и феродото е раздвижено 200 км с нежно спиране. някакви идеи защто единия диск загрява повече от другия???????много ма е яд да гое......

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Колега дисковете ти ли си ги дупчил... ?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
AUDI-6EFFFFFFFA написа:здр колеги.И според мене са дискове.Аз имах същия проблем от 130 км като натиска спирачката и тресе волана адски много.Купих си два дисказа 80 лв (ментета големи)викам си голяма работа щте издаржат.Качвам ги в гаража без да сменям накладки само диковетве и веднага я карам на краш тест.веднага 2 спирания от 100 до нула слизам барам диска и о изненада кожата ми остана на диска беха станали почти червени.Но забелязах че нетресеше оставих е на др ден пала колата да хода накафе засилих я натискам спирачката и пак почна да тресе барам диска тоя пат наплунчен и съска тогава ми доиде идея, и без това са за исхвърляне да пробвам да ги разпробия за шоуто а и да видя дали ако се охлаждат подобре ште тресат пак, като си мислех че загрява и диска почва да се осуква на кадето си иска.Ще пробвам да сложа снимки.Та в крайна сметка да кажа изводите ми сложих дискове брембо с накладки текстар и другото най важно е да се раздвижат буталцата щтото стават едни...........
.непитаи старило а патило.сега нямам проблеми освен единия диск леко е позагрял от другия, като да оточня буталаото незадаржа и феродото е раздвижено 200 км с нежно спиране. някакви идеи защто единия диск загрява повече от другия???????много ма е яд да гое......
Колега ти не си уред

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
А възможно ли е тресенето да идва от износени накладки ? Понеже и при мен го има това тресене при намаляне от висока скорост, а предните накладки са за смяна по принцип .. та да знам дали само накладки да сменям или направо и дисковете. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3