Тресене на волана при натискане на спирачката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: Тресене на волана при натискане на спирачката

Мнение от DiMIcha84 » 25 Апр 2010, 20:07

Най вероятно е от криви дискове, ако изкривяването не е голямо и не ти се сменят може да отидеш при някой стругар да им пусне един вятър с който може и да се оправят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 25 Апр 2010, 20:16

за мен също е дискове :)
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 25 Апр 2010, 20:41

И за мен са дискове,ако е тампон още при натискането на спирачка се осеща едно тупкане.Само да несе окаже АБСа на колегата да тупка,че както е написал от "половината надоло".
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 25 Апр 2010, 21:57

jivko2828 написа:При криви дискове, при по-висока скорост над 140 усеща ли се неприятно тресене в предницата?

Нещо по моя въпрос кажете?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 25 Апр 2010, 22:02

jivko2828 написа:
jivko2828 написа:При криви дискове, при по-висока скорост над 140 усеща ли се неприятно тресене в предницата?

Ако го усещаш дори без да натискаш спирачка, проблемът е от крива джанта(гума) , или небалансирана!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 25 Апр 2010, 23:05

titto написа:
jivko2828 написа:

Ако го усещаш дори без да натискаш спирачка, проблемът е от крива джанта(гума) , или небалансирана!

При натискане на спирачката се усещаше тресене, но след като смених накладките се оправи, а това е при висока скорост. :dunno:
Мерси колега, ще проверя джантите, но ако някой има други идеи, или е имал подобен проблем да сподели.
10х! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 26 Апр 2010, 1:26

jivko2828 , щом тресе при висока скорост джантите са. Дано минеш само с баланс :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 26 Апр 2010, 11:20

Yanko Petrov написа:jivko2828 , щом тресе при висока скорост джантите са. Дано минеш само с баланс :yes:

Май от това ще да е. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 27 Апр 2010, 14:55

Здвейте колеги,
по повод темата за тресене на предница при спиране при мен се се случва същото. Смених си предни дискове с чисто нови на Brembo както и чисто нови накладки. След като се остърга горния слой на диска, трябваше спирачките да са бетон но уви не са - над 100 се тресе та се къса. Здрави са ми и тампоните, само 1 биалета е леко разбита но не вярвам да е от нея ? Не съм проверявал гумите защото не тресе при висока скорост с 150-160... Казаха ми че новите дискове са се изкривили, или имат някви ивици по тях, неправилно са се слегнали.. и сега какво да правя се чудя, пак ли нови ? :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 13 Май 2010, 0:12

Soultaker написа:Здвейте колеги,
по повод темата за тресене на предница при спиране при мен се се случва същото. Смених си предни дискове с чисто нови на Brembo както и чисто нови накладки. След като се остърга горния слой на диска, трябваше спирачките да са бетон но уви не са - над 100 се тресе та се къса. Здрави са ми и тампоните, само 1 биалета е леко разбита но не вярвам да е от нея ? Не съм проверявал гумите защото не тресе при висока скорост с 150-160... Казаха ми че новите дискове са се изкривили, или имат някви ивици по тях, неправилно са се слегнали.. и сега какво да правя се чудя, пак ли нови ? :(

ако наистина е така поне кажи на каква марка са дисковете, за да не се прецакват и др колеги... аз съм за смяна и ще си ги смена с дискове Брембо и накладки текстар :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Май 2010, 8:02

Soultaker написа:Казаха ми че новите дискове са се изкривили, или имат някви ивици по тях, неправилно са се слегнали.. и сега какво да правя се чудя, пак ли нови ? :(

Аз бих проверил, за да съм 100% сигурен дали е от дисковете и ако е от тях - отивам в магазина за рекламация!
Не се оставяй току-така, бе човек :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 22 Май 2010, 11:10

здр колеги.И според мене са дискове.Аз имах същия проблем от 130 км като натиска спирачката и тресе волана адски много.Купих си два дисказа 80 лв (ментета големи)викам си голяма работа щте издаржат.Качвам ги в гаража без да сменям накладки само диковетве и веднага я карам на краш тест.веднага 2 спирания от 100 до нула слизам барам диска и о изненада кожата ми остана на диска беха станали почти червени :mhihi: .Но забелязах че нетресеше оставих е на др ден пала колата да хода накафе засилих я натискам спирачката и пак почна да тресе барам диска тоя пат наплунчен и съска тогава ми доиде идея, и без това са за исхвърляне да пробвам да ги разпробия за шоуто а и да видя дали ако се охлаждат подобре ште тресат пак, като си мислех че загрява и диска почва да се осуква на кадето си иска.Ще пробвам да сложа снимки.Та в крайна сметка да кажа изводите ми сложих дискове брембо с накладки текстар и другото най важно е да се раздвижат буталцата щтото стават едни........... :bang: .непитаи старило а патило.сега нямам проблеми освен единия диск леко е позагрял от другия, като да оточня буталаото незадаржа и феродото е раздвижено 200 км с нежно спиране. някакви идеи защто единия диск загрява повече от другия???????много ма е яд да гое......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 22 Май 2010, 15:47

Колега дисковете ти ли си ги дупчил... ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 23 Май 2010, 10:48

AUDI-6EFFFFFFFA написа:здр колеги.И според мене са дискове.Аз имах същия проблем от 130 км като натиска спирачката и тресе волана адски много.Купих си два дисказа 80 лв (ментета големи)викам си голяма работа щте издаржат.Качвам ги в гаража без да сменям накладки само диковетве и веднага я карам на краш тест.веднага 2 спирания от 100 до нула слизам барам диска и о изненада кожата ми остана на диска беха станали почти червени :mhihi: .Но забелязах че нетресеше оставих е на др ден пала колата да хода накафе засилих я натискам спирачката и пак почна да тресе барам диска тоя пат наплунчен и съска тогава ми доиде идея, и без това са за исхвърляне да пробвам да ги разпробия за шоуто а и да видя дали ако се охлаждат подобре ште тресат пак, като си мислех че загрява и диска почва да се осуква на кадето си иска.Ще пробвам да сложа снимки.Та в крайна сметка да кажа изводите ми сложих дискове брембо с накладки текстар и другото най важно е да се раздвижат буталцата щтото стават едни........... :bang: .непитаи старило а патило.сега нямам проблеми освен единия диск леко е позагрял от другия, като да оточня буталаото незадаржа и феродото е раздвижено 200 км с нежно спиране. някакви идеи защто единия диск загрява повече от другия???????много ма е яд да гое......

Колега ти не си уред :mhihi: По този начин на пробиване с ШАБЛОН :kuku: си направил дисбаланс на спирачният диск!!!! Смятай за какво става на въпрос? Резултата си го видял вече :lol: Ма щом ти е било за експеримент и забавление :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Май 2010, 14:24

А възможно ли е тресенето да идва от износени накладки ? Понеже и при мен го има това тресене при намаляне от висока скорост, а предните накладки са за смяна по принцип .. та да знам дали само накладки да сменям или направо и дисковете. :)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към E46