Какъв ви е стила на каране?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Какъв ви е стила на каране?

Мнение от kay » 17 Апр 2003, 16:39

Разкажете как карате? На колко оборота сменяте скорост? Как потегляте? А как спирате? Всички BMW шофьори ли са хулигани? ;)

Аз обикновено карам между 3 и 4000 оборота, като гледам да сменям внимателно, особено ако има пътници в колата. Когато съм мързелив тръгвам направо на 2ра плавно и с малко газ, иначе ме кефи като се състезавам с някой да уцеля момента на смяната точно на 5900 об/мин :) Малко е трудно, защото бързо идват, но се научавам с времето :) Другото ми удоволствие е да си сваля всичките прозорци и да слушам ръмженето на intake-а който е с изрязана филтърна кутия, просто е извънземен :) Ауспуха ми въобще не се чува, предполагам и това помага ;)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 17 Апр 2003, 17:11

Не знам дали всички обаче аз определено съм от хулиганите. Най-обичам да издебвам светофара м/у жълто и зелено и ...газ първ и втора докрай после няма накъде в града. Обаче винаги се оглеждам при бърз старт щото джигити колкото щеш. Като бързам винаги се мушкам вляво-вдясно и в насрещното обаче като е динамична колата няма проблеми никви. Много е терсене като карам някой куц кон /като алфата например/ и направо ми иде да се обеся. Обаче поне ги опушвам здраво. Обаче пак повтарям: винаги са ми на четири очите и затова сигурно са ми малко катастрофите. Чук-чук/на дърво/.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 17 Апр 2003, 18:37

Попринцип бавно и спокойно, но понякога ме хващат лудите и...1-ва гас почти до ограничител, 2-ра гас пак така, 3-та също и после пускам колата да намали и пак си карам с 50 :lol: . Това за градско. Иначе извн градско още нямам много набюдения върху поведението ми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ZoE23 » 17 Апр 2003, 20:43

bawareca,нормално е да се иЗнервя6 когато кара6 ALFATA :mha: Все пак във форума пове4ето са BMW маниаци :mrgreen: вклю4ително и ти :!:
А за карането...Аз ли4но карам според зависи...Ако ме е одарила са4мата карам много нервно,но има и моменти,в които карам като 60 годи6на баби4ка :?: :!: :?: :lol: :lol: :lol:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

ЕИ

Мнение от ///Явор » 17 Апр 2003, 21:07

ЗАВИСИ ОТ БИРАТА :D НА ДОСТА КОШНИЦИ ИМ ТАКОВАХ МАМАТА :D
Последна промяна ///Явор на 17 Апр 2003, 21:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 17 Апр 2003, 21:12

Когато още имах какво да карам /МБ-то/ , то беше доста шашава и адски мощна според мен кола , и затова тъй като знаех какво може , рядко я пришпорвах за да се доказвам. Може да се каже ,че дори и прекаленобавно карах - така ми харесваше...Но ако некой ме изнервеше, стъпвах дори с 2 крака на газта. В градско заради лигавнята си , повече от 150 не съм правил , няма и да направя.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Апр 2003, 8:04

PARADOX_sf написа:но понякога ме хващат лудите и...1-ва гас почти до ограничител, 2-ра гас пак така, 3-та също

С колко газови бутилки си?

ДА ЖИВЕЕ ПРАВОПИСА И ГРАМАТИКАТА! Ако някой от хората виновни за създаването на българския език в този му вид види нашия форум, по принцип, ще му се прииска да е станал на времето калайджия..

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 18 Апр 2003, 8:10

Тук доста хора страдат от това, че навремето не са писали достатъчно съчинения по Литература ....

viper
Аватар

Мнение от viper » 18 Апр 2003, 9:50

Когато караш BMW има само един стил на шофиране - ГАЗ -> Прекъсвач -> Следваща предавка -> Пак ГАЗ -> Прекъсвач ... и така докато не се свършат предавките :mha: :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2003, 10:46

Напълно съм съгласен с kay. Държа между 3 и 4000 оборота, а втора и трета винаги когато има възможност се включва на 6000, като в същото време е отворен прозореца за да се наслаждавам на звука ... От никоя друга марка кола не може да се чуе това. Влюбен съм в този звук

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Апр 2003, 13:34

Ухааа
многооо обороти много нещо бе хора :)
Аз като взех книжка преди 4 г. близо бях наистина по светофарите все първи все ръчках нещо все беснеех ама да ви кажа тва образува доста нерви и сега когато почти не спирам да въртя по цял ден в града трябва да ви кажа че колкото по спокойно карам толкова по-добре се чувствам :)
е винаги ще се намери някой оРел или голф 2 с някой футболист вътре дето да ти скъсат нервите ама то иначе няма да е интересно обаче пак казвам като гледам кво става по улиците си карам споко и не ми дреме.
Иначе бавареца го карам между 2000 и 3000 оборота обикновенно даже 3000 са ми доста понякога :)

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 18 Апр 2003, 15:07

Аз обикновено ползвам първа колкото да отлепи, след това идва втора до към 4500 оборота оттам 4-та и си кютам. Ужким кротко ама като погледна то отишло на 100-110 км/ч. Това важи за Козлодуй. Тук напоследък 70% от сержантския състав на полицията са ми приятели и не ме спират.
В голям град - Варна, София съм кротък - гледам да не изпъквам от тълпата щото не съм на своя територия.
На извънградско си отпускам крака свободно въхуу педала - получава се някъде меджу 120 и 130 и си карам така докато се наложи да намалявам. След съответната маневра пак по същия начин.

Гореизложеното важи за равни и прави пътища и ако няма кой да ми подпали фитила. Обаче видя ли път със завои и наклони полудявам. И много ме е яд ако се случи да има движение, щото се налага да пазя и другите участници.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2003, 15:44

naskoksan написа:Ухааа
многооо обороти много нещо бе хора :)

...
Иначе бавареца го карам между 2000 и 3000 оборота обикновенно даже 3000 са ми доста понякога :)

320 иска повече обороти :wink:
на малките обороти е тромава
иначе е хубаво да се кара по-спокойно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от peshovec » 18 Апр 2003, 18:17

Kaрам както ми падне в зависимост от настроението но винаги внимавам.
кое си сака оно си требе

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 18 Апр 2003, 23:20

обожавам спортното шофиране в населено място,но това което ме кара да се замислям за скороста си са дупките.те са моите табели с ограничение за скороста.
изван града не карам с повече от 180км.,заштото сам песимист и винаги сам под напрежение дали ште грамне гума,дали ште изкочи животно или ште ме види ли навреме шофиора пред мен.
така че,всичко е според зависи
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Следваща

Назад към Основен Форум