Подсилване на музиката в колата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Re: Подсилване на музиката в колата

Мнение от e39 FEN » 06 Апр 2010, 1:30

CONAN написа:Намислил съм да сложа липсващите високочестотни говорители (без DSP )на задните врати и отпред до огледалото,като всичко друго си остане същото+бас с усилвател в комбито.Някой правил ли го е вече да сподели ефекта и какви пищялки е добре да се сложат?

За пищялки бих ти препоръчал да сложиш някой пайнер или херц, тия оригиналните нокийки немат душа на хлъцнат горките :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 06 Апр 2010, 8:07

CONAN написа:Намислил съм да сложа липсващите високочестотни говорители (без DSP )на задните врати и отпред до огледалото,като всичко друго си остане същото+бас с усилвател в комбито.Някой правил ли го е вече да сподели ефекта и какви пищялки е добре да се сложат?

Виж тука, колега - viewtopic.php?f=35&t=162572 Мислех и на задните да слагам, но в колонката между вратите кабелите минават през една букса и трябва малко допълнителна обработка, та засега съм го отложил. Ефектът от предните е поразителен. Режеш жиците на големия говорител във вратата, от там в честотния филтър, от него съответно обратно към говорителя и към допълнителната пищчлка. Така запазваш и оригиналната пищялка в триъгълника.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 06 Апр 2010, 13:58

Къде мога да видя оригинално какво е разположението на говорителите при DSP(ниски,високи,среди) и на какви параметри отговарят?
За комби ме интересуват по специално.

Потребител
Аватар

Мнение от antonmomchilov » 07 Апр 2010, 15:46

Да колега може и десетка или осмица, трябва да взема размерите и да избера някакъв говорител. Като го направя ще споделя дали има ефект.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 09 Апр 2010, 15:04

cls6666 написа:имат разлика в годините
има преход между тази с кръглите пинове и по новата с която си ти
1 номер е твоята
ODY1ODRfcA==.png

Това къде го има?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 09 Апр 2010, 16:13

Giorceto - Има преход само от старата към новата букса.На теб ти трябва обратното ;)

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 09 Апр 2010, 21:17

Giorceto написа:
cls6666 написа:имат разлика в годините
има преход между тази с кръглите пинове и по новата с която си ти
1 номер е твоята
ODY1ODRfcA==.png

Това къде го има?

Бате хвани Алекс да ти върже старата букса и слагай стария модул и си ти, докато го мислиш ще ти се разсъхнат говорителите....
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 09 Апр 2010, 21:58

antonmomchilov написа:Здравейте колеги!
Аз съм решил да направя следното- ще отрежа ламарината за ски сака и ще монтирам говорител 12 ка с лице кам вътрешноста на колата, и ще го вържа с усилвател като взема сигнал по високите от задните колони. Аз съм със оригиналното сд, и съм горе доло доволен от звука в колата но ми бяга баса много. Надявам се със следната операция поне от тази страна да го подобря малко. Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели.

Точно така ,аз отрязах ламарината предвидена за ски сак,и пьхнах една каса с две 12-ки и усилвател средна хубост.С бизнес РДС сьм и изваден аукс.Звукьт е доста приятен ,и мен ме задоволява.Линия хванах от някои канал (непомня кои) ,усилвателя има ГЕН на входа,от там си го настроих,работи на БРИДЖ с постоянно включен филтьр ,та касата работи само на бас.
С 2 думи кьрти мивки ,лепи плочки :mhihi:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 09 Апр 2010, 22:09

presko79 написа:
antonmomchilov написа:Здравейте колеги!
Аз съм решил да направя следното- ще отрежа ламарината за ски сака и ще монтирам говорител 12 ка с лице кам вътрешноста на колата, и ще го вържа с усилвател като взема сигнал по високите от задните колони. Аз съм със оригиналното сд, и съм горе доло доволен от звука в колата но ми бяга баса много. Надявам се със следната операция поне от тази страна да го подобря малко. Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели.

Точно така ,аз отрязах ламарината предвидена за ски сак,и пьхнах една каса с две 12-ки и усилвател средна хубост.С бизнес РДС сьм и изваден аукс.Звукьт е доста приятен ,и мен ме задоволява.Линия хванах от някои канал (непомня кои) ,усилвателя има ГЕН на входа,от там си го настроих,работи на БРИДЖ с постоянно включен филтьр ,та касата работи само на бас.
С 2 думи кьрти мивки ,лепи плочки :mhihi:

И викаш си доволен нали щеше даго монтираш тоя бас на мястото на ски сака или ако е гарга да е рошава направо двете 12-ки и газззззззззз

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 10 Апр 2010, 0:57

да се похваля - махнах оригиналния кенеф и сега имам чуството че съм в концерт зала. взех си паинер 5900 и разликата е просто уникална като направиш опцийте както трябва чува се много по чисто и по високи...и баса е 2 пъти по добър но все още слаб.....евентуално с няква тубичка в това положение колата заспива :yes: :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 10 Апр 2010, 12:13

obi_fix написа:да се похваля - махнах оригиналния кенеф и сега имам чуството че съм в концерт зала. взех си паинер 5900 и разликата е просто уникална като направиш опцийте както трябва чува се много по чисто и по високи...и баса е 2 пъти по добър но все още слаб.....евентуално с няква тубичка в това положение колата заспива :yes: :yes: :yes:

Така е колега ;) може да не е толкова красиво в интериора... но звука както казах и аз е много многооо различен :yes: просто незнам как хората се заблуждават,че оригиналния касетофон вади "звук" :))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Апр 2010, 22:03

Само да го сложа това прословуто DSP и че видя заслужаваше ли си усилията. И накрая само да не ми ареса и ти е@ем и интериора и сичко. Че има много customization отвътре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 13 Апр 2010, 13:41

и да кажа че е за предпочитане да си земете ПАИНЕР защото има 1 опция HPF която се прави на 125 и там отрязваше нз си кои звуци и чистоти на теория обаче като го изклиуча това и е овеличено повече колоните издават звук се едно 1000000 еврей се умират в страдание... много помага за по силното увеличаване имах сони преди това и беше доста по скромно въкреки че беше последен модел.....може и други марки да имат тая опция само да кажа че е почти задължително да я има ако искате да удвойте ефекта защото найстина играе голяма роля :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 13 Апр 2010, 14:07

Абе те и граматиката и правописа и общата култура играят голяма роля, но за разлика от касетофона ти, форумът няма вграден филтър за съжаление :winky:

ПП И за да не е само гола забележка:

1. HPF - high pass filter - филтър за високи честоти
2. LPF - low pass filter - за ниски

Това е в зависимост към какви говорители пускаш директния сигнал от плеера. Ако се ползват допълнително външни честотни филтри, тази опция става ненужна.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Апр 2010, 14:19

obi_fix написа:и да кажа че е за предпочитане да си земете ПАИНЕР защото има 1 опция HPF която се прави на 125 и там отрязваше нз си кои звуци и чистоти на теория обаче като го изклиуча това и е овеличено повече колоните издават звук се едно 1000000 еврей се умират в страдание... много помага за по силното увеличаване имах сони преди това и беше доста по скромно въкреки че беше последен модел.....може и други марки да имат тая опция само да кажа че е почти задължително да я има ако искате да удвойте ефекта защото найстина играе голяма роля :ok:

А защо не помисли да оставиш оригиналното си-ди и да "скриеш" Пайнера ?
Резулата - хем не отваряш дупка на таблото, хем имаш добър звук.

ПредишнаСледваща

Назад към E39