Подсилване на музиката в колата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Re: Подсилване на музиката в колата
CONAN написа:Намислил съм да сложа липсващите високочестотни говорители (без DSP )на задните врати и отпред до огледалото,като всичко друго си остане същото+бас с усилвател в комбито.Някой правил ли го е вече да сподели ефекта и какви пищялки е добре да се сложат?
За пищялки бих ти препоръчал да сложиш някой пайнер или херц, тия оригиналните нокийки немат душа на хлъцнат горките

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
CONAN написа:Намислил съм да сложа липсващите високочестотни говорители (без DSP )на задните врати и отпред до огледалото,като всичко друго си остане същото+бас с усилвател в комбито.Някой правил ли го е вече да сподели ефекта и какви пищялки е добре да се сложат?
Виж тука, колега - viewtopic.php?f=35&t=162572 Мислех и на задните да слагам, но в колонката между вратите кабелите минават през една букса и трябва малко допълнителна обработка, та засега съм го отложил. Ефектът от предните е поразителен. Режеш жиците на големия говорител във вратата, от там в честотния филтър, от него съответно обратно към говорителя и към допълнителната пищчлка. Така запазваш и оригиналната пищялка в триъгълника.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Къде мога да видя оригинално какво е разположението на говорителите при DSP(ниски,високи,среди) и на какви параметри отговарят?
За комби ме интересуват по специално.
За комби ме интересуват по специално.
- antonmomchilov
- Потребител
-
Да колега може и десетка или осмица, трябва да взема размерите и да избера някакъв говорител. Като го направя ще споделя дали има ефект.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
cls6666 написа:имат разлика в годините
има преход между тази с кръглите пинове и по новата с която си ти
1 номер е твоята
Това къде го има?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Giorceto - Има преход само от старата към новата букса.На теб ти трябва обратното 

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Giorceto написа:cls6666 написа:имат разлика в годините
има преход между тази с кръглите пинове и по новата с която си ти
1 номер е твоята
Това къде го има?
Бате хвани Алекс да ти върже старата букса и слагай стария модул и си ти, докато го мислиш ще ти се разсъхнат говорителите....

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
antonmomchilov написа:Здравейте колеги!
Аз съм решил да направя следното- ще отрежа ламарината за ски сака и ще монтирам говорител 12 ка с лице кам вътрешноста на колата, и ще го вържа с усилвател като взема сигнал по високите от задните колони. Аз съм със оригиналното сд, и съм горе доло доволен от звука в колата но ми бяга баса много. Надявам се със следната операция поне от тази страна да го подобря малко. Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели.
Точно така ,аз отрязах ламарината предвидена за ски сак,и пьхнах една каса с две 12-ки и усилвател средна хубост.С бизнес РДС сьм и изваден аукс.Звукьт е доста приятен ,и мен ме задоволява.Линия хванах от някои канал (непомня кои) ,усилвателя има ГЕН на входа,от там си го настроих,работи на БРИДЖ с постоянно включен филтьр ,та касата работи само на бас.
С 2 думи кьрти мивки ,лепи плочки

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
presko79 написа:antonmomchilov написа:Здравейте колеги!
Аз съм решил да направя следното- ще отрежа ламарината за ски сака и ще монтирам говорител 12 ка с лице кам вътрешноста на колата, и ще го вържа с усилвател като взема сигнал по високите от задните колони. Аз съм със оригиналното сд, и съм горе доло доволен от звука в колата но ми бяга баса много. Надявам се със следната операция поне от тази страна да го подобря малко. Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели.
Точно така ,аз отрязах ламарината предвидена за ски сак,и пьхнах една каса с две 12-ки и усилвател средна хубост.С бизнес РДС сьм и изваден аукс.Звукьт е доста приятен ,и мен ме задоволява.Линия хванах от някои канал (непомня кои) ,усилвателя има ГЕН на входа,от там си го настроих,работи на БРИДЖ с постоянно включен филтьр ,та касата работи само на бас.
С 2 думи кьрти мивки ,лепи плочки
И викаш си доволен нали щеше даго монтираш тоя бас на мястото на ски сака или ако е гарга да е рошава направо двете 12-ки и газззззззззз
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
да се похваля - махнах оригиналния кенеф и сега имам чуството че съм в концерт зала. взех си паинер 5900 и разликата е просто уникална като направиш опцийте както трябва чува се много по чисто и по високи...и баса е 2 пъти по добър но все още слаб.....евентуално с няква тубичка в това положение колата заспива

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
obi_fix написа:да се похваля - махнах оригиналния кенеф и сега имам чуството че съм в концерт зала. взех си паинер 5900 и разликата е просто уникална като направиш опцийте както трябва чува се много по чисто и по високи...и баса е 2 пъти по добър но все още слаб.....евентуално с няква тубичка в това положение колата заспива![]()
![]()
Така е колега

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Само да го сложа това прословуто DSP и че видя заслужаваше ли си усилията. И накрая само да не ми ареса и ти е@ем и интериора и сичко. Че има много customization отвътре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
и да кажа че е за предпочитане да си земете ПАИНЕР защото има 1 опция HPF която се прави на 125 и там отрязваше нз си кои звуци и чистоти на теория обаче като го изклиуча това и е овеличено повече колоните издават звук се едно 1000000 еврей се умират в страдание... много помага за по силното увеличаване имах сони преди това и беше доста по скромно въкреки че беше последен модел.....може и други марки да имат тая опция само да кажа че е почти задължително да я има ако искате да удвойте ефекта защото найстина играе голяма роля 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Абе те и граматиката и правописа и общата култура играят голяма роля, но за разлика от касетофона ти, форумът няма вграден филтър за съжаление 
ПП И за да не е само гола забележка:
1. HPF - high pass filter - филтър за високи честоти
2. LPF - low pass filter - за ниски
Това е в зависимост към какви говорители пускаш директния сигнал от плеера. Ако се ползват допълнително външни честотни филтри, тази опция става ненужна.

ПП И за да не е само гола забележка:
1. HPF - high pass filter - филтър за високи честоти
2. LPF - low pass filter - за ниски
Това е в зависимост към какви говорители пускаш директния сигнал от плеера. Ако се ползват допълнително външни честотни филтри, тази опция става ненужна.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
obi_fix написа:и да кажа че е за предпочитане да си земете ПАИНЕР защото има 1 опция HPF която се прави на 125 и там отрязваше нз си кои звуци и чистоти на теория обаче като го изклиуча това и е овеличено повече колоните издават звук се едно 1000000 еврей се умират в страдание... много помага за по силното увеличаване имах сони преди това и беше доста по скромно въкреки че беше последен модел.....може и други марки да имат тая опция само да кажа че е почти задължително да я има ако искате да удвойте ефекта защото найстина играе голяма роля
А защо не помисли да оставиш оригиналното си-ди и да "скриеш" Пайнера ?
Резулата - хем не отваряш дупка на таблото, хем имаш добър звук.