Подробна VIN проверка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d (E39) '99г.

Подробна VIN проверка

Мнение от pafko » 02 Апр 2010, 0:37

Здравейте колеги,
Малко тъп въпрос но, със риск да получа някоя забележка от администраторите искам да запитам...
До скоро имах едно БМВ Е36 .. във раздела на Е36 имаше някъде линк където чрез мейл или някъде онлайн може да се провери по-подробно със какви заводски екстри разполагат машините ни.Тука рових рових .. явно не ровя както трябва .. знам ли ...както и из раздела на Е36 рових...НО .. ядец.Някой може ли да даде подобен линк?
Брагодаря в аванс :)

MOD EDIT: Eто варианта за проверка на на опциите по VIN!!! Слагам го в първия пост, за да няма повече излишен спам.

CheGevara написа:Портала е на немски, но мисля че за много от вас това не е проблем.
Линк:
http://www.bmw.de/de/de/owners/parts/el ... logue.html

натискате вдясно върху "Elektronischer Teilekatalog"
User: eu111111
Парола: bmwetk1

Ако искате да проверите обурудването на колата от завода, трябва да кликнете горе по средата върху "Options"!

Дерзайте и не забравяйте да почерпите!
При колежката във офиса на Клуба оставих едно тесте плакати от ДТМ колата на БМВ ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Подробна VIN проверка

Мнение от mad_presley » 02 Апр 2010, 0:56

Няма я вече тази екстра с мейла, но пък спокойно можеш да отидеш във Варна Карс и ще ти извадят разпечатка с екстрите, естествено безплатно.

Ето това съм го взел от там
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS
Мечтае да кара: BMW M1 2012

Мнение от iosifff » 02 Апр 2010, 11:05

Iosifff

Аватар
Кара: lp_play вече не посещава този саит

Мнение от lp_play » 02 Апр 2010, 11:33

pafko написа:Здравейте колеги,
Малко тъп въпрос но, със риск да получа някоя забележка от администраторите искам да запитам...
До скоро имах едно БМВ Е36 .. във раздела на Е36 имаше някъде линк където чрез мейл или някъде онлайн може да се провери по-подробно със какви заводски екстри разполагат машините ни.Тука рових рових .. явно не ровя както трябва .. знам ли ...както и из раздела на Е36 рових...НО .. ядец.Някой може ли да даде подобен линк?
Брагодаря в аванс :)

ето брато4ка
http://www.e34.de/vin/
http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

обаче с какви екстри ти е самолета го дават като код, нещо от сорта "SE" например
а ина4е за модел двигател, дата на производство (не дата на първа регистрация!!), както и някои други характеристики, такива саитчета има супер много из нета. идеята е да се напишат последните 7 знака от номера на рамата и си пушка ;) не съм 4увал за начин да се разберат всички екстри на колата с подобен линк за които споменаваш, не може да се разбере например с ел седалки ли си или не или дали си със шибидах, само основни харакеристики
Изображение
Тези, които пишат на кирилица не са "повече" българи от тези, които не го правят ;)
Тези, които не пишат граматически правилно, не го правят защото са неграмотни ;)
Тези, които са "перфектни" в правописа не значи че са културни ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Апр 2010, 11:44

Както казах, където и да пробва няма да намери. Тези които сте дали не са нищо повече от това, което показва realOEM ;)

Eдинствения начин е при дилър на BMW, защото само те имат връзка с BMW сървъра, който може да ти извади екстрите. И спокойно, дилърите не хапят ;)

Аватар

Мнение от lp_play » 02 Апр 2010, 12:23

mad_presley написа:Няма я вече тази екстра с мейла, но пък спокойно можеш да отидеш във Варна Карс и ще ти извадят разпечатка с екстрите, естествено безплатно.

Изображение

господине, това е просто един пик, не е никакъв realOEM :) и отделно Вие го пращате баш при "врага" (някакъв автосервиз) за кво е този форум ако пак ще трябва да се ходи да ни пипат колите чужди хора? пове4ето хора биха си дали приятелката по лесно от колкото колата :р :)) :)) а и отделно за всяко нещо ли да си къса нервите човека да ходи на сервиз?
вие някакъв представител на Варна карс ли сте че такава дискриминация към хората които сами си правят колите?
:confused:
Изображение
Тези, които пишат на кирилица не са "повече" българи от тези, които не го правят ;)
Тези, които не пишат граматически правилно, не го правят защото са неграмотни ;)
Тези, които са "перфектни" в правописа не значи че са културни ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Апр 2010, 13:37

lp_play написа:
mad_presley написа:Няма я вече тази екстра с мейла, но пък спокойно можеш да отидеш във Варна Карс и ще ти извадят разпечатка с екстрите, естествено безплатно.

Изображение

господине, това е просто един пик, не е никакъв realOEM :) и отделно Вие го пращате баш при "врага" (някакъв автосервиз) за кво е този форум ако пак ще трябва да се ходи да ни пипат колите чужди хора? пове4ето хора биха си дали приятелката по лесно от колкото колата :р :)) :)) а и отделно за всяко нещо ли да си къса нервите човека да ходи на сервиз?
вие някакъв представител на Варна карс ли сте че такава дискриминация към хората които сами си правят колите?
:confused:

Точно и ясно, Преслав е казал,да отиде в оторизиран сервиз (не в "някакъв автосервиз") и по VIN номер да му извадят разпечатка с екстрите и то напълно БЕЗПЛАТНО !!! Никъде в Интернет вече я няма онази екстричка да си напишеш VIN номера и да ти излезе разпечатка с всички екстри.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 02 Апр 2010, 15:06

така е пробвах всички възможни вин декодери-няма начин
за вин проверка никой не ти пипа колата?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 02 Апр 2010, 15:17

хората които имат доста отдавна БМВ знаят, че и тук във форума имаше линк за пълно декодиране и ти го пращат на Е поща, но вече не работи....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 02 Апр 2010, 15:23

То в Русе БМВ сервиза наистина хапят :mhihi: :mhihi: Пълна пародия на сервиз, да не говоря за оня Басарбовския :mhihi: Само приемчика не знам дали е карал БМВ някога....Не знае на 7 мицата откъде да пусне ръчната :mhihi: Едно време колегата Гевара ги правеше тез работи, ама ...
Варна е друга бира от едно време, сервиза нали е онова кадето се вижда от магистралата вдясно?

Аватар

Мнение от lp_play » 02 Апр 2010, 16:43

Мнението ви беше изтрито от модератор!
Причина: Недопустимо съдържание и/или тон във Форума!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Апр 2010, 17:46

sadex5 написа:То в Русе БМВ сервиза наистина хапят :mhihi: :mhihi: Пълна пародия на сервиз, да не говоря за оня Басарбовския :mhihi: Само приемчика не знам дали е карал БМВ някога....Не знае на 7 мицата откъде да пусне ръчната :mhihi: Едно време колегата Гевара ги правеше тез работи, ама ...
Варна е друга бира от едно време, сервиза нали е онова кадето се вижда от магистралата вдясно?

Точно там е,на изхода на магистралата посока София :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Апр 2010, 19:22

LUCIFER'S написа:хората които имат доста отдавна БМВ знаят, че и тук във форума имаше линк за пълно декодиране и ти го пращат на Е поща, но вече не работи....

Имаше колега, който работеше в Дару Кар и ни спестяваше ходенето до дилър. Сега вече или не работи там или просто не му се занимава. Както казах и по-горе, единствения начин да се извадят екстрите на колата е при дилър и това е. Няма такава програма, която да ти сметне екстрите по вин, това може да го направи само и единствено сървъра на БМВ, където е въведена всяка една кола излязла от завода.

Колега @lp_play, силно, ама много силно те съветвам първо да четеш, след това да пишеш, защото вече доста теми си напълнил с пълни глупости, които могат да подведат някого.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Апр 2010, 20:54

mad_presley написа:Колега @lp_play, силно, ама много силно те съветвам първо да четеш, след това да пишеш, защото вече доста теми си напълнил с пълни глупости, които могат да подведат някого.

Колега @lp_play освен това, което те е посъветвал Преслав преди мен аз те съветвам освен да увеличиш четенето да намалиш драстично писането за да не ми се налага аз да ти го ограничавам :!:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Потребител
Аватар
Кара: 530d (E39) '99г.

Мнение от pafko » 06 Апр 2010, 17:22

Днеска питах във Варна Карс .. казаха ми че мога да ида и да ми кажат НО, НЕ МОГАТ да ми го принтират да си го имам :)
Жалко за онова линк-че къде по VIN можеше да се провери :( Както и да е .. благодаря на всички отзовали се на молбата ми ...
П.С. Ако все пак някой се сети нещо къде и как да проверя .. да драсне едно ЛС или тука направо в темата за да не се налага писането на нова такава тема :)

Следваща

Назад към E39