Въпрос за вентилирани дискове
Модератор: Технически модератори
			31 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3

- fancy_girl2904
- Потребител
- 

Въпрос за вентилирани дискове
Здравейте, колеги! Вчера си купих вентилирани дискове и се оказа, че не мога да си ги сложа, защото са прекалено широки. Частта, която ми трябва е номер 3 (break carrier, според каталога, трябва ми по-широк) на прикачената схема, но навсякъде ми казват, че я има само оригинална, а в Дару Кар струва 400лв! Моля, кажете къде мога да я намеря според вас.
			Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
		- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
- 

- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
 http://prntscr.com/c056ee
- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Въпрос за вентилирани дискове
От 525 бензин или 525 дизел вземаш апарати или 520 комби също ще станат. 520 седан е с плътни дискове, а не с вентилирани. Следващия вариант е да смениш дисковете с не вентилирани в магазина където си ги купил/а.
			Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
		Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
- 

Зъбе така ли трябва да бъде  

Последна промяна Peter Angelov на 01 Апр 2010, 23:25, променена общо 1 път

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
- 

- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
 http://prntscr.com/c056ee
Zubcho написа:От 525 бензин или 525 дизел вземаш апарати или 520 комби също ще станат. 520 седан е с плътни дискове, а не с вентилирани. Следващия вариант е да смениш дисковете с не вентилирани в магазина където си ги купил/а.
Иво няма да станат апаратите на старата петица когато слагах винтилирани дискове сменях и апаратите.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
- 

- Детайли за колата: Тежка
Да де... нали и той същото казва  За да преминеш от плътни към вентилирани дискове, трябва да смениш и апаратите.
 За да преминеш от плътни към вентилирани дискове, трябва да смениш и апаратите.

За да преминеш от плътни към вентилирани дискове, трябва да смениш и апаратите.
 За да преминеш от плътни към вентилирани дискове, трябва да смениш и апаратите.- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
- 

- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега днес слагах вентилирани дискове на компакта,за да сложиш вентилирани дискове на кола която не е била с такива,трябва задължително да смениш спирачните апарати целите не само частта която си  показал.

- BULL3T
- ентусиаст
- 

- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
За тва аз ще слагам апарати и отпред и отзад от е32 740 и забравям за проблеми със спирачките...
п.п. Ако си с не-вентилирани дискове,а искаш да сложиш вентилирани,трябва целия апарат да смениш,не може само с това което го показваш...
			п.п. Ако си с не-вентилирани дискове,а искаш да сложиш вентилирани,трябва целия апарат да смениш,не може само с това което го показваш...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Peter Angelov
- ентусиаст
- 

BULL3T написа:За тва аз ще слагам апарати и отпред и отзад от е32 740 и забравям за проблеми със спирачките...
Здрасти и кое му е тарикатското на спирачки от Е32 740 - предни са 302х28
 Ако искаш нещо да правиш
 Ако искаш нещо да правишвземи си от Е34 М5, но за 3.6 версията или пък 3.8 си приготви доста парички
 Също така за първата версия
 Също така за първата версия едни 17-ки а за втората едни 18 - ки джанти
 и гуми разбирасе
 и гуми разбирасе 
- BULL3T
- ентусиаст
- 

- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Peter Angelov написа:BULL3T написа:За тва аз ще слагам апарати и отпред и отзад от е32 740 и забравям за проблеми със спирачките...
Здрасти и кое му е тарикатското на спирачки от Е32 740 - предни са 302х28Ако искаш нещо да правиш
вземи си от Е34 М5, но за 3.6 версията или пък 3.8 си приготви доста паричкиСъщо така за първата версия
едни 17-ки а за втората едни 18 - ки джантии гуми разбирасе
Ами колега,от 740 задните дискове са вентилирани,мен това ме интересува, а какво искаш да кажеш с това 302х28,искаш да кажеш че са същите като на 525и ли?
п.п. от м5 много кинти излизат иначе това го предпочитам. А 18ките ги имам след няколко седмици ги слагам

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Peter Angelov
- ентусиаст
- 

BULL3T написа:Peter Angelov написа:BULL3T написа:За тва аз ще слагам апарати и отпред и отзад от е32 740 и забравям за проблеми със спирачките...
Здрасти и кое му е тарикатското на спирачки от Е32 740 - предни са 302х28Ако искаш нещо да правиш
вземи си от Е34 М5, но за 3.6 версията или пък 3.8 си приготви доста паричкиСъщо така за първата версия
Ами колега,от 740 задните дискове са вентилирани,мен това ме интересува, а какво искаш да кажеш с това 302х28,искаш да кажеш че са същите като на 525и ли?
п.п. от м5 много кинти излизат иначе това го предпочитам. А 18ките ги имам след няколко седмици ги слагам
Здрасти, ами да това искам да кажа само на седмицана са малко по дебели. На 525 са 302х22 на 740 - 302х28
само дето няма да има никва разлика. м5 3.6 до средата на 91 г. са със спирачни дискове задни като при TDS, а след
това слагат 300х20. Вече на м5 - 3.8 са още по големи - предни - 345х32 и задни - 328х20 затова и влизат в мин. 18 ки
Според мен това е глупаво за задните при теб слагаш едни надупчени и всичко спи

Аз съм с предни 315х28, надупчени и вентилирани а задни само надупчени
 наистина си приготви доста пари за подобно нещо
 наистина си приготви доста пари за подобно нещо 
Колега имам апарати и вентилирани дискове от 525i .Дисковете са почти нови нямат никакъв ръб!

- kirililiev
- ентусиаст
- 

- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Peter Angelov написа:BULL3T написа:Peter Angelov написа:BULL3T написа:За тва аз ще слагам апарати и отпред и отзад от е32 740 и забравям за проблеми със спирачките...
Здрасти, ами да това искам да кажа само на седмицана са малко по дебели. На 525 са 302х22 на 740 - 302х28
само дето няма да има никва разлика.
от 740 се охлаждат по добре,по бавно прегряват.
- fancy_girl2904
- Потребител
- 

Колеги, мерси много за бързите и изчерпателни отговори! Май нещата вървят на там да върна вентилираните дискове и да взема обикновени...

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
- 

- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
fancy_girl2904 написа:Колеги, мерси много за бързите и изчерпателни отговори! Май нещата вървят на там да върна вентилираните дискове и да взема обикновени...
Така и така си ги купил, вземи си намери и апарати за тия дискове, гаранция ще струват жълти стотинки, а резултата ще си заслужава. Тия плътните са бошлаф работа - при едно инцидентно спиране от по-голяма скорост прегряването е гарантирано.
BULL3T написа:За тва аз ще слагам апарати и отпред и отзад от е32 740 и забравям за проблеми със спирачките...
За да забравиш за спирачките, имаш ли представа какво трябва да направиш и колко пари ще трябва да си приготвиш?
Ревизия на апаратите (всичко що е гумено по тях се подменя)
Нови накладки
Нови дискове
И всичко това трябва да е качествено, за да е надеждно.
Иначе аз карам с 302/28мм , който се е возил може да сподели впечатления, за мен спира доста добре

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

31 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3