Logitech Z-5500 проблем.Разрешен.Сега въпрос.
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Logitech Z-5500 проблем.
Ако нямат вариант да ти ги сменят със същите, трябва да ти ги сменят с еквивалентни на парите - амортизация... т.е. ако си ги купил за 500лв, сега струват само 300лв... няма как просто да ти ги смятат на цена за чисто нови... и затова става работата с доплащането...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Разбирам...обаче еквивалент за тези или близки пари...на пазара - няма
Ясно ми е, че няма да ми изплатят колкото съм дал...в същото време като стана дума за подмяна с друг модел ... и те самите казват, че нямат сходен на този

Ясно ми е, че няма да ми изплатят колкото съм дал...в същото време като стана дума за подмяна с друг модел ... и те самите казват, че нямат сходен на този

да дадеш 1000лв за колони и да имаш такива разправии
всъщност толкова ли са добри?

всъщност толкова ли са добри?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Слави, повярвай ми....мнооого са добри!
Аз не съм фен на много силния звук...в блок живея и само веднъж да ги увелича до половината...и са ме изхвърлили
Обаче на качествения звук държа много!!
Явно проблема не е бил в управлението (или поне не само в него).
Отворен е и суббуфера с усилвателя - компонент от него е дал фира...дано ТОЗИ ПЪТ вече станат...
Аз не съм фен на много силния звук...в блок живея и само веднъж да ги увелича до половината...и са ме изхвърлили

Обаче на качествения звук държа много!!

Явно проблема не е бил в управлението (или поне не само в него).
Отворен е и суббуфера с усилвателя - компонент от него е дал фира...дано ТОЗИ ПЪТ вече станат...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Взех ги...свирят...за момента..., но както вече знаем - не е ясно до кога
...навързах ги, пръснах ги...и се надявам повече да не ги разкачам, за да ги нося за ремонт...
... бях забравил какво е да напълниш стаята със звук, баси...

... бях забравил какво е да напълниш стаята със звук, баси...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Поправка има подобрение, но.... пак зациклиха, насича песните през 30-40 секунди за по половин/една секунда!!
(вече ми е смешно чак)...към пичовете от Ресет...утре ще се видим пак.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Realtek....хай дефинишън аудио...
Що?
Колоните последния път тотално дадоха фира-сега обаче работят, работат, и започват да прекъсват...първо все едно прескача си-ди...половин секунда...работят 4-5мин...пак...после 2-3 мин. работят - пак насече звука...и така времетраенето на работата им намаля, докато накрая насичат нон-стоп.
Да хвана да сменя саунд картата - ок, ама няма да се оправи - картата не е лоша!
+ това...включил съм колоните на отделен контакт (само тях)...странна работа, баси
П.с. След последния ремонт ... бачках значително по-дълго време ... ама пак всичко не е както трябва..

Що?
Колоните последния път тотално дадоха фира-сега обаче работят, работат, и започват да прекъсват...първо все едно прескача си-ди...половин секунда...работят 4-5мин...пак...после 2-3 мин. работят - пак насече звука...и така времетраенето на работата им намаля, докато накрая насичат нон-стоп.
Да хвана да сменя саунд картата - ок, ама няма да се оправи - картата не е лоша!
+ това...включил съм колоните на отделен контакт (само тях)...странна работа, баси

П.с. След последния ремонт ... бачках значително по-дълго време ... ама пак всичко не е както трябва..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хм, ти какво чуваш с тази карта и му викаш качествен звук, незнам. Май го докарваш от ефектите на Logitech-a повече. Как да е. Няма ли как да тестваш колоните на друга машина примерно? Или да пробваш с друга карта. Софтуерно, сигурен ли си че няма пробелм с драйвери и т.н.?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Колко да е качествена картата...стига ми...май...Logitech-a си казва думата и съм доволен.
Kомпютрите определено не са ми слабост...ако трябва да избирам къде да закопая 200-300-400 лева...последното място ще е сандъка в краката ми...да не изместваме центъра на проблема.
Софтуерно всичко си е ок...(драйверите на картата) - със старите го имаше проблема, след ъпдейт-пак го има.
Колоните са тествани в Ресет Компютърс -свирят - даже като ходих вчера да си ги взема свириха.
Проблема не е, че не свирят - свирят - даже и в момента!
Въпроса е, че в Ресет свиреха съвсем тихо (нормално - хората си имат работа и са ги пуснали да свирят тихичко, за да не пречат на колегите си!) - вкъщи също не ги надувам...в блок съм...просто няма как, а и нямам мерак...от 40 деления на силата на звука - ползвам 4-5-6 някъде...и след известно време започват да насичат...свирят и насичат около 30-40 минути, после насичат нон стоп .... гася всичко...оставям ги час-два да почиват - пак пускам, пак свирят без проблем...след време пак започват да насичат...
ЕДИТ: вече започнаха да насичат
Edit2.
На управлението има вход за слушалки...и със слушалките насича....явно проблема е в него...
Kомпютрите определено не са ми слабост...ако трябва да избирам къде да закопая 200-300-400 лева...последното място ще е сандъка в краката ми...да не изместваме центъра на проблема.
Софтуерно всичко си е ок...(драйверите на картата) - със старите го имаше проблема, след ъпдейт-пак го има.
Колоните са тествани в Ресет Компютърс -свирят - даже като ходих вчера да си ги взема свириха.
Проблема не е, че не свирят - свирят - даже и в момента!
Въпроса е, че в Ресет свиреха съвсем тихо (нормално - хората си имат работа и са ги пуснали да свирят тихичко, за да не пречат на колегите си!) - вкъщи също не ги надувам...в блок съм...просто няма как, а и нямам мерак...от 40 деления на силата на звука - ползвам 4-5-6 някъде...и след известно време започват да насичат...свирят и насичат около 30-40 минути, после насичат нон стоп .... гася всичко...оставям ги час-два да почиват - пак пускам, пак свирят без проблем...след време пак започват да насичат...

ЕДИТ: вече започнаха да насичат

Edit2.
На управлението има вход за слушалки...и със слушалките насича....явно проблема е в него...
Проблема ако питаш мене ти е в саунд картата или нещо по уиндоуса си омазал
Я пробвай да вържеш директно слушалките на саунд картата и да видиш дали засича. И верно дал си толков пари за колони па ги креташ на вградената саунд карта, смешно е
По 50тина лв на старо има перфектни Creative Live, връзваш ги на S/PDif-a и ще видиш какво се казва кристален звук 
P.S са като изчетох всички мнения, може и да прегреват верно, ако не могат да ти ги сменят със същите или подобни, а и не могат да ги ремонтират, са длъжни да ти върнат всичките пари, а не да смятат някакви амортизации

P.S са като изчетох всички мнения, може и да прегреват верно, ако не могат да ти ги сменят със същите или подобни, а и не могат да ги ремонтират, са длъжни да ти върнат всичките пари, а не да смятат някакви амортизации

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мани го тоя Realtek - това не е карта, а някакво говно. Вземи си един SB X-Fi - по 70-80 лева са и тогава пак ще говорим за качествен звук. Аз съм с Logitech X530 и ако само можеш да чуеш каква е разликата между картата на дъното и SB Live, който боднах...... картата на дъното просъществува само около седмица - оттам насетне вече 3+ години си се радвам на съвсем различно изживяване по отношение на звука 
Намери отнякъде един Creative SB за проба.

Намери отнякъде един Creative SB за проба.
Последна промяна Zagy на 26 Мар 2010, 13:24, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Ок, бе...да кажем, че е саунд картата...ше я сменя!
Ама докато колоните са на ремон карам с друго 5.1 (некво смешно) и няма проблеми.
Карам и със слушалки - пак няма проблеми!
Сега му закачих аналогово радио...познай...пак се сговни и насича звука!
Картата била слаба...ми слаба-силна...бачка = не е в нея проблема.
То...и 20ката ми идва слаба, ама още си я карам
Сега майтапа на страна...не е от картата - включих както казах аналогово радио!
Включих Логитека към него...e прекъсва...и на всичкото отгоре - на управлението се появиха някакви нередовни символи...целия текст е замазан с квадрати...луда работа...преди 10 секунди даже...спря да свири!!
Zagy - благодаря за съвета - ще те послушам 100%, обаче...не в картата е проблема, бе хора!!
Ама докато колоните са на ремон карам с друго 5.1 (некво смешно) и няма проблеми.
Карам и със слушалки - пак няма проблеми!
Сега му закачих аналогово радио...познай...пак се сговни и насича звука!
Картата била слаба...ми слаба-силна...бачка = не е в нея проблема.
То...и 20ката ми идва слаба, ама още си я карам

Сега майтапа на страна...не е от картата - включих както казах аналогово радио!
Включих Логитека към него...e прекъсва...и на всичкото отгоре - на управлението се появиха някакви нередовни символи...целия текст е замазан с квадрати...луда работа...преди 10 секунди даже...спря да свири!!
Zagy - благодаря за съвета - ще те послушам 100%, обаче...не в картата е проблема, бе хора!!
Да ясно че не е
А тея във ремонтилницата едва ли могат да ти ги оправят - най вероятно са ги отворили, избъсали са им прахта, виде ли са, че свирят 5мин и айде, отремонтирани били
Следващия път като ти ги "ремонтират" , като ги взимаш ги остави там да свирят поне 15-20 мин и ги позасили малко
Като забият пред тех, нема къде да ходят, ще ти връщат парите или ще ти поръчват нови 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Днес ги занесох в Ресет...свириха в продължение на час и нещо...даже ги понадуха малко...там свирят...вкъщи - свирят само 20-30 минути...
Сменени части:
Първия път - сменена някаква платчица.
Втория път -Цялото управление.
Отворен буфер - подменен кондензатор, сменена/поправена "пътека" (не разбрах точно кво значи)
Тест: повече от час свириха без никакви проблеми в сервиза на Ресет (аз бях там и чак не вярвах...).
Преди това когато са били там за ремонт - 2дни са свирили, за да е сигурно, че са отремонтирани.
От сервиза изказаха съмнение, че имам проблем с напрежението на тока вкъщи...щото при тях свирят!!
Върнах се вкъщи - пуснах ги през UPS ... свириха...и пак същия филм...остава да ги занеса при един познат, да ги върже в тях и да видим дали само вкъщи не свирят.
Ако имам проблем с тока (амплитуди в напрежението) - има ли вариант да се отстрани? (не-няма да сменям жилището
)
Има ли вариант изобщо да е от тока???
За аудио картата разбрах, че е боклук...обаче да припомня - свързах колоните към най-обикновено радио...свирят...свирят...и прекъсват!!
Интересното е, че в Ресет ги тестват от един звуков изход, който се разклонява към 3 - там вкарват мойте кабели.
Вкъщи съм ги вкарал към 3те изхода на звуковата карта по цвят.
Има ли вариант от това да прави мизерий - в Ресет от 1 изход свириха над 1 час...вкъщи от 3 - 20-30 мин...
Сменени части:
Първия път - сменена някаква платчица.
Втория път -Цялото управление.
Отворен буфер - подменен кондензатор, сменена/поправена "пътека" (не разбрах точно кво значи)
Тест: повече от час свириха без никакви проблеми в сервиза на Ресет (аз бях там и чак не вярвах...).
Преди това когато са били там за ремонт - 2дни са свирили, за да е сигурно, че са отремонтирани.
От сервиза изказаха съмнение, че имам проблем с напрежението на тока вкъщи...щото при тях свирят!!
Върнах се вкъщи - пуснах ги през UPS ... свириха...и пак същия филм...остава да ги занеса при един познат, да ги върже в тях и да видим дали само вкъщи не свирят.
Ако имам проблем с тока (амплитуди в напрежението) - има ли вариант да се отстрани? (не-няма да сменям жилището

Има ли вариант изобщо да е от тока???
За аудио картата разбрах, че е боклук...обаче да припомня - свързах колоните към най-обикновено радио...свирят...свирят...и прекъсват!!
Интересното е, че в Ресет ги тестват от един звуков изход, който се разклонява към 3 - там вкарват мойте кабели.
Вкъщи съм ги вкарал към 3те изхода на звуковата карта по цвят.
Има ли вариант от това да прави мизерий - в Ресет от 1 изход свириха над 1 час...вкъщи от 3 - 20-30 мин...