Logitech Z-5500 проблем.Разрешен.Сега въпрос.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Logitech Z-5500 проблем.

Мнение от Mollov » 22 Мар 2010, 18:35

Ако нямат вариант да ти ги сменят със същите, трябва да ти ги сменят с еквивалентни на парите - амортизация... т.е. ако си ги купил за 500лв, сега струват само 300лв... няма как просто да ти ги смятат на цена за чисто нови... и затова става работата с доплащането...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 22 Мар 2010, 18:37

Разбирам...обаче еквивалент за тези или близки пари...на пазара - няма :mhihi:
Ясно ми е, че няма да ми изплатят колкото съм дал...в същото време като стана дума за подмяна с друг модел ... и те самите казват, че нямат сходен на този :confused:

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Мар 2010, 19:12

да дадеш 1000лв за колони и да имаш такива разправии :shock:
всъщност толкова ли са добри?

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 22 Мар 2010, 21:06

Слави, повярвай ми....мнооого са добри!
Аз не съм фен на много силния звук...в блок живея и само веднъж да ги увелича до половината...и са ме изхвърлили :mhihi:
Обаче на качествения звук държа много!! :lol:

Явно проблема не е бил в управлението (или поне не само в него).

Отворен е и суббуфера с усилвателя - компонент от него е дал фира...дано ТОЗИ ПЪТ вече станат...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 25 Мар 2010, 21:47

Взех ги...свирят...за момента..., но както вече знаем - не е ясно до кога :mhihi: ...навързах ги, пръснах ги...и се надявам повече да не ги разкачам, за да ги нося за ремонт... :banghead:
... бях забравил какво е да напълниш стаята със звук, баси... :mhihi:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 25 Мар 2010, 22:25

Поправка има подобрение, но.... пак зациклиха, насича песните през 30-40 секунди за по половин/една секунда!! :mhihi: (вече ми е смешно чак)...към пичовете от Ресет...утре ще се видим пак.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Мар 2010, 23:08

Я кажи с каква звукова карта си?
Si non confectus, non reficiat.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 26 Мар 2010, 9:35

Realtek....хай дефинишън аудио... :mhihi:
Що?
Колоните последния път тотално дадоха фира-сега обаче работят, работат, и започват да прекъсват...първо все едно прескача си-ди...половин секунда...работят 4-5мин...пак...после 2-3 мин. работят - пак насече звука...и така времетраенето на работата им намаля, докато накрая насичат нон-стоп.
Да хвана да сменя саунд картата - ок, ама няма да се оправи - картата не е лоша!
+ това...включил съм колоните на отделен контакт (само тях)...странна работа, баси :evil:

П.с. След последния ремонт ... бачках значително по-дълго време ... ама пак всичко не е както трябва..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Мар 2010, 10:00

Хм, ти какво чуваш с тази карта и му викаш качествен звук, незнам. Май го докарваш от ефектите на Logitech-a повече. Как да е. Няма ли как да тестваш колоните на друга машина примерно? Или да пробваш с друга карта. Софтуерно, сигурен ли си че няма пробелм с драйвери и т.н.?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 26 Мар 2010, 10:07

Колко да е качествена картата...стига ми...май...Logitech-a си казва думата и съм доволен.

Kомпютрите определено не са ми слабост...ако трябва да избирам къде да закопая 200-300-400 лева...последното място ще е сандъка в краката ми...да не изместваме центъра на проблема.

Софтуерно всичко си е ок...(драйверите на картата) - със старите го имаше проблема, след ъпдейт-пак го има.

Колоните са тествани в Ресет Компютърс -свирят - даже като ходих вчера да си ги взема свириха.
Проблема не е, че не свирят - свирят - даже и в момента!
Въпроса е, че в Ресет свиреха съвсем тихо (нормално - хората си имат работа и са ги пуснали да свирят тихичко, за да не пречат на колегите си!) - вкъщи също не ги надувам...в блок съм...просто няма как, а и нямам мерак...от 40 деления на силата на звука - ползвам 4-5-6 някъде...и след известно време започват да насичат...свирят и насичат около 30-40 минути, после насичат нон стоп .... гася всичко...оставям ги час-два да почиват - пак пускам, пак свирят без проблем...след време пак започват да насичат... :banghead:

ЕДИТ: вече започнаха да насичат :mhihi:

Edit2.
На управлението има вход за слушалки...и със слушалките насича....явно проблема е в него...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 26 Мар 2010, 10:58

Проблема ако питаш мене ти е в саунд картата или нещо по уиндоуса си омазал :mhihi: Я пробвай да вържеш директно слушалките на саунд картата и да видиш дали засича. И верно дал си толков пари за колони па ги креташ на вградената саунд карта, смешно е :mhihi: По 50тина лв на старо има перфектни Creative Live, връзваш ги на S/PDif-a и ще видиш какво се казва кристален звук ;)

P.S са като изчетох всички мнения, може и да прегреват верно, ако не могат да ти ги сменят със същите или подобни, а и не могат да ги ремонтират, са длъжни да ти върнат всичките пари, а не да смятат някакви амортизации ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Мар 2010, 11:07

Мани го тоя Realtek - това не е карта, а някакво говно. Вземи си един SB X-Fi - по 70-80 лева са и тогава пак ще говорим за качествен звук. Аз съм с Logitech X530 и ако само можеш да чуеш каква е разликата между картата на дъното и SB Live, който боднах...... картата на дъното просъществува само около седмица - оттам насетне вече 3+ години си се радвам на съвсем различно изживяване по отношение на звука :angel:

Намери отнякъде един Creative SB за проба.
Последна промяна Zagy на 26 Мар 2010, 13:24, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 26 Мар 2010, 11:12

Ок, бе...да кажем, че е саунд картата...ше я сменя!
Ама докато колоните са на ремон карам с друго 5.1 (некво смешно) и няма проблеми.
Карам и със слушалки - пак няма проблеми!

Сега му закачих аналогово радио...познай...пак се сговни и насича звука!

Картата била слаба...ми слаба-силна...бачка = не е в нея проблема.
То...и 20ката ми идва слаба, ама още си я карам :mhihi:

Сега майтапа на страна...не е от картата - включих както казах аналогово радио!
Включих Логитека към него...e прекъсва...и на всичкото отгоре - на управлението се появиха някакви нередовни символи...целия текст е замазан с квадрати...луда работа...преди 10 секунди даже...спря да свири!!

Zagy - благодаря за съвета - ще те послушам 100%, обаче...не в картата е проблема, бе хора!!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 26 Мар 2010, 11:20

Да ясно че не е ;) А тея във ремонтилницата едва ли могат да ти ги оправят - най вероятно са ги отворили, избъсали са им прахта, виде ли са, че свирят 5мин и айде, отремонтирани били :mhihi: Следващия път като ти ги "ремонтират" , като ги взимаш ги остави там да свирят поне 15-20 мин и ги позасили малко ;) Като забият пред тех, нема къде да ходят, ще ти връщат парите или ще ти поръчват нови ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 26 Мар 2010, 16:03

Днес ги занесох в Ресет...свириха в продължение на час и нещо...даже ги понадуха малко...там свирят...вкъщи - свирят само 20-30 минути...

Сменени части:
Първия път - сменена някаква платчица.
Втория път -Цялото управление.
Отворен буфер - подменен кондензатор, сменена/поправена "пътека" (не разбрах точно кво значи)

Тест: повече от час свириха без никакви проблеми в сервиза на Ресет (аз бях там и чак не вярвах...).

Преди това когато са били там за ремонт - 2дни са свирили, за да е сигурно, че са отремонтирани.

От сервиза изказаха съмнение, че имам проблем с напрежението на тока вкъщи...щото при тях свирят!!
Върнах се вкъщи - пуснах ги през UPS ... свириха...и пак същия филм...остава да ги занеса при един познат, да ги върже в тях и да видим дали само вкъщи не свирят.

Ако имам проблем с тока (амплитуди в напрежението) - има ли вариант да се отстрани? (не-няма да сменям жилището :mhihi: )

Има ли вариант изобщо да е от тока???

За аудио картата разбрах, че е боклук...обаче да припомня - свързах колоните към най-обикновено радио...свирят...свирят...и прекъсват!!

Интересното е, че в Ресет ги тестват от един звуков изход, който се разклонява към 3 - там вкарват мойте кабели.
Вкъщи съм ги вкарал към 3те изхода на звуковата карта по цвят.
Има ли вариант от това да прави мизерий - в Ресет от 1 изход свириха над 1 час...вкъщи от 3 - 20-30 мин...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата