Странен проблем с километража !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странен проблем с километража !!!
Колеги случва се следното качвам се в колата паля тръгвам сичко си е ОК и изведнъж ми пада стрелката на обортомера ,температурата,бензиномера .... сичко изгасва и ми свети тва за ръчната и накладките мисля ... след няколко секунди .... сичко пък светва тръгва обортомера бензиномера температурата сичко се оправя и тай до следващия път .... някой път ми го прай в деня 6 7 8 9 ... пъти някой път не ми го прави нз от какво може да е някой ако си има на идея от какво е да сподели че мн ме дразни 

- bumer1234
- Потребител
-
- Кара: 318 is M-Power
- Мечтае да кара: Някво M-Power
- Детайли за колата: Спорт,много бяга !!!
Re: Странен проблем с километража !!!
Колега , имам го същия пробле като твоя . Колата ми е 318 ис купе . От всичко което съм прочел по темите километража е за смяна 

Roy Jones Jr - Ya`ll Must`ve Forgot
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
ами при първа възможност ще пробвам но там е раутата че не винаги го прай че да проверя с друго ....
иначе абсолютно всичко му работи .... ама кат спре нищо не работи
иначе абсолютно всичко му работи .... ама кат спре нищо не работи

- piff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М42B18
И аз го имам тоя проблем от 2 дни. Само, че при мен пада само стрелката на оборотомера.
Колата ми също е 318 ис.
Колата ми също е 318 ис.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
таболото 100% , хроничен дефект е36 . Мойто така прави няколко месеца и вчера показа РРРРРР и вече никакъв живот в него , имам друго табло в мили и с него няма ядове . Докато дефектираше мойто го изследвахме за студени спойки - няма , давах го на майстор уж да му презаписва софта - пак нищо. Май още няма лек за тоя проблем . Смяна .

- mitrax
- ентусиаст
-
значи развитие по въпроса може и да има , свалил съм таблото , ровиха го с осцилоскоп , набедена е паметта на процесора , свалил съм я /за сефте , предишния майстор не я е пипвал/, има дъмп за нея , само чип трябва да се намери че е някакъв странен корпус СМД и по принцип я има но в друг корпус ..

- mitrax
- ентусиаст
-
таблото вече работи , проблема е ва паметта /м93с56/ , шп късно може да пусна и нова да се открива по лесно .
п.с. не се чудете на километрите , аз така си ги избрах , все пак всеки си има колана на 200К

едит :
след монтаж на колата таблото получи факс
температурата забива далеч след червеното , оборотомера на около 3000об вече и той е в червеното и други несъответствия подобни има , дъмпа не е бил напълно съответстващ за това табло .
в понеделник борбата продължава ... явно си е рано за нова тема " отстраняване на проблем с таблото "
п.с. не се чудете на километрите , аз така си ги избрах , все пак всеки си има колана на 200К

едит :
след монтаж на колата таблото получи факс

в понеделник борбата продължава ... явно си е рано за нова тема " отстраняване на проблем с таблото "

Колега аз да ти кажа мойто правеше бела правеше и ейся наскоро дигна стрелките докрай паднаха после сичките на 0 и тай си остана
лопах го бутах го кво ли не прайх накрая го смених и сега всичко е 6 

- mitrax
- ентусиаст
-
нищо не става от нищото ..
мойто след като заби и остана само километраж с РРРРРР на дисплея и нищо друго неработещо сменихме софта на паметта , заработи таблото , но стрелките пак си "увисват " когато решат.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Pilet0 написа:Колеги случва се следното качвам се в колата паля тръгвам сичко си е ОК и изведнъж ми пада стрелката на обортомера ,температурата,бензиномера .... сичко изгасва и ми свети тва за ръчната и накладките мисля ... след няколко секунди .... сичко пък светва тръгва обортомера бензиномера температурата сичко се оправя и тай до следващия път .... някой път ми го прай в деня 6 7 8 9 ... пъти някой път не ми го прави нз от какво може да е някой ако си има на идея от какво е да сподели че мн ме дразни
Така е в началото, след година ще ти забие за дни, а като тръгне да се оправя не 9 пъти на ден, а може и няколко десетки пъти, буквално за секунди ще показва и после умира. За сега никой не е намерил друго решение, освен смяна на таблото. Мойто старото табло какво ли не му правих и нищо не става. Както колегата по-горе е писал има някакъв бъг в чипа, проблемът не е в кондензатори и студени спойки, само ще си загубите времето като мен, да се опитвате да отстраните повредата. Втора употреба табло си е чист късмет да попаднеш на читаво, защото масово е36 имат дефект с таблата. И никой не дава гаранция колко ще изкара.
- mitrax
- ентусиаст
-
и аз бая си поиграх .. с изследователска цел че имам 5 табла
тея по новите табла с 2те памети май не страдат от тоя проблем .
има капаче на таблото от зад , и под него е паметта в корпус.
ако някой е имал ядове с такова табло да каже .. мойто дефектиралото е от по старите модели , там под капачето /което се чупи за да се свали/ няма нищо.
ето табло от по новите

тея по новите табла с 2те памети май не страдат от тоя проблем .
има капаче на таблото от зад , и под него е паметта в корпус.
ако някой е имал ядове с такова табло да каже .. мойто дефектиралото е от по старите модели , там под капачето /което се чупи за да се свали/ няма нищо.
ето табло от по новите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако намериш софтуер за точно твоя модел , таблото би трябвало да работи коректно след смяна на паметта с нова.
Имаше подобна тема преди и това беше заключението.
Паметта има определен брой записи които прави и после се появява "рррррррр" на дисплея.
Имаше подобна тема преди и това беше заключението.
Паметта има определен брой записи които прави и после се появява "рррррррр" на дисплея.

- mitrax
- ентусиаст
-
това с РРРРРР го оправихме , сменихме софта с подходящ както казваш и заработи , обаче стрелките пак му "увисват" когато решат. А това в предишния пост е 2 памети , друго табло , и при тея модели мисля че няма проблем с "падащите " стрелки, като архитектура е съвсем различно това табло.
Може колегите с дефектирали табла да погледанат под въпростното капаче дали има тоя белия щекер , и ако се окаже че всички дефектирали са без щекер да се знае при закупуване на втора употреба да се търсят табла от тея със щекер дето са
Може колегите с дефектирали табла да погледанат под въпростното капаче дали има тоя белия щекер , и ако се окаже че всички дефектирали са без щекер да се знае при закупуване на втора употреба да се търсят табла от тея със щекер дето са

- Bum Bumer
- Потребител
-
- Кара: E36 320i M50B20
- Мечтае да кара: колелото с 200
Здравейте колеги. Искам да добавя че и аз го имам този проблем сас забиването на таблото, но при мен се получава когато колата не е палена повече от 3/4 часа и най вече при студено време, като запаля двигателя и всичко по таблото е забило(без ел.дисплея за изминатите километри и метри)като покарам малко и изведнаж всички стрелки се сабуждат и си показват точно. Другото нешто е като покарам сас забили стрелки и не се задействат от самосебе си като спра и изгася двигателя и го запаля веднага пак и на момента трагват стрелките в режим на работа. Може би студена спойка или софта на таблото се е скапал, нямам идеа. Ще сам ви много благодарен ако помогнете 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2