Странен проблем с километража !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем с километража !!!

Мнение от Pilet0 » 05 Яну 2010, 20:26

Колеги случва се следното качвам се в колата паля тръгвам сичко си е ОК и изведнъж ми пада стрелката на обортомера ,температурата,бензиномера .... сичко изгасва и ми свети тва за ръчната и накладките мисля ... след няколко секунди .... сичко пък светва тръгва обортомера бензиномера температурата сичко се оправя и тай до следващия път .... някой път ми го прай в деня 6 7 8 9 ... пъти някой път не ми го прави нз от какво може да е някой ако си има на идея от какво е да сподели че мн ме дразни :)

Потребител
Аватар
Кара: 318 is M-Power
Мечтае да кара: Някво M-Power
Детайли за колата: Спорт,много бяга !!!

Re: Странен проблем с километража !!!

Мнение от bumer1234 » 05 Яну 2010, 20:36

Колега , имам го същия пробле като твоя . Колата ми е 318 ис купе . От всичко което съм прочел по темите километража е за смяна :lalala:
Roy Jones Jr - Ya`ll Must`ve Forgot

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 05 Яну 2010, 20:39

пробваи с друго табло .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 06 Яну 2010, 0:45

ами при първа възможност ще пробвам но там е раутата че не винаги го прай че да проверя с друго ....
иначе абсолютно всичко му работи .... ама кат спре нищо не работи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М42B18

Мнение от piff » 06 Яну 2010, 10:41

И аз го имам тоя проблем от 2 дни. Само, че при мен пада само стрелката на оборотомера.
Колата ми също е 318 ис.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 06 Яну 2010, 11:09

таболото 100% , хроничен дефект е36 . Мойто така прави няколко месеца и вчера показа РРРРРР и вече никакъв живот в него , имам друго табло в мили и с него няма ядове . Докато дефектираше мойто го изследвахме за студени спойки - няма , давах го на майстор уж да му презаписва софта - пак нищо. Май още няма лек за тоя проблем . Смяна .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 07 Яну 2010, 17:22

значи развитие по въпроса може и да има , свалил съм таблото , ровиха го с осцилоскоп , набедена е паметта на процесора , свалил съм я /за сефте , предишния майстор не я е пипвал/, има дъмп за нея , само чип трябва да се намери че е някакъв странен корпус СМД и по принцип я има но в друг корпус ..
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 08 Яну 2010, 16:46

таблото вече работи , проблема е ва паметта /м93с56/ , шп късно може да пусна и нова да се открива по лесно .
п.с. не се чудете на километрите , аз така си ги избрах , все пак всеки си има колана на 200К :mhihi:
Изображение
едит :
след монтаж на колата таблото получи факс :mhihi: температурата забива далеч след червеното , оборотомера на около 3000об вече и той е в червеното и други несъответствия подобни има , дъмпа не е бил напълно съответстващ за това табло .
в понеделник борбата продължава ... явно си е рано за нова тема " отстраняване на проблем с таблото "
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 18 Мар 2010, 2:05

Колега аз да ти кажа мойто правеше бела правеше и ейся наскоро дигна стрелките докрай паднаха после сичките на 0 и тай си остана :) лопах го бутах го кво ли не прайх накрая го смених и сега всичко е 6 :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 18 Мар 2010, 9:51

нищо не става от нищото .. :D мойто след като заби и остана само километраж с РРРРРР на дисплея и нищо друго неработещо сменихме софта на паметта , заработи таблото , но стрелките пак си "увисват " когато решат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Мар 2010, 10:09

Pilet0 написа:Колеги случва се следното качвам се в колата паля тръгвам сичко си е ОК и изведнъж ми пада стрелката на обортомера ,температурата,бензиномера .... сичко изгасва и ми свети тва за ръчната и накладките мисля ... след няколко секунди .... сичко пък светва тръгва обортомера бензиномера температурата сичко се оправя и тай до следващия път .... някой път ми го прай в деня 6 7 8 9 ... пъти някой път не ми го прави нз от какво може да е някой ако си има на идея от какво е да сподели че мн ме дразни :)

Така е в началото, след година ще ти забие за дни, а като тръгне да се оправя не 9 пъти на ден, а може и няколко десетки пъти, буквално за секунди ще показва и после умира. За сега никой не е намерил друго решение, освен смяна на таблото. Мойто старото табло какво ли не му правих и нищо не става. Както колегата по-горе е писал има някакъв бъг в чипа, проблемът не е в кондензатори и студени спойки, само ще си загубите времето като мен, да се опитвате да отстраните повредата. Втора употреба табло си е чист късмет да попаднеш на читаво, защото масово е36 имат дефект с таблата. И никой не дава гаранция колко ще изкара.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 18 Мар 2010, 10:45

и аз бая си поиграх .. с изследователска цел че имам 5 табла :D
тея по новите табла с 2те памети май не страдат от тоя проблем .
има капаче на таблото от зад , и под него е паметта в корпус.

ако някой е имал ядове с такова табло да каже .. мойто дефектиралото е от по старите модели , там под капачето /което се чупи за да се свали/ няма нищо.
ето табло от по новите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Мар 2010, 13:20

Ако намериш софтуер за точно твоя модел , таблото би трябвало да работи коректно след смяна на паметта с нова.
Имаше подобна тема преди и това беше заключението.
Паметта има определен брой записи които прави и после се появява "рррррррр" на дисплея.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 18 Мар 2010, 13:49

това с РРРРРР го оправихме , сменихме софта с подходящ както казваш и заработи , обаче стрелките пак му "увисват" когато решат. А това в предишния пост е 2 памети , друго табло , и при тея модели мисля че няма проблем с "падащите " стрелки, като архитектура е съвсем различно това табло.
Може колегите с дефектирали табла да погледанат под въпростното капаче дали има тоя белия щекер , и ако се окаже че всички дефектирали са без щекер да се знае при закупуване на втора употреба да се търсят табла от тея със щекер дето са
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i M50B20
Мечтае да кара: колелото с 200

Мнение от Bum Bumer » 23 Мар 2010, 15:20

Здравейте колеги. Искам да добавя че и аз го имам този проблем сас забиването на таблото, но при мен се получава когато колата не е палена повече от 3/4 часа и най вече при студено време, като запаля двигателя и всичко по таблото е забило(без ел.дисплея за изминатите километри и метри)като покарам малко и изведнаж всички стрелки се сабуждат и си показват точно. Другото нешто е като покарам сас забили стрелки и не се задействат от самосебе си като спра и изгася двигателя и го запаля веднага пак и на момента трагват стрелките в режим на работа. Може би студена спойка или софта на таблото се е скапал, нямам идеа. Ще сам ви много благодарен ако помогнете :)

Следваща

Назад към E36