Централното заключване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Централното заключване

Мнение от Leon » 01 Сеп 2005, 9:43

Ту не иска да отключва/заключва едната врата, ту другата... Прищраква, но не отклкючва. Едва отключвам и директно с ключа, толкова трудно превърта, ама това пак варира. Машинките звучат все едно не им стига ток. Пробвах да смажа ключалките и всичко до което има достъп без да разглобявам, ама явно проблема е в самите машинки. Някой да има подобен опит, че е много дразнещо?
Never mistake motion for action...

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 01 Сеп 2005, 9:58

Махни кората на вратата и погледни кабелите до машинката а не са се опекли, вече имах един такъв случай и без да те плаша после и машунките сменявахме :help:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 04 Сеп 2005, 12:13

При мен нещяха да захапят и с рестарт се оправи. Незнам при теб как е но аз имам ключе и си рестартирам системата :)
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 04 Сеп 2005, 13:28

Илияне, що не замериш тока (акумулатора)?! :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Сеп 2005, 16:37

Не е от тоците, явно нещо машинките се бъзикат, защото от 2 дни си работят нормално... :confused: Ще си карам така докато пак почнат проблемите и ще го мисля :(
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 14 Сеп 2005, 16:52

Още откакто взех колата, едната задна врата ту се отваряше, ту не се отваряше с централното. Трябваше ръчно, но и това беше до време. Накрая не искаше даже и отвътре. Стоеше си заключена и като дръпна оная пишка нагоре, тя пак се връщаше. В крайна сметка се оказа, че моторчето се е зорило от нещо, докато накрая изгоряло. Но е на много кофти място. Един майстор си игра 3 часа с пинсети....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 14 Сеп 2005, 16:56

значи нещо механично е има една хоризонтална пръчка тя се вдижи и може да опира и да търка нещо. Пробвай като заключиш с ключ после как отваря и с алармата. после от вътре заключи и отвъм с ключа и виж дали има разлика в единия случай се движи механично едно лосче в другия не. Това ми се случи на централното ситроена. после разместихкората смазах тук там и нямам проблеми.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 14 Сеп 2005, 16:57

За да отключа трябва да се доближа на по-малко от метър и да натисна поне 1-2сек алармата. не знам от квое . Дали не е от батериите на алармата :?: :?: :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 14 Сеп 2005, 17:16

S L A V Y написа:За да отключа трябва да се доближа на по-малко от метър и да натисна поне 1-2сек алармата. не знам от квое . Дали не е от батериите на алармата :?: :?: :?:

А някога сменял ли си я? Твърде вероятно да е от нея....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 14 Сеп 2005, 17:24

А някога сменял ли си я? Твърде вероятно да е от нея....[/quote]

Алармата ми е оригинална и е капсулована.... /Италианска/ абе с една дума нема болтчета по нея и не знам как да я отворя . Имам и 2-ра в къщи . Ще погледна марката и ще пиша ако някой е с такава да даде съвет

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 14 Сеп 2005, 18:11

S L A V Y написа:А някога сменял ли си я? Твърде вероятно да е от нея....

Алармата ми е оригинална и е капсулована.... /Италианска/ абе с една дума нема болтчета по нея и не знам как да я отворя . Имам и 2-ра в къщи . Ще погледна марката и ще пиша ако някой е с такава да даде съвет[/quote]

Значи е от батерията, щом никога не си я сменял ;) Моята я смених веднага и ловеше на 30-тина метра и през прозорци... Сега, след година, е понамалял обхвата...

п.п. Ако наистина е оригиналната аларма на БМВ, на гърба на дистанционното има едно дребно болтче.

п.п.п. Ако някой каже къде/как да си препрограмирам алармата да ми вдига джамовете, щот ме заболява пръста да държа копчето на дистанционното докато се вдигнат, ще съм страааашно благодарен ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 14 Сеп 2005, 22:17

Indiana потърси във форума имаше една тема от преди време, мисля че беше от Dimitar и в нея беше обяснено много добре точно как да се подаде сигнал от алармата на комфорт модула да вдига джамовете... пък имаше и други интересни неща.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 14 Сеп 2005, 22:26

jk написа:Indiana потърси във форума имаше една тема от преди време, мисля че беше от Dimitar и в нея беше обяснено много добре точно как да се подаде сигнал от алармата на комфорт модула да вдига джамовете... пък имаше и други интересни неща.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=16668

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 14 Сеп 2005, 22:38

RAFF написа:
jk написа:Indiana потърси във форума имаше една тема от преди време, мисля че беше от Dimitar и в нея беше обяснено много добре точно как да се подаде сигнал от алармата на комфорт модула да вдига джамовете... пък имаше и други интересни неща.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=16668

Мда, мерси. При мен всички тези неща си ги има + модула + оригиналната аларма. Тя може да вдига джамовете, но за целта трябва да държа копчето натиснато, което си е тъпа работа.... Трябва да се направи въпросното препрограмиране, ама.....май ще питам направо Dimitar на ЛС....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 14 Сеп 2005, 23:42

а шибидаха може ли да прибира. Аз свалих оригиналната но я пазя тъй като нямам ел джамове питам за шибито
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E36