Малко корекция на колекторчето!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Колеги днеска ми свалиха колекторите да ги чистят и какво излезе, голям късмет, едната пеперудка едвам се е държала и свеки път като се гаси двигателя и можело да падне. Та сега какво да правя? Другите 5 са здрави всички ли да махна и да ги оставя 5-те здрави и да махна само счупената?
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
по темата- от вчера съм без клапи. (320д 2003г) разлика във вървенето няма никаква, но пък давам газ спокойно 

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
alexsch написа:по темата- от вчера съм без клапи. (320д 2003г) разлика във вървенето няма никаква, но пък давам газ спокойно
като покараш повече ще разбереш,че има разлика във вървенето и то доста повече в сравнение с клапите,които вече са минало

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Малко корекция на колекторчето!
да съживя малко тази стара тема за да питам - 184 коньовия дизелак има ли такива клапи и има ли разлика преди и след фейса .. другото което искам да питам е дали могат да се махнат без да се маха колектора .. така като гледам снимките е възможно да се извадят една по една след като се махне лоста който ги движи
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
М57D30(184 и 204-коньовите) е с клапи - ще трябва да ги махнеш. И не могат да се свалят преди да си свалил колектора...
Si non confectus, non reficiat.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
така е - без сваляне не става. При 184вите има някаква зависимост - автоматиците имат , ръчните скорости нямат клапи (но не важи на 100% за всички) . При 204кс клапите вече са гумирани цялостно , но въпреки това имат и метални части , които доста биха наранили цилиндрите при евентулана авария.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...сваляйте смело! аз вече година съм без клапи M47N и няма проблеми. никаква разлика в нищо!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Моите съм си ги сложил у дома във витринка,да ми напомнят за един от най големите харчове в живота ми...
Не е ли достатъчно само да прекъснем притока на въздух към тия клапи? Така няма да се движат повече и няма да има проблем? Или е възможно да останат в затворено положение? 
Да се запуши номер 10 от схемата?

Да се запуши номер 10 от схемата?

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Да и така става,при мен освен че съм махнал клапите,съм прекъснал вакуума.Но според мен да оставиш клапите,макар неработещи е като да оставиш вълк в кошарата,макар и вързан...
днеска свалих колектора мотора е на 300.000 км 320 д 150 к нямаше много нагар мислих си че ще е майко мила колата е карана само с 0 в40 на бмв почистих ама не ги махнах то ще се чуе
ако се прецакат.

лошото е, че като се "чуе" следват няколко хиляди лева разходи
имаме колеги от форума минали по този път, за съжаление
имаме колеги от форума минали по този път, за съжаление
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Според мен няма смисъл да оставяте клапите-махайте ги смело-ако нещо стане после ще умрете от яд!
Аз клапите не съм ги изолирл от към въздух но като ги няма пипирудите всичко е ок
Аз клапите не съм ги изолирл от към въздух но като ги няма пипирудите всичко е ок