Tресе на място (без газ) не са тампони!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 - 320dA -04
Мечтае да кара: BMW M3

Re: Tресе на място (без газ) не са тампони!?

Мнение от pavel-m3 » 15 Фев 2010, 1:20

И на мен доста ми тресеше двигателя като работи на обороти, та чак вибрираше леко и волана. Колата ми е 320д автоматик, смених двата тампона на двигателя, сложих Лемфордер и се оправи. Сега нямя вибрации и тресене, като че и двигателя утихна. Всичко е наред, :driving: смяната с майсторлъка ми излезе 240лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 15 Фев 2010, 11:28

Проблемът при мен е следния: Когато е студена колата тресе яко, и чак ауспуха отзад подскача, при подаване на газ на над 1200 оборота не спират вибрациите, но се променят, затихват (нормално според мен все пак се променят оборотите на бая кг ) След 5-10мин си вибрира лекичко. Пробелмът дали е в 1та неработеща свещ ... и просто докато загрее цилиндъра е това тряскане :) Но когато гася колата разтрисането е винаги ... няма значение ... топла, студена. И пак ако някой има опит да каже какви тампони да слагам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Re:

Мнение от Kalinski » 15 Фев 2010, 14:44

Колега както знаеш карам същия автомобил 320ка автомат и от няколко месеца имам абсолютно същия проблем.

Докато чакам зеленото на светофара колата вибрира... като подам леко гас и вибрациите изчезват.
1воначално ми казаха че е от ролки ремаци.. смених тези които бяха заминали но проблема остана същия.
И после ходих на 2-3 места и ми казаха , че демпферната ми шаиба е проблема. Не съм я сменил още но се каня.

Много колеги тук които са я сменили сега се наслаждават на по малко вибрации и повече комфорт. Но за мен лично не е от това.

Другия вариант е тампоните на двигателя които споменаха много хора тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 15 Фев 2010, 15:10

И при мен вибрациите още си ги има. Не че съм сменял нещо де, карам си така вече близо 4 хил. км. и чакам да мине зимата за да почна с ремонти. При мен вибрациите се усещат най-много в педалите на съединителя и спирачката. В газта не се усещат толкова, може би защото там педалът е на пода. Забелязах също, че са най-силни при ускорение или ако карам на висока предавка с ниска скорост т.е. при много ниски обороти, като глъхне колата. :roll: Също и като че ли скоростният ми лост вибрира повече от нормалното, като го бутна настрани да опре. Мисля да пробвам първо със смяна на тампони на двигателя и скоростната кутия, не се сещам от какво друго може да е. Ако някой колега има идея, да казва. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 15 Фев 2010, 17:45

Е при ниска скорост и висока предавка според мен е съвсем нормално. Един вид мъчиш колата...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 15 Фев 2010, 20:12

dimodi написа:И при мен вибрациите още си ги има. Не че съм сменял нещо де, карам си така вече близо 4 хил. км. и чакам да мине зимата за да почна с ремонти. При мен вибрациите се усещат най-много в педалите на съединителя и спирачката. В газта не се усещат толкова, може би защото там педалът е на пода. Забелязах също, че са най-силни при ускорение или ако карам на висока предавка с ниска скорост т.е. при много ниски обороти, като глъхне колата. :roll: Също и като че ли скоростният ми лост вибрира повече от нормалното, като го бутна настрани да опре. Мисля да пробвам първо със смяна на тампони на двигателя и скоростната кутия, не се сещам от какво друго може да е. Ако някой колега има идея, да казва. :)

Ти си плачеш за маховик.
Всички симптоми които си описал са присъщи за заминал маховик.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 15 Фев 2010, 20:32

v_V_v написа:Ти си плачеш за маховик.
Всички симптоми които си описал са присъщи за заминал маховик.

Сега пак тествах вибрациите. Само в съединителя са. Може би съвсем леко и в педала на газта. Заблудил съм се че и спирачката вибрира. Не вярвам да е маховик, колата си върви нормално, не тресе. По-скоро може съединителя да е заминал, сега като погледнах педала стои доста по-високо от тоя на спирачката, а това доколкото знам е признак, че е износен съединителя. Или греша? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 16 Фев 2010, 12:23

Нормално е съединителя ти да седи по високо от спирачката.
Въпроса е в трептенето в него.
Ако ти е заминал само съединителя няма да има втрисания,а само ще преплъзва.
Като я палиш или гасиш отръсква ли се?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Фев 2010, 13:08

v_V_v написа:Нормално е съединителя ти да седи по високо от спирачката.
Въпроса е в трептенето в него.
Ако ти е заминал само съединителя няма да има втрисания,а само ще преплъзва.
Като я палиш или гасиш отръсква ли се?

Като паля съвсем леко. Като гася малко повече, но нищо фрапиращо. :roll: А, и от време на време като натискам съединителя съвсем тихо се чува едно глухо туптене. :roll: И да добавя още нещо - като загрее колата вибрациите в съединителя са по-силни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 16 Фев 2010, 13:28

При тръгване с малко газ в момента на зацепването претриса ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Фев 2010, 13:33

v_V_v написа:При тръгване с малко газ в момента на зацепването претриса ли?

От време на време се случва. Обикновено като е топла колата. Крив притискателен диск? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 16 Фев 2010, 13:39

Тампони или маховик.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 16 Фев 2010, 16:49

Кажете кои тампони са най-добрият избор де ? И от къде да се купят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Фев 2010, 17:58

ThE BeAsT написа:Кажете кои тампони са най-добрият избор де ? И от къде да се купят.

В немските форуми съм чел добри отзиви за Феби Билщайн. Има колеги във форума, които ги продават на добри цени.

Сега аз да питам - възможно ли е от прецакан съединител да ми вибрира педала на съединителя и скоростния лост? :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 17 Фев 2010, 12:12

MEYLE, Феби Билщайн, Лемпфьордер ? Или нещо друго ??? (за тампоните на двигателя говориме)

ПредишнаСледваща

Назад към E46