Tресе на място (без газ) не са тампони!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pavel-m3
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 - 320dA -04
- Мечтае да кара: BMW M3
Re: Tресе на място (без газ) не са тампони!?
И на мен доста ми тресеше двигателя като работи на обороти, та чак вибрираше леко и волана. Колата ми е 320д автоматик, смених двата тампона на двигателя, сложих Лемфордер и се оправи. Сега нямя вибрации и тресене, като че и двигателя утихна. Всичко е наред,
смяната с майсторлъка ми излезе 240лв.

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Проблемът при мен е следния: Когато е студена колата тресе яко, и чак ауспуха отзад подскача, при подаване на газ на над 1200 оборота не спират вибрациите, но се променят, затихват (нормално според мен все пак се променят оборотите на бая кг ) След 5-10мин си вибрира лекичко. Пробелмът дали е в 1та неработеща свещ ... и просто докато загрее цилиндъра е това тряскане
Но когато гася колата разтрисането е винаги ... няма значение ... топла, студена. И пак ако някой има опит да каже какви тампони да слагам.

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Re:
Колега както знаеш карам същия автомобил 320ка автомат и от няколко месеца имам абсолютно същия проблем.
Докато чакам зеленото на светофара колата вибрира... като подам леко гас и вибрациите изчезват.
1воначално ми казаха че е от ролки ремаци.. смених тези които бяха заминали но проблема остана същия.
И после ходих на 2-3 места и ми казаха , че демпферната ми шаиба е проблема. Не съм я сменил още но се каня.
Много колеги тук които са я сменили сега се наслаждават на по малко вибрации и повече комфорт. Но за мен лично не е от това.
Другия вариант е тампоните на двигателя които споменаха много хора тук.
Докато чакам зеленото на светофара колата вибрира... като подам леко гас и вибрациите изчезват.
1воначално ми казаха че е от ролки ремаци.. смених тези които бяха заминали но проблема остана същия.
И после ходих на 2-3 места и ми казаха , че демпферната ми шаиба е проблема. Не съм я сменил още но се каня.
Много колеги тук които са я сменили сега се наслаждават на по малко вибрации и повече комфорт. Но за мен лично не е от това.
Другия вариант е тампоните на двигателя които споменаха много хора тук.
И при мен вибрациите още си ги има. Не че съм сменял нещо де, карам си така вече близо 4 хил. км. и чакам да мине зимата за да почна с ремонти. При мен вибрациите се усещат най-много в педалите на съединителя и спирачката. В газта не се усещат толкова, може би защото там педалът е на пода. Забелязах също, че са най-силни при ускорение или ако карам на висока предавка с ниска скорост т.е. при много ниски обороти, като глъхне колата.
Също и като че ли скоростният ми лост вибрира повече от нормалното, като го бутна настрани да опре. Мисля да пробвам първо със смяна на тампони на двигателя и скоростната кутия, не се сещам от какво друго може да е. Ако някой колега има идея, да казва. 

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Е при ниска скорост и висока предавка според мен е съвсем нормално. Един вид мъчиш колата...
dimodi написа:И при мен вибрациите още си ги има. Не че съм сменял нещо де, карам си така вече близо 4 хил. км. и чакам да мине зимата за да почна с ремонти. При мен вибрациите се усещат най-много в педалите на съединителя и спирачката. В газта не се усещат толкова, може би защото там педалът е на пода. Забелязах също, че са най-силни при ускорение или ако карам на висока предавка с ниска скорост т.е. при много ниски обороти, като глъхне колата.Също и като че ли скоростният ми лост вибрира повече от нормалното, като го бутна настрани да опре. Мисля да пробвам първо със смяна на тампони на двигателя и скоростната кутия, не се сещам от какво друго може да е. Ако някой колега има идея, да казва.
Ти си плачеш за маховик.
Всички симптоми които си описал са присъщи за заминал маховик.
v_V_v написа:Ти си плачеш за маховик.
Всички симптоми които си описал са присъщи за заминал маховик.
Сега пак тествах вибрациите. Само в съединителя са. Може би съвсем леко и в педала на газта. Заблудил съм се че и спирачката вибрира. Не вярвам да е маховик, колата си върви нормално, не тресе. По-скоро може съединителя да е заминал, сега като погледнах педала стои доста по-високо от тоя на спирачката, а това доколкото знам е признак, че е износен съединителя. Или греша?

Нормално е съединителя ти да седи по високо от спирачката.
Въпроса е в трептенето в него.
Ако ти е заминал само съединителя няма да има втрисания,а само ще преплъзва.
Като я палиш или гасиш отръсква ли се?
v_V_v написа:Нормално е съединителя ти да седи по високо от спирачката.
Като паля съвсем леко. Като гася малко повече, но нищо фрапиращо.

При тръгване с малко газ в момента на зацепването претриса ли?
v_V_v написа:При тръгване с малко газ в момента на зацепването претриса ли?
От време на време се случва. Обикновено като е топла колата. Крив притискателен диск?

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Кажете кои тампони са най-добрият избор де ? И от къде да се купят.
ThE BeAsT написа:Кажете кои тампони са най-добрият избор де ? И от къде да се купят.
В немските форуми съм чел добри отзиви за Феби Билщайн. Има колеги във форума, които ги продават на добри цени.
Сега аз да питам - възможно ли е от прецакан съединител да ми вибрира педала на съединителя и скоростния лост?

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
MEYLE, Феби Билщайн, Лемпфьордер ? Или нещо друго ??? (за тампоните на двигателя говориме)