Акцизи- Инфо ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Акцизи- Инфо ?

Мнение от AGT » 10 Яну 2010, 12:00

Бъркате думата данък с еко такса.Едното няма нищо общо с другото.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 10 Яну 2010, 12:52

Доколкото знам това което се говори е че финансовият министър се опитва да оплътни дупките в бюджета като повишава акцизите в определени отрасли на икономиката( цигари,горива,хазарт и др.)....идеята е такава че не е важно от къде идват парите важното е да се покрие дадена сума пари в системата...
...т.е. каквото и да правим и да НЕ правим пак си ни зимат парите дали под формата на данъци, акцизи,мита или просто повишаване в цените на такси и др. подобни държавата пак си взима това от което има нужда...

п.с. и да несъм оф това което най-много се коментира е че не само данъчното облагане върху МПС ще бъде повишен но и ще се въведат по високи цени на пътни такси тип винетки както и на гр,отговорност и ГТП
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 10 Яну 2010, 13:56

gazzzar написа:
sonny написа:Аз само не моа разбера що заради шепа хора дет искат да карат акцизни коли, аз треа плащам данъци кат за световно.

Щото това е европейската логика....никой н е свързва плащането на данъка първо с мощността, а напротив свързва се със замърсяването :winky: Твоята кола със сигурност замърсва повече от колкото една Е60 535и....примерно - затова и ти ще плащаш повече - нищо странно :winky:

Така е по света, така трябва да бъде и у нас ;)

А българската логика е,че данъка е по-висок като ти е по-нова колата... :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 11 Яну 2010, 11:23

Относно екотаксата:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=338036

Увеличението не е фатално, засега :mhihi:

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 11 Яну 2010, 11:46

:yes:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 11 Яну 2010, 12:27

Голямо мислене на тоя акциз, ей! Хората преди 6 месеца публикуваха в държавен вестник, че от 01.01.2010 акциза за автомобили внос от ЕУ отпада - те това е закон.

А че ще ни прецакат с нещо друго - ми то си е ясно. В тъпата Румъния регистрацията на МПС е 2000 ЕУ - давам го като пример, че всичко е възможно. И като пояснение, що румънците си регистрират колите в БГ.

Погледнете го от добрата страна - по-малко коли, по-малко паметници. По-малко мизерия и нерви. Повече пара за разгул. Бабите ви все коли са карали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Яну 2010, 13:12

icog написа:Голямо мислене на тоя акциз, ей! Хората преди 6 месеца публикуваха в държавен вестник, че от 01.01.2010 акциза за автомобили внос от ЕУ отпада - те това е закон.

А че ще ни прецакат с нещо друго - ми то си е ясно. В тъпата Румъния регистрацията на МПС е 2000 ЕУ - давам го като пример, че всичко е възможно. И като пояснение, що румънците си регистрират колите в БГ.

Погледнете го от добрата страна - по-малко коли, по-малко паметници. По-малко мизерия и нерви. Повече пара за разгул. Бабите ви все коли са карали.

Приятелю,в тъпата румъния има производство на автомобили и още доста преди години,за да се защити тоя култов автомобил "дачия" имаше зверски мита,но ако си вкараха дачия от България-нищо не дължаха.
Тука акциза се спрягаше че е за защита...на вносителите на автомобили,където такова животно няма,има само за защита на производителите но за вносители... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на баба си фърчилото
Мечтае да кара: Нимбус 2000

Мнение от Pupinator » 11 Яну 2010, 13:29

icog написа:Голямо мислене на тоя акциз, ей! Хората преди 6 месеца публикуваха в държавен вестник, че от 01.01.2010 акциза за автомобили внос от ЕУ отпада - те това е закон.

Информацията която имаш за Румъния е неточна. Сумата от 2000 ЕУ се плаща за кола над 5 години. За над 3 се плаща 1000 ЕУ. А ако е нова не се плаща нищо. Това са таксите за прехвърляне на собственост. => Ако искаш да си продадеш старата Дачия - модел 2000 година - копувача трябва да плати сумата за колата + 2000 ЕУ такса... не е оферта нали. Затова си регистрират колите у нас.
With all the money in the world you can't buy my respect !!!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Яну 2010, 21:32

Ае тука ми обаждат за някви нови такси... 12лв на киловат за новорегистрирана кола нов внос... някой да потвърди или отрече?

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 17 Яну 2010, 23:01

Това не трябва ли първо в държавен вестник до го публикуват? Никой не е изревал до сега.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Яну 2010, 23:07

Mollov написа:Ае тука ми обаждат за някви нови такси... 12лв на киловат за новорегистрирана кола нов внос... някой да потвърди или отрече?

няма такова нещо

всичко си е същото, не са измислили допълнителни такси

но вече има глоби, ако не си регистрираш в кат колата в рамките на 2 седмици от нотариалната заверка на договора
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 18 Яну 2010, 15:49

BadAngel написа:
но вече има глоби, ако не си регистрираш в кат колата в рамките на 2 седмици от нотариалната заверка на договора

Колега, то и преди си имаше глоби, ако не си я регистрирал в 2-седмичен срок, но дали сега са завишили сумата...това вече не знам.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Яну 2010, 15:51

Pitbull_Germany написа:
BadAngel написа:

Колега, то и преди си имаше глоби, ако не си я регистрирал в 2-седмичен срок, но дали сега са завишили сумата...това вече не знам.

То тея глоби май на кой попаднеш - аз бях закъснял с 2 години и нищо :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 18 Яну 2010, 16:03

///peter написа:
Pitbull_Germany написа:
BadAngel написа:

То тея глоби май на кой попаднеш - аз бях закъснял с 2 години и нищо :mhihi:

Ооооо...то трябва да ти кажа, че много от катаджиите хич и не им прави впечатление. Предишната ми кола я карах 1 година така и само веднъж ми се е случвало да ми направят забележка, че трябвало да я регистрирам в срок, иначе имало глоби. След това съм ходил до КАТ...така и не съм платил нищо :mhihi:
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Предишна

Назад към Извън Темата