Акцизи- Инфо ?
Модератор: Общи модератори
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Акцизи- Инфо ?
Бъркате думата данък с еко такса.Едното няма нищо общо с другото.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
Доколкото знам това което се говори е че финансовият министър се опитва да оплътни дупките в бюджета като повишава акцизите в определени отрасли на икономиката( цигари,горива,хазарт и др.)....идеята е такава че не е важно от къде идват парите важното е да се покрие дадена сума пари в системата...
...т.е. каквото и да правим и да НЕ правим пак си ни зимат парите дали под формата на данъци, акцизи,мита или просто повишаване в цените на такси и др. подобни държавата пак си взима това от което има нужда...
п.с. и да несъм оф това което най-много се коментира е че не само данъчното облагане върху МПС ще бъде повишен но и ще се въведат по високи цени на пътни такси тип винетки както и на гр,отговорност и ГТП
...т.е. каквото и да правим и да НЕ правим пак си ни зимат парите дали под формата на данъци, акцизи,мита или просто повишаване в цените на такси и др. подобни държавата пак си взима това от което има нужда...
п.с. и да несъм оф това което най-много се коментира е че не само данъчното облагане върху МПС ще бъде повишен но и ще се въведат по високи цени на пътни такси тип винетки както и на гр,отговорност и ГТП
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
gazzzar написа:sonny написа:Аз само не моа разбера що заради шепа хора дет искат да карат акцизни коли, аз треа плащам данъци кат за световно.
Щото това е европейската логика....никой н е свързва плащането на данъка първо с мощността, а напротив свързва се със замърсяванетоТвоята кола със сигурност замърсва повече от колкото една Е60 535и....примерно - затова и ти ще плащаш повече - нищо странно
Така е по света, така трябва да бъде и у нас
А българската логика е,че данъка е по-висок като ти е по-нова колата...

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Голямо мислене на тоя акциз, ей! Хората преди 6 месеца публикуваха в държавен вестник, че от 01.01.2010 акциза за автомобили внос от ЕУ отпада - те това е закон.
А че ще ни прецакат с нещо друго - ми то си е ясно. В тъпата Румъния регистрацията на МПС е 2000 ЕУ - давам го като пример, че всичко е възможно. И като пояснение, що румънците си регистрират колите в БГ.
Погледнете го от добрата страна - по-малко коли, по-малко паметници. По-малко мизерия и нерви. Повече пара за разгул. Бабите ви все коли са карали.
А че ще ни прецакат с нещо друго - ми то си е ясно. В тъпата Румъния регистрацията на МПС е 2000 ЕУ - давам го като пример, че всичко е възможно. И като пояснение, що румънците си регистрират колите в БГ.
Погледнете го от добрата страна - по-малко коли, по-малко паметници. По-малко мизерия и нерви. Повече пара за разгул. Бабите ви все коли са карали.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
icog написа:Голямо мислене на тоя акциз, ей! Хората преди 6 месеца публикуваха в държавен вестник, че от 01.01.2010 акциза за автомобили внос от ЕУ отпада - те това е закон.
Приятелю,в тъпата румъния има производство на автомобили и още доста преди години,за да се защити тоя култов автомобил "дачия" имаше зверски мита,но ако си вкараха дачия от България-нищо не дължаха.
Тука акциза се спрягаше че е за защита...на вносителите на автомобили,където такова животно няма,има само за защита на производителите но за вносители...

- Pupinator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на баба си фърчилото
- Мечтае да кара: Нимбус 2000
icog написа:Голямо мислене на тоя акциз, ей! Хората преди 6 месеца публикуваха в държавен вестник, че от 01.01.2010 акциза за автомобили внос от ЕУ отпада - те това е закон.
Информацията която имаш за Румъния е неточна. Сумата от 2000 ЕУ се плаща за кола над 5 години. За над 3 се плаща 1000 ЕУ. А ако е нова не се плаща нищо. Това са таксите за прехвърляне на собственост. => Ако искаш да си продадеш старата Дачия - модел 2000 година - копувача трябва да плати сумата за колата + 2000 ЕУ такса... не е оферта нали. Затова си регистрират колите у нас.
With all the money in the world you can't buy my respect !!!
www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае тука ми обаждат за някви нови такси... 12лв на киловат за новорегистрирана кола нов внос... някой да потвърди или отрече?
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Това не трябва ли първо в държавен вестник до го публикуват? Никой не е изревал до сега.
Mollov написа:Ае тука ми обаждат за някви нови такси... 12лв на киловат за новорегистрирана кола нов внос... някой да потвърди или отрече?
няма такова нещо
всичко си е същото, не са измислили допълнителни такси
но вече има глоби, ако не си регистрираш в кат колата в рамките на 2 седмици от нотариалната заверка на договора
No bling at the Ring
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
BadAngel написа:
но вече има глоби, ако не си регистрираш в кат колата в рамките на 2 седмици от нотариалната заверка на договора
Колега, то и преди си имаше глоби, ако не си я регистрирал в 2-седмичен срок, но дали сега са завишили сумата...това вече не знам.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Pitbull_Germany написа:BadAngel написа:
Колега, то и преди си имаше глоби, ако не си я регистрирал в 2-седмичен срок, но дали сега са завишили сумата...това вече не знам.
То тея глоби май на кой попаднеш - аз бях закъснял с 2 години и нищо

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
///peter написа:Pitbull_Germany написа:BadAngel написа:
То тея глоби май на кой попаднеш - аз бях закъснял с 2 години и нищо
Ооооо...то трябва да ти кажа, че много от катаджиите хич и не им прави впечатление. Предишната ми кола я карах 1 година така и само веднъж ми се е случвало да ми направят забележка, че трябвало да я регистрирам в срок, иначе имало глоби. След това съм ходил до КАТ...така и не съм платил нищо