Смяна на радиаторчето на парното
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
			10 мнения
			 • Страница 1 от 1

- cgm
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
 БМВ 320д '07
 БМВ 318и '09
Смяна на радиаторчето на парното
Колеги имам проблем с радиаторчето на парното. Днес видях, че има две вадички с теч от барчето към подна при шофьора и пасажера. Колата е БМВ 316 с троен стоп и без клима, 87 година. Порастурих нещата ама това радиаторче го няма и няма. Мисълта ми е, дали ще мога да го сменя без да се сваля цялото арматурно табло? И сменям ли го, каква марка да търся, че да не се повтаря процедурата пак 
Поздрави
пп 1) Процедура по смяна на единия вид радиаторче ( не моя):
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=98782
пп 2) Процедура по разглабяне на цялото табло
http://home.comcast.net/~cdeegan9/dashb ... ard_1.html
Може да са полезни за няокои.

Поздрави
пп 1) Процедура по смяна на единия вид радиаторче ( не моя):
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=98782
пп 2) Процедура по разглабяне на цялото табло
http://home.comcast.net/~cdeegan9/dashb ... ard_1.html
Може да са полезни за няокои.

- biem_w
- ентусиаст
- 

- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Re: Смяна на радиаторчето на парното
като за начало взимаш втора ръка (запазено) на 20 години гумички и оплътнения нз колко ще са перфекни ама ако е ново да не е турско.. това ти си го решаваш... 
смяната на парното:
1-во... отваряш отпред под чистачките ламаринката и отвиваш 4-те болта който държат кутията на парнто..
после влизаш вътре махаш барчето на ръчната и на около лоста... махаш и долната кора под волана... отваряш жабката и отстрани махаш пласмасата и тая от отгоре при плафона.... откачаш всичко около черната кутия където е радиаторчето.. след като си разкачил всичко излизаш отвън и избутваш шпилките навътре докато неизлезнат от дупките.. завиръш се под педалите и зимат едно ключе 8-10 огънато на дъга.. на парното има 2 тръбички .. махаш мъркучите и отвиваш парното (малко мъка) посел виждаш колкоо опира парното в педалите и си издърпваш леко черната кутия настрани да може да излезне парното .... слагаш новото и си ти.. само вннимаваш да не счупиш двете тръбички за мъркучите,че са много скъпи в магазина.. Ако стане пък нещо аз имам тръбички ще се обадиш да ти дам 

2-ро... зглобяваш всичко и си готов опитъх се да го обясня по най лесния начин.. дано съм бил полезен дееВа
  опитъх се да го обясня по най лесния начин.. дано съм бил полезен дееВа  
			смяната на парното:
1-во... отваряш отпред под чистачките ламаринката и отвиваш 4-те болта който държат кутията на парнто..
после влизаш вътре махаш барчето на ръчната и на около лоста... махаш и долната кора под волана... отваряш жабката и отстрани махаш пласмасата и тая от отгоре при плафона.... откачаш всичко около черната кутия където е радиаторчето.. след като си разкачил всичко излизаш отвън и избутваш шпилките навътре докато неизлезнат от дупките.. завиръш се под педалите и зимат едно ключе 8-10 огънато на дъга.. на парното има 2 тръбички .. махаш мъркучите и отвиваш парното (малко мъка) посел виждаш колкоо опира парното в педалите и си издърпваш леко черната кутия настрани да може да излезне парното .... слагаш новото и си ти.. само вннимаваш да не счупиш двете тръбички за мъркучите,че са много скъпи в магазина.. Ако стане пък нещо аз имам тръбички ще се обадиш да ти дам

2-ро... зглобяваш всичко и си готов
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
		- cgm
- младши ентусиаст
- 

БМВ 320д '07
 БМВ 318и '09
Колега мерси за изчерпателния отговор.
Не можах да прочета поста ти по-рано и разглобих цялото табло 

Извадих радиаторчето и се оказа, че тече от наставката, там дето е запресовано от страната на тръбичките. Иначе на външен вид е добре. Мисълта ми е да пробвам да го правя, да го разглобя залепя и пак аглобя. Ако някои има опит с тавака процедура нека сподели, като какъв силикон, начин запресоване наново и дали става въобще.
Поздрави

Не можах да прочета поста ти по-рано и разглобих цялото табло

Извадих радиаторчето и се оказа, че тече от наставката, там дето е запресовано от страната на тръбичките. Иначе на външен вид е добре. Мисълта ми е да пробвам да го правя, да го разглобя залепя и пак аглобя. Ако някои има опит с тавака процедура нека сподели, като какъв силикон, начин запресоване наново и дали става въобще.
Поздрави
- ///Явор
- Летящия холандец
- 

- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
бате,всички текът от там...взимай следващото ,оди на радиаторджия да го надуе  и тества и монтирай  айде успех
 айде успех 
			 айде успех
 айде успех 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- cgm
- младши ентусиаст
- 

БМВ 320д '07
 БМВ 318и '09
Парното оправено с/у 150лв на нисенс + 1 ден разглабяне и 1,5 дена сглабяне. Таблото на Е30 излиза много трудно и влиза пак така.

- biem_w
- ентусиаст
- 

cgm написа:Парното оправено с/у 150лв на нисенс + 1 ден разглабяне и 1,5 дена сглабяне. Таблото на Е30 излиза много трудно и влиза пак така.
150 за какво даде
 що недойде судоволствие ги зглобявам
 що недойде судоволствие ги зглобявам  
		- cgm
- младши ентусиаст
- 

БМВ 320д '07
 БМВ 318и '09
Колега дадох 150 за ново радиаторче на Нисенс.
Иначе пробваш да го поправя старото но не стана. Разглобиш проблемната сглобка и я лепиш с червен силикон после пак "запресоване" с подръчни средства, но не стана. При пробата при радиаторджията пак имаша мехурчета, затова реших да взема ново с 1г гаранция.
пп Ти колега за радиаторчето ли казваш че може д асе сглоби?

Иначе пробваш да го поправя старото но не стана. Разглобиш проблемната сглобка и я лепиш с червен силикон после пак "запресоване" с подръчни средства, но не стана. При пробата при радиаторджията пак имаша мехурчета, затова реших да взема ново с 1г гаранция.
пп Ти колега за радиаторчето ли казваш че може д асе сглоби?
- biem_w
- ентусиаст
- 

имах го перфекно със сички тръбички и прочие но новото си е ново.. а й най важното е,че има и гаранция  

- sonic
- младши ентусиаст
- 

- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Навремето си сменях на моята Е30ка(двоен стоп) и радиаторчето излизаше без никво сваляне нито на табло, нито на барче, нито на цялото парно- само откачих педала на спирачката.

- biem_w
- ентусиаст
- 

sonic написа:Навремето си сменях на моята Е30ка(двоен стоп) и радиаторчето излизаше без никво сваляне нито на табло, нито на барче, нито на цялото парно- само откачих педала на спирачката.
братле тука въпроса е по сложен
 аз съм махал радиаторчето като счупих кутията.. ако колата на колегата е била с клима и той нямаше да маха нищо.. както и аз немахам нищо .. при 3ен е по шит.. щото са няколко вида
  аз съм махал радиаторчето като счупих кутията.. ако колата на колегата е била с клима и той нямаше да маха нищо.. както и аз немахам нищо .. при 3ен е по шит.. щото са няколко видаИнформация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

10 мнения
			 • Страница 1 от 1