Капачката на резервоара хлопа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Капачката на резервоара хлопа

Мнение от Amorphis » 02 Яну 2010, 22:23

Здравейте колега,
най-накрая открих един много дразнещ шум , който си мислех че идва от задното окачване.
Оказа се че ми хлопа капака на резервоара , откъдето се зарежда бенз.
Нямах много време да го огледам сега, но виждам че има нещо като пружина и когато се затваря този капак, тази пружина го държи да не се отваря, но в моя случай е заминала.
Някой имал ли е такъв проблем, как го е оправил, ако е купувал части откъде и пр.?
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: Капачката на резервоара хлопа

Мнение от ned_gm28 » 03 Яну 2010, 0:16

Не е нужно да сменяш пружината-просто я поогъни така,че да държи капака.Освен това има една гумичка в долният ляв ъгъл на капачето,което не му позволява да дрънчи на метал.Провери го :idea: При мен липсваше.Намерих подходящо гумено колелце и го залепих.След това го паснах на височина.За целта използвах трупче с шкурка :idea: Успех :!:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 03 Яну 2010, 0:34

свалия таз пластинка и я изкриви настрани, посока затваряне на капачето, и ще видиш как хубавко си затваря.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 03 Яну 2010, 1:21

от познат на бензиностанция научих че на доста от е36-ците това е "заводска екстра"
моята капачка не е сваляна никога колата ми е на 130К км и си хлопка така откак съм я взел
да доста е изнервящо докато разбереш от къде идва , а колко съм се гъзурил да видя какво по това окачване 'лопа
но му хванах и чалъма как да я затварям ... сега ще пробвам това с пластината , просто не ми е оставало време да се заигравам
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: E36 318i/M43--93г

Мнение от spas318 » 03 Яну 2010, 12:17

Здравей колега,и на мен така ми хлопаше и стоеше леко отворена капачката и по някога не можеше да я заключи централното.за да не хлопа и стой леко отворена,аз счупих един магнит,избрах едно парче което залепих за калника и сега няма проблеми с капачката,стой си плътно прилепена и не хлопа.

Безаварийни километри и Честита Нова Година

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Яну 2010, 14:36

Колега , вече ти казаха как може да се оправи този проблем - с огъване на пружината ... то пружина не е най -точното име , защото това си е стоманенан тел огъната по определен начин. Та единия вариянт е тази тел да се огъне така , че да прибира капачето плътно , другия вариянт е както колегата с магнита е постъпил .... Аз ще ти кажа как се преборих с тоя проблем ....
Първоначално и аз си помислх , че проблема е в самата тел , извадих я и я позакривих и "воала" уж се оправи , но това беше временно след около месец пак започна да не държи здраво и да не прибира плътно капачето .... и аз започнах периодично да вадя телата и да я кривя , до един прекрасен ден в който при ваденто на телата от капачето , по невнимание така си обърнах нокъта , че ми идеше да си прережа вените от болката ..... :mhihi: Подчертавам , че при мен това гуменото тампонче , което служи за "буферче" си го има , но въпреки това хлопането на капачето при движение си се чуваше и ме дразнеше ужасно ...!!!
Та ... , след това намерих малко магнитче , лепнах го и уж проблема ми беше решен ... , да но след известно време просто падна някъде (вероятно съм подценил нуждата от качествено лепило , защото го бях залепил с обикновен силикон.... ,но вече не ми се занимаваше с "импровизации" , да търся пак магнит и да лепя , искам обаче да подчертая , че ако бях залепил хубаво магнита , вероято и до сега да си стои и да държи хубаво ....тоя вариянт е много добър ! ). В крайна сметка просто напръсках хубаво със силиконов спрей за панти и механики и усетих , че особеното "задържане" при отваряне и затваряне на капачето изчезна , а капака се затвори и прилепна хубаво без никакво усилие .... Това , което се опитвам да кажа е , че основната причина да не се затваря хубаво капачето не е толко "умората" на "пружината" , а по скоро , това че пантичките на капачето "задират"/трият в телта. Та .. , вадиш телта , кривиш я леко , пръскаш със спрей и си ти ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amorphis » 03 Яну 2010, 16:22

И при мен гуменото тапенце си го има, въпреки това шума дразни, ще пробвам метода с кривене и чистене на пантите с ВД40 и ще пиша.
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mustata » 03 Яну 2010, 19:19

здр. и при мен беше така махнах пуржината и лепнах един магнит с покси пол, стана две години и ниама никакъв шум капака си си стои много здраво залепен и изобщо немърда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Яну 2010, 20:01

sonny написа:свалия таз пластинка и я изкриви настрани, посока затваряне на капачето, и ще видиш как хубавко си затваря.

Аз първо пробвах този вариант и проработи, но решението беше временно и след време пак почна вратичката да се отваря в движение. След това ми дойде идеята да си купя ново оригинално телче за лев и нещо и от тогава нямам проблем. Въпрос на избор!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Яну 2010, 20:53

BMX написа:
sonny написа:свалия таз пластинка и я изкриви настрани, посока затваряне на капачето, и ще видиш как хубавко си затваря.

Аз първо пробвах този вариант и проработи, но решението беше временно и след време пак почна вратичката да се отваря в движение. След това ми дойде идеята да си купя ново оригинално телче за лев и нещо и от тогава нямам проблем. Въпрос на избор!

То ако става въпрос телчето струва 50ст. и решението е можеби най -правилното , но за съжаление не във всеки град има дилъри на БМВ и е свързано с куриери и т.н. ... , а често пъти , когато става дума за дрени неща , на дилърите изобщо не им се занимава да пращат по куриери ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Яну 2010, 21:00

Е вече има много магазини и в по-малките градове, които предлагат оригинални части, както и много колеги които продават тук. Не вярвам да не се намери човек, който да му помогне и да му го прати по пощата за още 50 ст :mhihi: Нали затова сме колеги, но да не разводняваме темата :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amorphis » 03 Яну 2010, 21:29

Я кажете откъде мога да си го купя това телче.
Така или иначе ше ходя до Дару да си купувам щипки за корите :)
И някой ако каже и парт номер цена няма да има :)

А ако някой колега продава във форума НОВИ още по-добре, мисля че от раз 20сетина колеги ще си купят.
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Яну 2010, 21:47

Предполагам, че въпросното "телче" е пружината No21 от схемата

Изображение

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... tail_trim/

Справка за част
Номенклатурен номер : 51171888374
Описание : ПРУЖИНА
Ед.цена (с ДДС) : .50 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 03 Яну 2010, 21:53

Проблема е, че се износват и дупките на капачето от триенето на телчето, така, че който с по-износени дупки, няма да го оправи много и ново телче, а, че е по-добре ново за нема и 2лв пред кривнато, спор няма, ама да ида за едно телче до дару, нема стане, а и досега на кое е36 не е имало проблеми, само по клиентски им ги кривя да прибере и няма ядове.

Назад към E36