Капачката на резервоара хлопа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Капачката на резервоара хлопа
Здравейте колега,
най-накрая открих един много дразнещ шум , който си мислех че идва от задното окачване.
Оказа се че ми хлопа капака на резервоара , откъдето се зарежда бенз.
Нямах много време да го огледам сега, но виждам че има нещо като пружина и когато се затваря този капак, тази пружина го държи да не се отваря, но в моя случай е заминала.
Някой имал ли е такъв проблем, как го е оправил, ако е купувал части откъде и пр.?
най-накрая открих един много дразнещ шум , който си мислех че идва от задното окачване.
Оказа се че ми хлопа капака на резервоара , откъдето се зарежда бенз.
Нямах много време да го огледам сега, но виждам че има нещо като пружина и когато се затваря този капак, тази пружина го държи да не се отваря, но в моя случай е заминала.
Някой имал ли е такъв проблем, как го е оправил, ако е купувал части откъде и пр.?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Капачката на резервоара хлопа
Не е нужно да сменяш пружината-просто я поогъни така,че да държи капака.Освен това има една гумичка в долният ляв ъгъл на капачето,което не му позволява да дрънчи на метал.Провери го
При мен липсваше.Намерих подходящо гумено колелце и го залепих.След това го паснах на височина.За целта използвах трупче с шкурка
Успех 

свалия таз пластинка и я изкриви настрани, посока затваряне на капачето, и ще видиш как хубавко си затваря.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
от познат на бензиностанция научих че на доста от е36-ците това е "заводска екстра"
моята капачка не е сваляна никога колата ми е на 130К км и си хлопка така откак съм я взел
да доста е изнервящо докато разбереш от къде идва , а колко съм се гъзурил да видя какво по това окачване 'лопа
но му хванах и чалъма как да я затварям ... сега ще пробвам това с пластината , просто не ми е оставало време да се заигравам
моята капачка не е сваляна никога колата ми е на 130К км и си хлопка така откак съм я взел
да доста е изнервящо докато разбереш от къде идва , а колко съм се гъзурил да видя какво по това окачване 'лопа
но му хванах и чалъма как да я затварям ... сега ще пробвам това с пластината , просто не ми е оставало време да се заигравам
- spas318
- Потребител
-
- Кара: E36 318i/M43--93г
Здравей колега,и на мен така ми хлопаше и стоеше леко отворена капачката и по някога не можеше да я заключи централното.за да не хлопа и стой леко отворена,аз счупих един магнит,избрах едно парче което залепих за калника и сега няма проблеми с капачката,стой си плътно прилепена и не хлопа.
Безаварийни километри и Честита Нова Година
Безаварийни километри и Честита Нова Година
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , вече ти казаха как може да се оправи този проблем - с огъване на пружината ... то пружина не е най -точното име , защото това си е стоманенан тел огъната по определен начин. Та единия вариянт е тази тел да се огъне така , че да прибира капачето плътно , другия вариянт е както колегата с магнита е постъпил .... Аз ще ти кажа как се преборих с тоя проблем ....
Първоначално и аз си помислх , че проблема е в самата тел , извадих я и я позакривих и "воала" уж се оправи , но това беше временно след около месец пак започна да не държи здраво и да не прибира плътно капачето .... и аз започнах периодично да вадя телата и да я кривя , до един прекрасен ден в който при ваденто на телата от капачето , по невнимание така си обърнах нокъта , че ми идеше да си прережа вените от болката .....
Подчертавам , че при мен това гуменото тампонче , което служи за "буферче" си го има , но въпреки това хлопането на капачето при движение си се чуваше и ме дразнеше ужасно ...!!!
Та ... , след това намерих малко магнитче , лепнах го и уж проблема ми беше решен ... , да но след известно време просто падна някъде (вероятно съм подценил нуждата от качествено лепило , защото го бях залепил с обикновен силикон.... ,но вече не ми се занимаваше с "импровизации" , да търся пак магнит и да лепя , искам обаче да подчертая , че ако бях залепил хубаво магнита , вероято и до сега да си стои и да държи хубаво ....тоя вариянт е много добър ! ). В крайна сметка просто напръсках хубаво със силиконов спрей за панти и механики и усетих , че особеното "задържане" при отваряне и затваряне на капачето изчезна , а капака се затвори и прилепна хубаво без никакво усилие .... Това , което се опитвам да кажа е , че основната причина да не се затваря хубаво капачето не е толко "умората" на "пружината" , а по скоро , това че пантичките на капачето "задират"/трият в телта. Та .. , вадиш телта , кривиш я леко , пръскаш със спрей и си ти ....
Първоначално и аз си помислх , че проблема е в самата тел , извадих я и я позакривих и "воала" уж се оправи , но това беше временно след около месец пак започна да не държи здраво и да не прибира плътно капачето .... и аз започнах периодично да вадя телата и да я кривя , до един прекрасен ден в който при ваденто на телата от капачето , по невнимание така си обърнах нокъта , че ми идеше да си прережа вените от болката .....

Та ... , след това намерих малко магнитче , лепнах го и уж проблема ми беше решен ... , да но след известно време просто падна някъде (вероятно съм подценил нуждата от качествено лепило , защото го бях залепил с обикновен силикон.... ,но вече не ми се занимаваше с "импровизации" , да търся пак магнит и да лепя , искам обаче да подчертая , че ако бях залепил хубаво магнита , вероято и до сега да си стои и да държи хубаво ....тоя вариянт е много добър ! ). В крайна сметка просто напръсках хубаво със силиконов спрей за панти и механики и усетих , че особеното "задържане" при отваряне и затваряне на капачето изчезна , а капака се затвори и прилепна хубаво без никакво усилие .... Това , което се опитвам да кажа е , че основната причина да не се затваря хубаво капачето не е толко "умората" на "пружината" , а по скоро , това че пантичките на капачето "задират"/трият в телта. Та .. , вадиш телта , кривиш я леко , пръскаш със спрей и си ти ....
И при мен гуменото тапенце си го има, въпреки това шума дразни, ще пробвам метода с кривене и чистене на пантите с ВД40 и ще пиша.
здр. и при мен беше така махнах пуржината и лепнах един магнит с покси пол, стана две години и ниама никакъв шум капака си си стои много здраво залепен и изобщо немърда.
sonny написа:свалия таз пластинка и я изкриви настрани, посока затваряне на капачето, и ще видиш как хубавко си затваря.
Аз първо пробвах този вариант и проработи, но решението беше временно и след време пак почна вратичката да се отваря в движение. След това ми дойде идеята да си купя ново оригинално телче за лев и нещо и от тогава нямам проблем. Въпрос на избор!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
BMX написа:sonny написа:свалия таз пластинка и я изкриви настрани, посока затваряне на капачето, и ще видиш как хубавко си затваря.
Аз първо пробвах този вариант и проработи, но решението беше временно и след време пак почна вратичката да се отваря в движение. След това ми дойде идеята да си купя ново оригинално телче за лев и нещо и от тогава нямам проблем. Въпрос на избор!
То ако става въпрос телчето струва 50ст. и решението е можеби най -правилното , но за съжаление не във всеки град има дилъри на БМВ и е свързано с куриери и т.н. ... , а често пъти , когато става дума за дрени неща , на дилърите изобщо не им се занимава да пращат по куриери ...
Е вече има много магазини и в по-малките градове, които предлагат оригинални части, както и много колеги които продават тук. Не вярвам да не се намери човек, който да му помогне и да му го прати по пощата за още 50 ст
Нали затова сме колеги, но да не разводняваме темата 

Я кажете откъде мога да си го купя това телче.
Така или иначе ше ходя до Дару да си купувам щипки за корите
И някой ако каже и парт номер цена няма да има
А ако някой колега продава във форума НОВИ още по-добре, мисля че от раз 20сетина колеги ще си купят.
Така или иначе ше ходя до Дару да си купувам щипки за корите

И някой ако каже и парт номер цена няма да има

А ако някой колега продава във форума НОВИ още по-добре, мисля че от раз 20сетина колеги ще си купят.
Предполагам, че въпросното "телче" е пружината No21 от схемата

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... tail_trim/
Справка за част
Номенклатурен номер : 51171888374
Описание : ПРУЖИНА
Ед.цена (с ДДС) : .50 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... tail_trim/
Справка за част
Номенклатурен номер : 51171888374
Описание : ПРУЖИНА
Ед.цена (с ДДС) : .50 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Проблема е, че се износват и дупките на капачето от триенето на телчето, така, че който с по-износени дупки, няма да го оправи много и ново телче, а, че е по-добре ново за нема и 2лв пред кривнато, спор няма, ама да ида за едно телче до дару, нема стане, а и досега на кое е36 не е имало проблеми, само по клиентски им ги кривя да прибере и няма ядове.
14 мнения
• Страница 1 от 1