прекъсва сутрин като е студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: прекъсва сутрин като е студена
dezavu написа:къде то4но се намира масата на моя двигател и дат4ика на вала да ги проверя и какво точно да им проверя дали е стегната ли
Масата на двигателя е завита непосредствено до десния тампон на двигателя (на лапата на двигателя), провери дали не се е разхлабила , а може и да има окис и да не контактува добре.... За датчика на коляновия вал - или диагностика...... , или сваляш програмата аутодата (от някои торент , има я в замунда...) , инсталираш я и там има подробно описание как да го премериш , за да видиш дали е здрав....
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв 320 Е36
- Мечтае да кара: ново бмв
ето какво стана след като обарках кабелите на свещите и правих опити за палене имаше детонации и днес като отидох на елкона щото колата започна да мени обороти от 500 до 1200 тресе и гасне по светофарите и вси4ки тези проблеми само на празен ход и ето какав е резултата днес ходих на елконажия оказа се че смуче въздух от някакъв клапан за въздух към дроселовата клапа под колекторите едно такова черно е с две маркучета отдолу точно отстрани сервото се пада и продължава надолу под колекторите като му пръснахме малко бензин отстрани по пластмасата направо го засмуква през едни процепи по пластмасата там сега леко замазаха с силикон и се подобри работата утре мисля да го замажа мъжката да не може да дърпа отникаде .казаха ми че и да го свалят ако се спукала мембраната вътре не подлежи на смяна само тя трябвало цялото да го сменя по моргите ако го намеря струвало около 60 лв но за работа ми искат от 80-100 лв отстрани се виждат три болт4ета дали има и отдолу такива за демонтажа че се налага чак сваляне на колектори :help
никога не карам по бързо от моя ангел хранител
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
как точно се казва тази част ако сте ме разбрали за кое ви питам
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
при мене проблема е малко по-различен - като запаля при тоя студ на минус 6-7 градуса, пали от раз, но трябва съвсем лекинко да и подавам газ да задържи около 800 оборота, така около 30 секунди, пускам газта оборотите спят.... и като потегля, ако дам газ докъм 1 500 оборота и пусна газта, оборотите падат до 500 ( някой път и угасва), качват се докъм 1000, падат до малко над 500, качават до близо 1000 и така като люлка няколко пъти се стесняа интервака на менене, докато не ги закотви на около 700..... и винаги като е студена, гъргори странно в първите минута-две.... а и дори и загряла, до ауспуха не се чува типичният развномерен тътен на шестака, а едно такова, все едно иска да изкара повече изгорели газове и се позадавя с тях...
забелязал съм, че и на метан, и на бензин оборотите съвсем леко се менят пре повечето време, едва доловимо е, но се менят..... и държи празен ход, но не винаги на едни и същи обороти
на м50б20 без ванус могат ли да се вдигнат оборотите на празен ход по принцип?
забелязал съм, че и на метан, и на бензин оборотите съвсем леко се менят пре повечето време, едва доловимо е, но се менят..... и държи празен ход, но не винаги на едни и същи обороти
на м50б20 без ванус могат ли да се вдигнат оборотите на празен ход по принцип?

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
dezavu написа:ето какво стана след като обарках кабелите на свещите и правих опити за палене имаше детонации и днес като отидох на елкона щото колата започна да мени обороти от 500 до 1200 тресе и гасне по светофарите и вси4ки тези проблеми само на празен ход и ето какав е резултата днес ходих на елконажия оказа се че смуче въздух от някакъв клапан за въздух към дроселовата клапа под колекторите едно такова черно е с две маркучета отдолу точно отстрани сервото се пада и продължава надолу под колекторите като му пръснахме малко бензин отстрани по пластмасата направо го засмуква през едни процепи по пластмасата там сега леко замазаха с силикон и се подобри работата утре мисля да го замажа мъжката да не може да дърпа отникаде .казаха ми че и да го свалят ако се спукала мембраната вътре не подлежи на смяна само тя трябвало цялото да го сменя по моргите ако го намеря струвало около 60 лв но за работа ми искат от 80-100 лв отстрани се виждат три болт4ета дали има и отдолу такива за демонтажа че се налага чак сваляне на колектори :help
Това е диса клапана ,трябва да се махне колектора да се махне и стотинката от вътре и да изолираш вакумите.
За втория колега при мен така правеше преди да здаде багажа ламбда сондата долу горе ,не е точно същи проблем ,но на място когато се прицака сондата го правеше подобно.
Направи диагностика и виж дали вануса ти забавя ,забавя ли датчик колянов вал 80 %

- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
как точно се казва колега ,,дис клапан ,,ли казваш и не мога ли без да го свалям отдолу да прегана двете маркучета че не ми се дават 100 лв за демонтирането му днес замазах цялата капачка с силикон утре сутринта като я пална ще видя резултата дано да се размина
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
за тази част питам
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Smoocki написа:За втория колега при мен така правеше преди да здаде багажа ламбда сондата долу горе ,не е точно същи проблем ,но на място когато се прицака сондата го правеше подобно.
Направи диагностика и виж дали вануса ти забавя ,забавя ли датчик колянов вал 80 %
моята е без ванус, м50б20
и аз си мислех да не би да е от ламбдата, но другия понеделник надявам се да се разбере на диагностиката....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
dezavu написа:за тази част питам
Точно това е диса клапана .... както Smoocki вече каза ...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Демонтажа ако имаш гараж е лесен не се плаши аз съм си свалял колектора ама нямах време да го разкарам тоя клапан.
Виж си и другите вакуми и маркучите за моторчето за празен ход понеже мойте бяха напукани и смучеше от там
Виж си и другите вакуми и маркучите за моторчето за празен ход понеже мойте бяха напукани и смучеше от там

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2