На борда ми отчита по ниска температура! Защо?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

На борда ми отчита по ниска температура! Защо?

Мнение от brabusbg » 14 Дек 2009, 17:04

Здравейте, преди няколко дни си сложих БК лостче и си активирах борд компютъра (за което благодаря на колегите от Варна) и всичко си беше ОК. И днес както карам колата (беше - 1 градус сутринта) спирам, гася, след 30 мин. се качвам и показва -7градуса. Определено се усеща че температурата навън не беше -7 градуса. Сравних го с градусите на това какво показват служебните коли - те показваха 0 градуса. Сега се стопли следобед времето - служебните коли показват 3 до 4 градуса, моята - 3 градуса :roll: :kuku:

Някой има ли представа от какво може да не покзва вярно, при услове че преди това си отичташе вярно!?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: На борда ми отчита по ниска температура! Защо?

Мнение от kokakabana » 14 Дек 2009, 23:03

възможно е да е влязло вода в буксата на термо датчика и тя да е ликлижирала и да променя съпротивлението на датчика
откачи датчика огледай буксата и я напръскай с контактен спрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 15 Дек 2009, 12:30

Точно така се получава, когато влезе вода в буксата. Като извадиш буксата, най-добре го провери на бензиностанция, за да можеш с компресора да духнеш в датчика и да искараш цялата вода, провери гуменото уплътнение, което влиза с буксата вътре в пиновете на датчика дали не е заминало. Ако е станало така или си купи друга букса, или го омотай хубаво с изолир банд (малко побългаряване :)), за да не влиза вода. Ама това е временно. Или го запечатай със силикон, но имай предвид после, че няма откачане. Най-добре нова букса или като я вземеш да свалиш само гумичката. Аз го направих със изолир и вече година трае, ама....

И най-добре свали датчика и го качи във вас за едно денонощие близо до парното, щото може да е проникнала вода вътре през пиновете и трябва да се изпари. След това направи това, което ти казах!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 15 Дек 2009, 23:35

Колега свали си термо дат4ика -изсу6и го и го зака4и пак .
Вси4ко 6те е ок
:yes:
Аз даже на мойте букси им пр1снах в1тре малк ВД 40 спрей , и отна4ало показва6е страмни температури около 5-6 гр. разлика но след 2 4аса вси4ко се оправи и досега никакви грижи. :driving:

Потребител
Аватар
Кара: е46 318i 99 , е36 320i Cabriolet
Мечтае да кара: 645i

Мнение от Bavaria_user » 18 Дек 2009, 1:05

Колеги незнам дали тук му е мястото, но може ли някой от вас да ми помогне с цветовете на кабелите които влизат в сензора, защото на мойта е46 някой е кастрирал този сензор и не ми се иска да научквам. Отдавна ми я дава крешката че няма сензор и сега след като активирах борда температурата е на -40 :mhihi: . Ако не се лъжа кабелите на сензора са в снопа с кабели откъдето излизат кебелите за левия фар за мъгла ( при мен в този сноп са 6) Колата е е46 318 99 година. Благодаря предварително :bchug:

Назад към E46