На борда ми отчита по ниска температура! Защо?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
На борда ми отчита по ниска температура! Защо?
Здравейте, преди няколко дни си сложих БК лостче и си активирах борд компютъра (за което благодаря на колегите от Варна) и всичко си беше ОК. И днес както карам колата (беше - 1 градус сутринта) спирам, гася, след 30 мин. се качвам и показва -7градуса. Определено се усеща че температурата навън не беше -7 градуса. Сравних го с градусите на това какво показват служебните коли - те показваха 0 градуса. Сега се стопли следобед времето - служебните коли показват 3 до 4 градуса, моята - 3 градуса
Някой има ли представа от какво може да не покзва вярно, при услове че преди това си отичташе вярно!?

Някой има ли представа от какво може да не покзва вярно, при услове че преди това си отичташе вярно!?

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
Re: На борда ми отчита по ниска температура! Защо?
възможно е да е влязло вода в буксата на термо датчика и тя да е ликлижирала и да променя съпротивлението на датчика
откачи датчика огледай буксата и я напръскай с контактен спрей
откачи датчика огледай буксата и я напръскай с контактен спрей
Точно така се получава, когато влезе вода в буксата. Като извадиш буксата, най-добре го провери на бензиностанция, за да можеш с компресора да духнеш в датчика и да искараш цялата вода, провери гуменото уплътнение, което влиза с буксата вътре в пиновете на датчика дали не е заминало. Ако е станало така или си купи друга букса, или го омотай хубаво с изолир банд (малко побългаряване
), за да не влиза вода. Ама това е временно. Или го запечатай със силикон, но имай предвид после, че няма откачане. Най-добре нова букса или като я вземеш да свалиш само гумичката. Аз го направих със изолир и вече година трае, ама....
И най-добре свали датчика и го качи във вас за едно денонощие близо до парното, щото може да е проникнала вода вътре през пиновете и трябва да се изпари. След това направи това, което ти казах!

И най-добре свали датчика и го качи във вас за едно денонощие близо до парното, щото може да е проникнала вода вътре през пиновете и трябва да се изпари. След това направи това, което ти казах!
Колега свали си термо дат4ика -изсу6и го и го зака4и пак .
Вси4ко 6те е ок
Аз даже на мойте букси им пр1снах в1тре малк ВД 40 спрей , и отна4ало показва6е страмни температури около 5-6 гр. разлика но след 2 4аса вси4ко се оправи и досега никакви грижи.
Вси4ко 6те е ок

Аз даже на мойте букси им пр1снах в1тре малк ВД 40 спрей , и отна4ало показва6е страмни температури около 5-6 гр. разлика но след 2 4аса вси4ко се оправи и досега никакви грижи.

- Bavaria_user
- Потребител
-
- Кара: е46 318i 99 , е36 320i Cabriolet
- Мечтае да кара: 645i
Колеги незнам дали тук му е мястото, но може ли някой от вас да ми помогне с цветовете на кабелите които влизат в сензора, защото на мойта е46 някой е кастрирал този сензор и не ми се иска да научквам. Отдавна ми я дава крешката че няма сензор и сега след като активирах борда температурата е на -40
. Ако не се лъжа кабелите на сензора са в снопа с кабели откъдето излизат кебелите за левия фар за мъгла ( при мен в този сноп са 6) Колата е е46 318 99 година. Благодаря предварително 

5 мнения
• Страница 1 от 1