Проблеми с клапаните...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Проблеми с клапаните...

Мнение от wizzow » 23 Юли 2005, 18:37

Здравейте. Имам следния проблем :help: Клапаните ми се разтракаха и аз реших да сменя хидравличните повдигачи. След смяната тракането малко намаля, но все още се чува и е доста дразнещо. :evil: От сервиза ми казаха, че разпред. вала и кобилиците биле добре...Някой има ли на идея какво друго може да е? Джигателя е 1,8 М40.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 23 Юли 2005, 19:50

от вала и кобилиците е,не ги слушай че са добре .. тряало първо тях да смениш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 23 Юли 2005, 20:52

Като ти отворят веднъж двигателя,сменяй наред 8) Спестяваш си доста ядове после :winky:
One passion,one car,one life...

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 23 Юли 2005, 20:56

абе то по принцип и нов двигател можеш да си поръчаш за по-лесно ама.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 23 Юли 2005, 21:25

Plague написа:
абе то по принцип и нов двигател можеш да си поръчаш за по-лесно ама.....

С "наред" имах предвид основните елементи и ако не да се сменят поне да се проверят разните му допускови размери,за да се установи степента на износване ;) Щото имаше един пич навремето,който сваляше двигател на автобус през седмица и правеше частичен ремонт,днес смени едно бутало,затвори го,след няколко дни пак само че биела да кажем и така :mhihi: :mhihi: Беше шампион,чак време му засичали после за колко ще го разглоби :lol:
One passion,one car,one life...

Потребител
Аватар

Други причини...

Мнение от wizzow » 24 Юли 2005, 12:05

Ако е износване на кобилици и разпред вал, мисля че тракането няма да доиде толкова рязко, а при мен май точно така се получи, и във времето май съвпада долу горе със смяната на маслото. Мисля че сложих ТXT 5W40 Castrol. Та се чудя, дали мойе да е от това? :?: :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 24 Юли 2005, 13:20

ако е наред всичко каквото и масло да налееш няма да трака ,и от вал и кобилици трака силно и винаги ,като шевна машина ,няма значение топъл ли е или студен мотора.. може само леко да се изменя .Скоро правихме такъв М40 ,вала и кобилиците бяха доста износени .. тебе без да ти ги смъкнат не знам как са разгадали че са добре ,особено за кобилиците.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metody » 24 Юли 2005, 13:41

И при мене имаше подобна случка - смених повдигачи , но като се направи проверка на главата се оказа че и клапаните не са добре и водачите , та в крайна сметка смених всичко по главата и сега проблеми няма . Става въпрос за Ауди но нещата са доста еднакви

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 24 Юли 2005, 15:33

Аз знам,че са доста капризни на масло М40-ките.Преди бях сипвал арал и не тракаше въобще.Бащами му сложи някво омв регулар и се разтропа все едно е за основен ремонт почти веднага го сменихме с друго и се подобри осезателно само от маслото.Но пак беше късно защото се беше прецакало вече и сега си лопа яко вече :uups:
За това сипвайте само такова каквото препоръчват от BMW 10W40 до колкото знам и да е оригинално за да не трака яко ;)
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coolio » 24 Юли 2005, 16:39

Доколкото знам М40 си го имат този проблем след 200000 км. И на мен почна да ми трака, но само когато е студена. Явно има значение и маслото, защото сложих OMV 10W-40 и се разтрака още повече. Би ли написал колко паре ти взеха за повдигачите и за смяната. 10x предварително
GOLF - PLAY IT, DON'T DRIVE ITИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от filipf » 24 Юли 2005, 16:44

Имал съм и аз такъв проблем, ама не на BMW а на един Форд който карах преди да се осъзная и да сменя марката. След като смених хидравличните повдигачи колата пак тропаше, тогава майстора се сети, че е хубаво да се промие двигатела и го направи - резултатът беше, че колата заработи като нова. Дано и при тебе да е това!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 24 Юли 2005, 17:11

пак ви казвам - маслото може да помогне малко да се приглуши тракането ,но няма да ви ремонтира мотора.. щом не ви е проблем карайте си го така ,и без това като мине покрай мене БМВ познавам от 50 метра дали е с М40 :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 24 Юли 2005, 17:38

То е ясно,че ако трака много е преебано и няма да се оправи само със смяна на маслото.Имах в предвид като не трака още да се пази и да се сипва само хубаво масло точно за да не се разтрака ;)
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 24 Юли 2005, 18:57

то всъщност се разтраква не заради калпаво масло а главно заради лошо решено мазане на вала ,което води до преждевременното му износване заедно с кобилиците ,с каквото и масло да караш ..

Потребител
Аватар

клапани

Мнение от wizzow » 25 Юли 2005, 19:47

Повдигачите ги взех за 155 лв от някакво магазинче до гарата във Варна. Казаха ми че са испански. Във "Оазис" ми искаха около 40 лв на бройка, май, без пари направо :mhihi: . Смяната мисля че беше около 30 лв.
Аз досега съм я карал само Кастрол и май ще трябва да сменям и кобилиците... :( 10х за съветите на всички!

Назад към Основен Форум