Проблеми с клапаните...
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми с клапаните...
Здравейте. Имам следния проблем
Клапаните ми се разтракаха и аз реших да сменя хидравличните повдигачи. След смяната тракането малко намаля, но все още се чува и е доста дразнещо.
От сервиза ми казаха, че разпред. вала и кобилиците биле добре...Някой има ли на идея какво друго може да е? Джигателя е 1,8 М40.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Plague написа:
абе то по принцип и нов двигател можеш да си поръчаш за по-лесно ама.....
С "наред" имах предвид основните елементи и ако не да се сменят поне да се проверят разните му допускови размери,за да се установи степента на износване

One passion,one car,one life...
Други причини...
Ако е износване на кобилици и разпред вал, мисля че тракането няма да доиде толкова рязко, а при мен май точно така се получи, и във времето май съвпада долу горе със смяната на маслото. Мисля че сложих ТXT 5W40 Castrol. Та се чудя, дали мойе да е от това?

- Alexi
- старши ентусиаст
-
ако е наред всичко каквото и масло да налееш няма да трака ,и от вал и кобилици трака силно и винаги ,като шевна машина ,няма значение топъл ли е или студен мотора.. може само леко да се изменя .Скоро правихме такъв М40 ,вала и кобилиците бяха доста износени .. тебе без да ти ги смъкнат не знам как са разгадали че са добре ,особено за кобилиците.
Аз знам,че са доста капризни на масло М40-ките.Преди бях сипвал арал и не тракаше въобще.Бащами му сложи някво омв регулар и се разтропа все едно е за основен ремонт почти веднага го сменихме с друго и се подобри осезателно само от маслото.Но пак беше късно защото се беше прецакало вече и сега си лопа яко вече
За това сипвайте само такова каквото препоръчват от BMW 10W40 до колкото знам и да е оригинално за да не трака яко

За това сипвайте само такова каквото препоръчват от BMW 10W40 до колкото знам и да е оригинално за да не трака яко

Имал съм и аз такъв проблем, ама не на BMW а на един Форд който карах преди да се осъзная и да сменя марката. След като смених хидравличните повдигачи колата пак тропаше, тогава майстора се сети, че е хубаво да се промие двигатела и го направи - резултатът беше, че колата заработи като нова. Дано и при тебе да е това!!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
пак ви казвам - маслото може да помогне малко да се приглуши тракането ,но няма да ви ремонтира мотора.. щом не ви е проблем карайте си го така ,и без това като мине покрай мене БМВ познавам от 50 метра дали е с М40 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
то всъщност се разтраква не заради калпаво масло а главно заради лошо решено мазане на вала ,което води до преждевременното му износване заедно с кобилиците ,с каквото и масло да караш ..
клапани
Повдигачите ги взех за 155 лв от някакво магазинче до гарата във Варна. Казаха ми че са испански. Във "Оазис" ми искаха около 40 лв на бройка, май, без пари направо
. Смяната мисля че беше около 30 лв.
Аз досега съм я карал само Кастрол и май ще трябва да сменям и кобилиците...
10х за съветите на всички!

Аз досега съм я карал само Кастрол и май ще трябва да сменям и кобилиците...

15 мнения
• Страница 1 от 1