Телефон в Е39...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Телефон в Е39...
крив кюнец написа:... Това за мутето ще се пробвам задължително да го направя....
Ако си с оригинално радио/CD или с такова което поддържа функцията MUTE ON CALL когато те търсят или набираш освен, че се изключва звука на аудио системата на дисплея се изписва PHONE

Така ако си изключил звъненето на телефона пак ще видиш, че те търсят ...
hrpopov217 написа:Vivatel го изписва BG-03,Globul BG-05.Но при мен телефона работи само на М-тел, на другите оператори уж всичко си е както трябва-обхват на МАХ, но нито набира, нито мен могат да ме набират....
Много колеги се жалват, че телефоните им работят само с M-Tel-ски карти, а при мен работи и с трите BG оператори (на M-Tel съм с EXTRA SIM, а е пробвано и с предплатени карти на на GLOBUL и VIVATEL).
Особеното при мен е, че телефона разпознава SIM картата (която и да е) само ако е в слота на Transmiter/Receiver модула (в багажника), но дава грешка CHECK SIM CARD ако се постави картата в слота на EJECT BOX-a???
Между другото в листа с фабрични екстри на колата (Е39) изрично е записано 629 CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT , т.е. трябва да чете картите и от там???
В един американски форум пишеше, че подобен проблем с разпознаването на SIM картите се появявал при окисляване на пътечките на лентовите кабели в EJECT BOX-a и съответно спойките на RJ-конектора за слушалката. Аз си играх да отварям EJECT BOX-a, но кабелите (2 на брой - един за комуникацията със слушалката и един за осветлението) си бяха перфектни и се отказах да се занимавам ...
- крив кюнец
-
И на мен ми изписва Check Card когато е поставена отпред, но отзад в модула си работи. Мисля днес да взема кримпвачките и да сменя RJ45 буксите. Обаче не ми свети клавиатурата на телефона (дисплея си свети), за което според мен е нужен още някой плюс някъде.

Сега след като премерих с мултицет установих някой пинове на буксата за какво са, но има и такива, които незнам за какво са? И това +12v Ignition трябва да е + от запалването нали? До сега не съм му подавал там плюс.

И друго да питам. Имам книжката на телефона в pdf на немски език. От къде да си я дръпна на английски език?

Сега след като премерих с мултицет установих някой пинове на буксата за какво са, но има и такива, които незнам за какво са? И това +12v Ignition трябва да е + от запалването нали? До сега не съм му подавал там плюс.

И друго да питам. Имам книжката на телефона в pdf на немски език. От къде да си я дръпна на английски език?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
при мен само глобул чете не иска нито мтел нито вивател незнам защо ?!
крив кюнец написа:...не ми свети клавиатурата на телефона (дисплея си свети), за което според мен е нужен още някой плюс някъде....
... Имам книжката на телефона в pdf на немски език. От къде да си я дръпна на английски език? ...
дай e-mail адрес да ти пратя 2 PDF файлчета
- daitona
- Потребител
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: x6
здравеите момчета
изключително сам штаслив че сам вече сред вас от две години карам аоста добар екземпляр от любимата ни порода е39
но немога да активирам телефона колата е 525д 03г моля помогнете

Ако телефона е оригинален (фабричен) няма нужда от активиране.
Ако проблема е с разпознаване на SIM картата, постави я в слота на модула, който е в багажника а не в този, който е под телефона на централната конзола.
Ако въобще не се включва провери бушоните
Ако нвсичко това не помогне пусни по една снимка на телефона и модула в багажника
Ако проблема е с разпознаване на SIM картата, постави я в слота на модула, който е в багажника а не в този, който е под телефона на централната конзола.
Ако въобще не се включва провери бушоните
Ако нвсичко това не помогне пусни по една снимка на телефона и модула в багажника
- крив кюнец
-
Момчета благодаря ви за отговорите и помощта . Днес го монтирах и работи . Можете да заключвате темата. Ето снимка

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Не я затривайте темата... Аз също имам фабричен телефон Моторола - 98 540и Туринг обаче не разпознава картата. Къде се намира модулът в багажника - там не съм слагал СИМ картата? Предварително мерси.
Power is Nothing Without Insanity
Модулът в багажника е No 2 от схема No 10, a слота за картата се намира в задния край от към стопа (заграден в червен правоъгълник)
На схема No 11 де вижда мястото на модула висооко горе под левия заден калник до стопа (заграден в червен правоъгълник)

На схема No 11 де вижда мястото на модула висооко горе под левия заден калник до стопа (заграден в червен правоъгълник)

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Неразпознаването на СИМ картата може да се дължи на това, че EjectBox-a поддържа само старите СИМ карти (5.0 / 3.0 V). Актуалните СИМ са на 1.8 V 

R6 - Was sonst?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Модулът в багажника е No 2 от схема No 10, a слота за картата се намира в задния край от към стопа (заграден в червен правоъгълник)
Евала колега тамън се чудех какво е това там, на 2-рата картинка заграденото. Значи и там може да се пъха карта така ли ? но колега този модул 2 го нямам имам само това от втората картинка в червено !?
- крив кюнец
-
monogamnia написа:tsb_bg написа:Модулът в багажника е No 2 от схема No 10, a слота за картата се намира в задния край от към стопа (заграден в червен правоъгълник)
Евала колега тамън се чудех какво е това там, на 2-рата картинка заграденото. Значи и там може да се пъха карта така ли ? но колега този модул 2 го нямам имам само това от втората картинка в червено !?
Колега номер 2 от 10 и червеното от 11 е едно и също нещо. Това е GSM модула, който седи в багажника отляво и най-отгоре. Там също се поставя картата и при мен само там работи. Поставя се с пластинката на картата да е към долната страна на модула.
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
при мен може да се постави картата кадето ми е слушалката на подлакътника и си работи без проблем
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
monogamnia написа:при мен може да се постави картата кадето ми е слушалката на подлакътника и си работи без проблем
Значи си късметлия. Моя подлакътник не разпознава картата, но в багажника на туринга си работи на 6. Мерси на колегите за помощта.
П.П. За колегите с Туринг - модулът пак е от ляво, но е по-малък и е високо горе под самата кора на левия калник. Отваряте там където обикновенно стои ЦД-чейнджъра и той е в дясно от него, горе както вече описах...
Power is Nothing Without Insanity
- kbarterov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 DA Touring 01г
колеги, незнам дали е уместно но нека и аз да попитам, та мойта кола Е39 525ДА има стойка за телефон, който не е с фабричните слушалки.Има изведен микрофон и всичко изглежда свързано.Като гледам буксата е за телефони от марката СИМЕНС.Някой може ли да ми каже кой точно модел ще стане и какъв е начина да проверя без налучкване.Разбрах, че ставал точно определен модел, а останалите не ги разпознава! давайте акъл 

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3