Телефон в Е39...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Телефон в Е39...

Мнение от tsb_bg » 02 Дек 2009, 5:30

крив кюнец написа:... Това за мутето ще се пробвам задължително да го направя....

Ако си с оригинално радио/CD или с такова което поддържа функцията MUTE ON CALL когато те търсят или набираш освен, че се изключва звука на аудио системата на дисплея се изписва PHONE :winky:
Така ако си изключил звъненето на телефона пак ще видиш, че те търсят ...

hrpopov217 написа:Vivatel го изписва BG-03,Globul BG-05.Но при мен телефона работи само на М-тел, на другите оператори уж всичко си е както трябва-обхват на МАХ, но нито набира, нито мен могат да ме набират....

Много колеги се жалват, че телефоните им работят само с M-Tel-ски карти, а при мен работи и с трите BG оператори (на M-Tel съм с EXTRA SIM, а е пробвано и с предплатени карти на на GLOBUL и VIVATEL).
Особеното при мен е, че телефона разпознава SIM картата (която и да е) само ако е в слота на Transmiter/Receiver модула (в багажника), но дава грешка CHECK SIM CARD ако се постави картата в слота на EJECT BOX-a???
Между другото в листа с фабрични екстри на колата (Е39) изрично е записано 629 CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT , т.е. трябва да чете картите и от там???

В един американски форум пишеше, че подобен проблем с разпознаването на SIM картите се появявал при окисляване на пътечките на лентовите кабели в EJECT BOX-a и съответно спойките на RJ-конектора за слушалката. Аз си играх да отварям EJECT BOX-a, но кабелите (2 на брой - един за комуникацията със слушалката и един за осветлението) си бяха перфектни и се отказах да се занимавам ...

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 02 Дек 2009, 9:02

И на мен ми изписва Check Card когато е поставена отпред, но отзад в модула си работи. Мисля днес да взема кримпвачките и да сменя RJ45 буксите. Обаче не ми свети клавиатурата на телефона (дисплея си свети), за което според мен е нужен още някой плюс някъде.

Изображение

Сега след като премерих с мултицет установих някой пинове на буксата за какво са, но има и такива, които незнам за какво са? И това +12v Ignition трябва да е + от запалването нали? До сега не съм му подавал там плюс.

Изображение

И друго да питам. Имам книжката на телефона в pdf на немски език. От къде да си я дръпна на английски език?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 02 Дек 2009, 10:39

при мен само глобул чете не иска нито мтел нито вивател незнам защо ?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Дек 2009, 22:08

крив кюнец написа:...не ми свети клавиатурата на телефона (дисплея си свети), за което според мен е нужен още някой плюс някъде....
... Имам книжката на телефона в pdf на немски език. От къде да си я дръпна на английски език? ...

дай e-mail адрес да ти пратя 2 PDF файлчета

Потребител
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: x6

Мнение от daitona » 03 Дек 2009, 20:17

здравеите момчета :wave: изключително сам штаслив че сам вече сред вас от две години карам аоста добар екземпляр от любимата ни порода е39 :lol: но немога да активирам телефона колата е 525д 03г моля помогнете

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Дек 2009, 23:23

Ако телефона е оригинален (фабричен) няма нужда от активиране.
Ако проблема е с разпознаване на SIM картата, постави я в слота на модула, който е в багажника а не в този, който е под телефона на централната конзола.
Ако въобще не се включва провери бушоните

Ако нвсичко това не помогне пусни по една снимка на телефона и модула в багажника

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 06 Дек 2009, 21:29

Момчета благодаря ви за отговорите и помощта . Днес го монтирах и работи . Можете да заключвате темата. Ето снимка

Изображение

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 10 Дек 2009, 4:09

Не я затривайте темата... Аз също имам фабричен телефон Моторола - 98 540и Туринг обаче не разпознава картата. Къде се намира модулът в багажника - там не съм слагал СИМ картата? Предварително мерси.
Power is Nothing Without Insanity

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Дек 2009, 4:50

Модулът в багажника е No 2 от схема No 10, a слота за картата се намира в задния край от към стопа (заграден в червен правоъгълник)
На схема No 11 де вижда мястото на модула висооко горе под левия заден калник до стопа (заграден в червен правоъгълник)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 10 Дек 2009, 13:59

Неразпознаването на СИМ картата може да се дължи на това, че EjectBox-a поддържа само старите СИМ карти (5.0 / 3.0 V). Актуалните СИМ са на 1.8 V :roll:
R6 - Was sonst?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от monogamnia » 10 Дек 2009, 16:47

tsb_bg написа:Модулът в багажника е No 2 от схема No 10, a слота за картата се намира в задния край от към стопа (заграден в червен правоъгълник)
На схема No 11 де вижда мястото на модула висооко горе под левия заден калник до стопа (заграден в червен правоъгълник)

Изображение

Евала колега тамън се чудех какво е това там, на 2-рата картинка заграденото. Значи и там може да се пъха карта така ли ? но колега този модул 2 го нямам имам само това от втората картинка в червено !?

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 10 Дек 2009, 17:18

monogamnia написа:
tsb_bg написа:Модулът в багажника е No 2 от схема No 10, a слота за картата се намира в задния край от към стопа (заграден в червен правоъгълник)

Изображение

Евала колега тамън се чудех какво е това там, на 2-рата картинка заграденото. Значи и там може да се пъха карта така ли ? но колега този модул 2 го нямам имам само това от втората картинка в червено !?

Колега номер 2 от 10 и червеното от 11 е едно и също нещо. Това е GSM модула, който седи в багажника отляво и най-отгоре. Там също се поставя картата и при мен само там работи. Поставя се с пластинката на картата да е към долната страна на модула.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от monogamnia » 10 Дек 2009, 17:21

при мен може да се постави картата кадето ми е слушалката на подлакътника и си работи без проблем

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 14 Дек 2009, 2:49

monogamnia написа:при мен може да се постави картата кадето ми е слушалката на подлакътника и си работи без проблем

Значи си късметлия. Моя подлакътник не разпознава картата, но в багажника на туринга си работи на 6. Мерси на колегите за помощта.

П.П. За колегите с Туринг - модулът пак е от ляво, но е по-малък и е високо горе под самата кора на левия калник. Отваряте там където обикновенно стои ЦД-чейнджъра и той е в дясно от него, горе както вече описах...
Power is Nothing Without Insanity

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 DA Touring 01г

Мнение от kbarterov » 14 Дек 2009, 19:43

колеги, незнам дали е уместно но нека и аз да попитам, та мойта кола Е39 525ДА има стойка за телефон, който не е с фабричните слушалки.Има изведен микрофон и всичко изглежда свързано.Като гледам буксата е за телефони от марката СИМЕНС.Някой може ли да ми каже кой точно модел ще стане и какъв е начина да проверя без налучкване.Разбрах, че ставал точно определен модел, а останалите не ги разпознава! давайте акъл :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E39