Странна лампичка светна ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Re: Странна лампичка светна ?

Мнение от nani » 23 Ное 2009, 11:43

nani написа:Колеги, моята кола започна да гори като змей - 17-18 литра градско. Мислех да не я водя по диагностики, откакто светна лампата преди 2 седмици, но няма как вече. Коя според вас е най - вероятната причина - дебитомер, ламбда сонда или? Чак се плаша разхода да не е и по-голям. Вярно карам на къси отсечки по 1-2 километра и я карам на студено докато загрее и съм пристигнала, ама чак пък толкова. :cry:

Ходих на диагностика. Лампата е светнала, защото нямало връзка между софтуера на двигателя и таблото и колата е работила в авариен режим, затова е горяла много. Така ми го обясниха, не зная дали да вярвам, времето ще покаже. Иначе върви като пушка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 06 Дек 2009, 15:26

Мамака му!!!!!!! :censored: :censored: :censored: :bang: Пак светна!! :banghead: Преди беше бобина на 3ти цилиндър - сега на 2ри!!
Тва тия бобини ще каже човек, че са консумативи! Чудя се тоя път да ги сменя всичките??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Дек 2009, 16:56

prel написа:Мамака му!!!!!!! :censored: :censored: :censored: :bang: Пак светна!! :banghead: Преди беше бобина на 3ти цилиндър - сега на 2ри!!
Тва тия бобини ще каже човек, че са консумативи! Чудя се тоя път да ги сменя всичките??

Те по принцип като се сменят - се сменят четирите :winky:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prel » 06 Дек 2009, 19:09

Ето какво намерих
http://forum.e46fanatics.com/attachment ... 1202496348

Оказва се, че това е известен проблем за колите произведени 2002 година с н42 мотор. Сега ще сменя всички останали бобини!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 06 Дек 2009, 19:18

Колега, това е информационен документ за новия тип 4-полюсни свещи и начина им на работа, както и двигателите на които се монтират. Какво общо видя с бобините(ignition coil)?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prel » 06 Дек 2009, 20:18

Archangel написа:Колега, това е информационен документ за новия тип 4-полюсни свещи и начина им на работа, както и двигателите на които се монтират. Какво общо видя с бобините(ignition coil)?

Моя грешка, ето правилния документ
http://forum.e46fanatics.com/attachment ... 1202496348

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring

Мнение от kalo74 » 06 Дек 2009, 23:43

Здравейте колеги, аз съм с 320Дизел, и при мен се появи този проблем от няколко дни. Интересното е, че лампата светва като дам контакт, но в момента, в който запаля двигателя, секунди по-късно изгасва, и (да чукна на дърво) досега не е светвала в движение. Някой да има идея какво може да бъде :conf: ... Мислех да ходя на диагностика в Камор, но от това, което изчетох във форума за тях - нещо ентусиазма ми се изпари :help: !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 07 Дек 2009, 1:40

Лампата винаги светва като дадеш на контакт.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 07 Дек 2009, 2:26

Сори, ако задавам тъп въпрос, ама..
При мен тази лампичка въобще не свети - дори като дам колата на контакт. Пояснявам, че не е изгоряла, защото при теста на таблото светва. Въпросът ми е дали тази лампа е неактивна при двигатели от моя тип, аз съм с м43. Странното е че въобще не съм я виждал да свети, дори когато ми се прецака навремето дебитомера. Не че искам да свети, просто искам да знам при какви случаи започва да свети тази лампа??? И при други е46 с двигатели като моя не съм виждал да светва в началото при подаване на контакт. А при други с дизели примерно светва. За мен това е странно!!! Или просто е няква различна модификация на софта...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Дек 2009, 2:30

slitter написа:Сори, ако задавам тъп въпрос, ама..
При мен тази лампичка въобще не свети - дори като дам колата на контакт. Пояснявам, че не е изгоряла, защото при теста на таблото светва. Въпросът ми е дали тази лампа е неактивна при двигатели от моя тип, аз съм с м43. Странното е че въобще не съм я виждал да свети, дори когато ми се прецака навремето дебитомера. Не че искам да свети, просто искам да знам при какви случаи започва да свети тази лампа??? И при други е46 с двигатели като моя не съм виждал да светва в началото при подаване на контакт. А при други с дизели примерно светва. За мен това е странно!!! Или просто е няква различна модификация на софта...

:mhihi: Голям подпис :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 07 Дек 2009, 2:34

uCnaHeTcA написа: :mhihi: Голям подпис :mhihi:

Kъв ти е проблема бе?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Дек 2009, 2:41

slitter написа:
uCnaHeTcA написа: :mhihi: Голям подпис :mhihi:

Kъв ти е проблема бе?

:conf: НикЪв Бе ... След като ти прочетох подписа, реших , че си правиш тъ*ак с нас.... И*аа , много палите от ряз дееа... :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 07 Дек 2009, 2:53

Кво нема да се пала, задавам нормален въпрос, който ме вълнува, а даже се и извиних, ако е тъп, ама определено в него има логика точно щото праа диагностики (дългия подпис!!!) и ми прави впечатление, че при някои коли е точно като при теб - светва в началото и като запалиш угасва, а при други като при мен въобще не светва и въобще май не светва никога, дори да има проблем, щото съм виждал коли с неработещи сондни, с неработещи дебитомери и нищо не свети на таблото. Инфо съм търсил по нета, но не съм открил защо е така. Повече логика няма къде да намериш в един въпрос!!!! Сори, че реагирах остро, ама направо ме вбеси!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Дек 2009, 3:52

slitter написа:Кво нема да се пала, задавам нормален въпрос, който ме вълнува, а даже се и извиних, ако е тъп, ама определено в него има логика точно щото праа диагностики (дългия подпис!!!) и ми прави впечатление, че при някои коли е точно като при теб - светва в началото и като запалиш угасва, а при други като при мен въобще не светва и въобще май не светва никога, дори да има проблем, щото съм виждал коли с неработещи сондни, с неработещи дебитомери и нищо не свети на таблото. Инфо съм търсил по нета, но не съм открил защо е така. Повече логика няма къде да намериш в един въпрос!!!! Сори, че реагирах остро, ама направо ме вбеси!

:yes: И аз се извинявам, че те захапах, обясних защо го направих :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 07 Дек 2009, 9:31

Споко, и при мен никога не е светвала тази лампа. Дори преди година и нещо бях пуснал тема точно по този въпрос и не получих еднозначен отговор. На три коли като с моя мотор съм виждал, че също не светват при даване на контакт.

ПредишнаСледваща

Назад към E46